自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆樓主:

奶奶又確係無講錯

伯爵府

但我都覺得生仔先好結婚。 唔生仔, 不如同居仲爽仲方便。 結婚浪費時間金錢精神, 又要俾好多世俗野規管住

水晶宮

tingtingalex 發表於 18-10-22 15:47
我聽完,心諗99結婚唔一定要生仔,好彩我叔仔同細嫂唔係度,如果比細嫂聽到, 難堪有尷尬。
99,人地生仔有 ...

我99話要娶識湊仔煮飯做家務,我即時答佢娶工人姐姐,仲平到家用$4200,即收左聲

珍珠宮

Happybabyhbb 發表於 18-11-23 19:50
其實我都係咁諗.... 唔生小朋友的話,我一定唔結婚 但我係鍾意小朋友 ...

x2
我結婚時都諗,因為想生BB, 所以先結婚。
一係,有些人和娘家感情不好,好想逃離,也是結婚的原因吧。

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

洋洋 發表於 18-10-22 16:02
佢可能同你地閒談啫,因為你已有女。
你叔仔同細嫂講係度,佢未必講嘅
...

x2

大宅

回覆 無話可說 的帖子

我親戚叫佢仔同新抱離婚·話唔生仔就會害到佢家絕後!(幾代單傳).後來足知離左.不足一年取左個鄉下親戚介紹的女仔.新新抱三年抱倆.再後來先知原來真係個前新抱冇得生·老爺為了香火拆散一對恩愛夫妻.世事沒有對錯·站係老爺角度佢係想抱孫.前新抱:嫁錯郎·⋯⋯老公都係唔係咁愛老婆啫.如果愛點拆都唔散!或者係前老婆太愛老公了.捨不得佢為難和無後.決定放生佢!愛可以很偉大.⋯⋯

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

佢地果代D人係咁諗, 我自己阿媽+我99+佢地D朋友都係咁諗, 而且仲話人地生一個咁小, 起碼生2,3個, 通常我聽到都唔出聲。

男爵府

同佢講
結婚為生仔,結黎做乜

首頁

尾頁

跳至