夫婦情感

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

見好多夫婦在網上大呻話另一半唔肯俾性.
我就好奇, 咁唔肯做嘅一半係咪expect 好想做o個另一半會突然同佢o地一樣,無晒性欲,完全接受無性婚姻直到最後, 定係佢o地預咗另一半會出去攪掂, 定係根本唔care 另一半諗咩?

我有個女仔朋友同老公半年都冇性(因為女方拒絕過幾次), 最近爆男人出軌, 佢話唔明點解個男人要咁對佢... 我一d都唔客氣咁話佢, 咁簡單都唔明?

姑且勿論個老公(or 老婆)有冇照顧家庭, 但如果你想keep 住另一半, 唔係好obvious要點做去維繫咩?

但佢不斷話個老公冇做家務blah blah blah,點解要佢就個老公, 個老公唔就佢.

我好衰咁話, "咁而家你終於可以丟咗個老公啦." 佢又話好後悔.

其實我明白好多女人唔想做嘅原因同我個friend一樣,係覺得老公唔幫屋企,點解仲要服侍佢.
咁但係咁樣斗氣嘅結果基本上可以預見.

我唔明點解唔可以一開始好好咁同個男人講有幫忙,就有性. 你唔講明, 個男人以為呢世都冇得攪, 仲唔出去滾?

我好心痛個friend遇到咁嘅事,但老實講我又真係怪唔落個男嘅. 3x歲老婆唔肯做,又唔講原因, 結完婚就做和尚, 又唔係唔愛老婆, 唯有外求.

唉,所以其實唔肯攪嘢嘅伴侶係想點?

又放假!!!

翡翠宮

自私囉

琥珀宮

mini1204 發表於 18-10-29 12:22
自私囉
X2

男爵府

我都想知點解我老公唔想攪 你地實問點解你唔問佢.... 我只可答我都講唔出口.... 事原就早幾年佢驗到有糖尿病, 要開始食藥, 食藥早期都有做, 但系都好多個月先一次, 之後.... 無埋...... 我仲同自己講, 可能藥物影響呀, 安慰自己, 但我發現佢有自慰行為 (需未經正實), 我仲估佢一,二個星期左右就diy一次, 咁即系點, fine, 我食自己囉

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

門常開 發表於 18-10-29 17:11
我都想知點解我老公唔想攪 你地實問點解你唔問佢.... 我只可答我都講唔出口.... 事原就早幾年佢驗到 ...

講唔出口的話,可不可以行動表示?
多D攬下,在床上咸濕下佢,
藥物會有影響,
但如果佢仲有需要,
試下用其他方法幫佢,
再叫佢幫你。
Sex 不一定要 intercourses

翡翠宮

門常開 發表於 18-10-29 17:11
我都想知點解我老公唔想攪 你地實問點解你唔問佢.... 我只可答我都講唔出口.... 事原就早幾年佢驗到 ...

婚前好熱烈?
如果係,婚前婚後你有乜改變?

男爵府

回覆 soso1227 的帖子

行動...大家瞓覺時間都唔同, 佢有時打機睇電視,系廁所唔知攪咩都已經1點, 仲可以做D咩. 我知道佢咁夜瞓, 我又嘈佢幾句, 有病都要咁夜先瞓, 嬲得滯佢入房瞓, 我都出左廳做廳長.....呻完 舒服好多

男爵府

回覆 mini1204 的帖子

又確實婚前幾激, 我地都一齊超過30年, 無性都系呢2年既事, 但我仲有需要呀, 佢唔想, 我可以點....
我都無估到我地會無性, 佢50, 我47, 點去到老........
衣家有時會諗佢D衰野...令我憎佢, 咁就唔想性.....系米好呀Q呢

翡翠宮

門常開 發表於 18-10-30 10:06

又確實婚前幾激, 我地都一齊超過30年, 無性都系呢2年既事, 但我仲有需要呀, 佢唔想, ...

可能係悶, 對左30年; 係人不分男女都悶.
只要你唔係肥左超多佢無哂mood; 我覺得可以比D刺激大家
去下旅行, 著下戰衣, 都一定有幫助

複式洋房

門常開 發表於 18-10-30 10:06

又確實婚前幾激, 我地都一齊超過30年, 無性都系呢2年既事, 但我仲有需要呀, 佢唔想, ...

我結婚26年我45,佢52 已經冇性咁可以㸃

瑪瑙宮

mini1204 發表於 18-10-30 10:17
可能係悶, 對左30年; 係人不分男女都悶.
只要你唔係肥左超多佢無哂mood; 我覺得可以比D刺激大家
去下旅行 ...

好似你家兩老咁真係幸福.

翡翠宮

Nancy20090615 發表於 18-10-30 10:41
好似你家兩老咁真係幸福.

確實
不過雙方都要努力去maintain
現代人多選擇亦自我
不分男女一言不合就閃唔閃都搵小三 (我自己都係呢D人, 人生苦短呀)

好多時唔會同舊人搵辦法去磨合
所以你可以話兩老係相愛所以磨合, 亦可以話佢地無選擇所以磨合
無論邊一種或者兩溝, 都誠意可嘉

大宅

我都唔明, 曾經問過, 佢話我成日打機太夜訓, 佢訓左我先入房. 但我依家都無打機打到好夜啦, 佢都係唔俾我.
唔怕我出去滾架咩? 但有時我同朋友出去食飯, 又會問我係米去偷情... 我真係無言. 又要馬兒好, 又要馬兒不吃草.
依家已經快一年無掂佢喇, 已經唔想問, 唔想主動. 每次被拒絕, 都在諗, 自己最初係米決定錯左, 錯左要生小朋友, 錯左要同佢結婚. 唔想成日咁諗, 所以唔盼有希望, 就唔會有失望.其實我係男人黎架, 我好有需要, 但只能自己解決.

瑪瑙宮

mini1204 發表於 18-10-30 10:49
確實
不過雙方都要努力去maintain
現代人多選擇亦自我

而家 d 人想收獲唔想付出, 我 ex 都係咁, 你服侍佢就得, 佢服侍番你, 好難.

男爵府

.

子爵府

kc3800 發表於 18-10-30 10:37
我結婚26年我45,佢52 已經冇性咁可以㸃
咦!你有D似我以前的女同學,中學時是否住沙田?

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-10-30 14:28
咦!你有D似我以前的女同學,中學時是否住沙田?

子爵府

kc3800 發表於 18-10-30 14:56
中文名是 YKM?

複式洋房

PTMCYS 發表於 18-10-30 15:18
中文名是 YKM?

不是,哈哈

翡翠宮

Nancy20090615 發表於 18-10-30 10:56
而家 d 人想收獲唔想付出, 我 ex 都係咁, 你服侍佢就得, 佢服侍番你, 好難.
...

自私精
去之而後快

首頁
12345...7

尾頁

跳至