跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

鳳梨 發表於 19-2-2 17:11
我都係住Richmond, 如果有group就add埋我,有空可以吹下水。

你有無小朋友ar?

複式洋房

Kimchibaby 發表於 18-10-21 05:27
我有兩個女, 3歲同埋1歲。 想搵下有無唔多年紀小朋友既媽媽一齊交流下啊。我住UBC付近。
...

我有兩個小朋友大仔3yrs, 細囡13M. Apply 緊PR for 老公.諗定完成後就返去。而家諗緊返去住Burnaby定richmond. 請多多指教!

大宅

回覆樓主:

我上年8月land, 有三個囡囡,一個 14歲,一個4歲,一個2歲,住 Coquitlam, 我住個區,韓國人多,如有 group,可否加我,大家可傾吓計,無咁悶。

大宅

Joych 發表於 18-12-4 22:46
我也是下年5月移民richmond, 小朋友4和6歲呢~請多多指教(emoji)

我哋都希望嚟緊下年去溫哥華,想請教大家用乜嘢方法去移民呢?

大宅

babyyantung 發表於 19-4-21 14:21
我上年8月land, 有三個囡囡,一個 14歲,一個4歲,一個2歲,住 Coquitlam, 我住個區,韓國人多,如有 group ...

請問你land時有咩要準備?會問D咩?同雖時幾耐?因為我打算6月land

男爵府

如果有group可唔可以加埋我呀? 老公同六歲小朋友係加籍,諗住好快返去啊,但唔知過咗九月升政府小學有冇問題啊?

大宅

annababe 發表於 19-4-24 23:35
請問你land時有咩要準備?會問D咩?同雖時幾耐?因為我打算6月land

我落機時時間係晚上,所以過程好快,唔耐。佢會問你住邊,有幾多野今次帶來,或船運D乜,你比 checklist 佢睇,文件之類。

男爵府

tracy_lui 發表於 19-4-25 19:03
如果有group可唔可以加埋我呀? 老公同六歲小朋友係加籍,諗住好快返去啊,但唔知過咗九月升政府小學有冇問 ...

想請教如果我老公同2個女攞左canadian citizenship,咁係咪巳經叫有加藉?其實我很想2個女去加拿大讀書,但老公又唔想,所以我要問定資料,我是冇加藉的。

大宅

Jlyan028 發表於 19-4-20 05:52

我有兩個小朋友大仔3yrs, 細囡13M. Apply 緊PR for 老公. ...

請問你現在住邊區?我下星期會過去,我都未决定住邊區,

大宅

鳳梨 發表於 19-2-2 17:11
我都係住Richmond, 如果有group就add埋我,有空可以吹下水。

請問下牛奶金要點樣申請?有9歲和5歲小朋友

別墅

choibobo 發表於 19-5-28 10:41

想請教如果我老公同2個女攞左canadian citizenship,咁係咪 ...

如果妳地夫婦是但一個帶着仔女過嚟加拿大讀書,而收入係由另一半喺加拿大以外地方賺取,就算係加拿大公民,政府學校都可能要當國際學生咁收錢,例如B C省 Richmond 嘅公立學校就要睇父母係本地嘅報稅單,不過衰就衰在所有嘅校區學校局做法都唔同,所以真係過嚟嘅時候,妳要睇吓住邊,然後問吓嗰一個城市或者嗰個區嘅學校局點樣講。

大宅

Hello!岩岩8月移民黎溫哥華,第一次黎兼冇家人冇朋友,但有三個小朋友如果有group可唔可加我呀?謝謝!

大宅

Hello! 我地一家四口都打算移民溫哥華,正在申請中,最快明年年中到埗。我有兩個仔,8歲和6嵗。今年年尾或明年年頭想過來揾樓和睇學校,到時才決定住邊區。有group可以加埋我一齊傾嗎?Thank you!

複式洋房

我有個三歲囡,正諗住移民到溫哥華,辦理手續中,唔知可唔可以入group 一齊傾下?

大宅

dscy516 發表於 19-3-13 13:18
我同老婆2015年帶住一歲仔仔返加拿大,而家住係Burnaby,呀仔5歳,今年九月入幼稚園,大家回流有乜嘢問題可 ...

Burnaby 係咪近SFU?

別墅

vanyu 發表於 19-9-28 12:18
Burnaby 係咪近SFU?

Yes, 但係除咗Burnaby之外,而家喺Surrey都有一個Campus,不過規模細好多

大宅

dscy516 發表於 19-9-28 12:19
Yes, 但係除咗Burnaby之外,而家喺Surrey都有一個Campus,不過規模細好多

果度環境好似幾好,去Richmond, 都方便。中、小學好嗎?

別墅

vanyu 發表於 19-9-28 12:21
果度環境好似幾好,去Richmond, 都方便。中、小學好嗎?

我幾鍾意Burnaby,喺正大溫哥華嘅中心點,去邊度都差唔多半個鐘!其實每一個城市都有佢自己唔同嘅校網,其實所有官立學校大同小異,但係如果要計成績,當然有啲學校排名高啲,有啲低啲,但係所有私立學校排名都係最高。

別墅

dscy516 發表於 19-9-28 12:27
我幾鍾意Burnaby,喺正大溫哥華嘅中心點,去邊度都差唔多半個鐘!其實每一個城市都有佢自己唔同嘅校網,其 ...

我都想知Burnaby 同 Richmond居住同生活方面既野,熟悉既朋友可分享一下嗎?如租屋/買屋大約價錢,生活上既方便 及 學校既選擇方面咁,唔該哂!

男爵府

beamom 發表於 19-9-29 11:10
我都想知Burnaby 同 Richmond居住同生活方面既野,熟悉既朋友可分享一下嗎?如租屋/買屋大約價錢,生活上 ...

I want to know too, 搜尋資料 睇下點樣可以走 資金吾多

首頁
12345...6

尾頁

跳至