自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

雖然我見到張地圖有d頭暈
但希望政府可以盡快係呢啲偏遠小島
協助居民清理及重建家園
希望有義工或志願團體可以幫幫手!
Jm可以的話請幫手share出去!謝謝!

source:

https://www.facebook.com/hikingwave/photos/a.277967845984638/530200554094698/?type=3&theater

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

今日入大埔終於見親眼見到山竹嘅威力,因為冧樹嘅情況太嚴重, 相信唔係政府唔做,係實在 範圍太大太多佢哋做唔切,如果真係幫手, 請幫忙將樹枝樹葉掃埋一邊,唔好入垃圾袋,因為入咗垃圾袋會被視為一般垃圾,當掉入壓縮機樹枝就會插入齒輪壞機, 留返比專業清潔人員處理就得, 多謝幫忙!

珍珠宮

今早行去普通科門診覆診,成條路大樹連根拔起係石屎地邊

水晶宮

alicemic 發表於 18-9-22 18:23
今日入大埔終於見親眼見到山竹嘅威力,因為冧樹嘅情況太嚴重, 相信唔係政府唔做,係實在 範圍太大太多佢哋 ...

受災地區實在太多

水晶宮

wuwucancan 發表於 18-9-22 18:31
今早行去普通科門診覆診,成條路大樹連根拔起係石屎地邊
...

祝你早日康復
無論身處邊區
出街都要小心

珍珠宮

chamomile 發表於 18-9-22 18:33
祝你早日康復
無論身處邊區
出街都要小心

多謝⋯我抬頭望仲有一吖叉頂住一條大樹枝(斷了)

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

Up

水晶宮

回覆樓主

up

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

市區摩士公園都塌得很厲害,今天還沒人手清理,
更可況偏遠地方。看到真的令人很傷感!

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至