想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知點解 8 月尾iui 失敗後黎過經 , 之後就好似停左經咁喇 ..... 我失敗左無幾耐就 keep 住睇中醫調理, 每到月中都會有兩條血絲 , 有少少少血水! 個中醫就話果d 就係經期喇..... 只不過係我之前透支左(做左3次iui) 加上血氣唔夠,所以搞到刺激唔到卵成長.... 冇成長就冇經期....我都係岩岩 30 歲啫, 已經好似停經咁嘅狀態! (本身多囊) 而家連做IVF都要等經期正常d 先, 驚自己身體負荷唔到.....好灰

大宅

Joey1088 發表於 18-10-24 13:24
唔知點解 8 月尾iui 失敗後黎過經 , 之後就好似停左經咁喇 ..... 我失敗左無幾耐就 keep 住睇中醫調理, ...

做ivf唔使等自己正常嚟m的,可以食藥通經。我也是多囊,在深圳ivf,有一日突然來M,就去醫院初診檢查及抽血,說第二次M可開針,已經問定醫生唔嚟M點算,叫我如果45天唔嚟就見醫生,點知55天都未嚟,見醫生開藥通經,之後開針抽卵,第三次M後移植雪胎,一次成功了。

大宅

camille_wilson 發表於 18-10-24 22:26
做ivf唔使等自己正常嚟m的,可以食藥通經。我也是多囊,在深圳ivf,有一日突然來M,就去醫院初診檢查及抽 ...

一次成功, 恭喜晒 !
我諗住今個月都冇M 就睇西醫喇, 順便做IVF , 謝謝你分享

首頁

尾頁

跳至