美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

植村秀有咩好買?

我有張SHU UEMURA $1000 現金券, 不過都唔知有咩買好, 有無D 特別好用既野可以推介呀??
:-| :-| :-| :-| :-|

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Re: 植村秀有咩好買?

化妝品--眼影、胭脂

護膚品--cleaning oil、保濕cream
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

洋房

胭脂
眉筆

大宅

眉筆正!

子爵府

2024年龍年勳章

agreed. 眉筆正, eye-shadow都好, 好多color

男爵府

眼影 & 眉筆

別墅

cleansing oil, 眉筆

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

我想問, 眉筆幾錢支?

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

cleansing oil & 濕粉都唔錯.

複式洋房

有冇SKIN CARE 介紹~
THANK...

洋房

眼影、胭脂
I love my 超可愛dog BB

男爵府

我係Shu Uemura潔面油既fans, 非常正。 仲有眉筆, 初時我都唔係用呢隻既眉筆, 我細妹就嫌佢深色就比左我用, 點知我一試就鐘意, 事關佢畫左上去真係一整日都唔甩色, 之後就自己繼續買d芯配番黎用。 但skin care我就有d保留, 因為我覺得佢太貴, 兼效用一般, 姐係搽極都唔覺佢有咩好, 所以我用埋d舊既, 新既唔會再考慮買。仲有佢有支勁閃指甲油好正, 95蚊支可以試下!!

唔想煩的話, 1000蚊要兩支油就用曬啦!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

Shu Uemura"綠茶"潔面油, 好好用!

禁止訪問

洋房

眉筆 $200到. (太耐, 唔多記得~)
要買芯, 但勁好用.

複式洋房

哈, 唔該曬大家, 都係Mummy 你知道我怕麻煩....haha

我見佢d潔面油分好鬼多種, 所以都唔夠膽試, $500一支呀???
我用緊KOSE潔面油, 都OK
不過Shu Uemura個油好似好出名, 究竟好響邊呢???

Mummy 寫道:
我係Shu Uemura潔面油既fans, 非常正。 仲有眉筆, 初時我都唔係用呢隻既眉筆, 我細妹就嫌佢深色就比左我用, 點知我一試就鐘意, 事關佢畫左上去真係一整日都唔甩色, 之後就自己繼續買d芯配番黎用。 但skin care我就有d保留, 因為我覺得佢太貴, 兼效用一般, 姐係搽極都唔覺佢有咩好, 所以我用埋d舊既, 新既唔會再考慮買。仲有佢有支勁閃指甲油好正, 95蚊支可以試下!!

唔想煩的話, 1000蚊要兩支油就用曬啦!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我試過用Shu Uemura支cleaning oil落妝(有睫毛液同毛筆狀
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

別墅

佢有兩隻眉筆,一隻可refill,另一隻要刨,兩隻都好用,不過我鍾意用刨果隻多D,因為夠硬同襟用D

:mrgreen:

男爵府

英國琪,

睇下你咩膚質, 佢有好多隻色的, 有以下:
1. 透明 (清爽, 岩d極油既皮膚)
2. 黃色 (保濕, 亦都係最原始既一種, 乜膚質都岩)
3. 橙色 (滋潤, 皮膚勁乾就岩曬)
4. 綠色 (抗衰老, 有兒茶素, 亦都係最貴既)

我用過黃色同綠色, 不過我好衰, 好念舊, 所以而家都係用番黃色, 貪佢咩膚質都岩包冇衰。 其實你可以揀一支黃, 一支綠, 因為一支四百幾, 一支五百幾, 岩岩1000蚊。

講真, 呢隻牌子老實講最正係支油, 非試不可。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

首頁

尾頁

跳至