親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

大家好, 仲有個幾月D 酒店就要比錢, 想在此問問以下的行程順唔順. 唔該!!
全自駕
星期日 DAY 1: 搭KA380 4點半機場取車到酒店 (住天神)
星期一 DAY 2: 早餐 > 太宰府天滿宮 > 長崎 > 豪斯登堡+光之王國 (住長崎日航)
星期二 DAY 3: 早餐 > 長崎市內觀光 (原爆館&天主堂&眼鏡橋) > 鳥棲OUTLET > 別府 (住別府)
星期三 DAY 4: 早餐 > 別府地獄 > 遊湯之坪街道 & 金鏻湖 (住湯布院1泊2食)
星期四 DAY 5: 早餐 > 海之中道 / 大濠公園 > 行街SHOPPING (住博多)
星期五 DAY 6: 早餐 > 櫛田神舍 > 2:00到機場還車 (搭1625機回港)

想問下JM, 別府除左8地獄景點外, 仲有乜野比較吸引? 同行有2老及2少年 (10 & 13歲), 本來想去九洲自然動物園, 但D 細興趣唔大.

另外, DAY 5 仲有冇其他建議? 海之中道我見有單車踩同埋有個細細動物園?

唔該晒, 感激~

大宅

moonychan 發表於 18-11-8 09:47
大家好, 仲有個幾月D 酒店就要比錢, 想在此問問以下的行程順唔順. 唔該!!
全自駕
星期日 DAY 1: 搭KA380 4 ...

有度叫鶴見岳, 有纜車坐,我上過去,風景幾好,上面重有得行下。你上網研究下。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

長崎揸到別府好遠路程。
福岡機場至市中心搭的士唔洗2000yen, d2 to d5先租車會抵d。

wcpcelia    發表於 18-11-8 15:14

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

greenlover 發表於 18-11-8 10:28
有度叫鶴見岳, 有纜車坐,我上過去,風景幾好,上面重有得行下。你上網研究下。
...

謝謝JM, 可惜呀~ 同行老人家畏高的, 所以九重夢呀都去唔到. 但都多謝你分享.

珍珠宮

ahmama 發表於 18-11-8 11:14
長崎揸到別府好遠路程。
福岡機場至市中心搭的士唔洗2000yen, d2 to d5先租車會抵d。
...

明白, 謝謝! 因有老人家加上共6人, 就直接BOOK 埋算了.

長崎去別府應該係最遠那程, 好彩我老公有中港牌, 平日2粒點閒閒地, 最長渣過4粒鐘. 中途經 OUTLET, 2人輪住渣, 希望好D.

謝謝意見 ^^

別墅

全自駕

九州動物園正喎 可以自駕坐喺車度睇動物
另外唔去九重夢 可上亞蘇火山 沿途風景好靚

珍珠宮

sanfriendyeung 發表於 18-11-8 11:35
九州動物園正喎 可以自駕坐喺車度睇動物
另外唔去九重夢 可上亞蘇火山 沿途風景好靚
...

想知道, 如果駕車直入動物區, 要另外收費, 但都要買入場卷先?? 謝謝

別墅

moonychan 發表於 18-11-8 12:15
想知道, 如果駕車直入動物區, 要另外收費, 但都要買入場卷先?? 謝謝

係需要買入場券的

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

全自駕

豪斯登堡入場費都唔平,
上午去完太宰府自駕去到豪斯登堡其實都己經無乜野可以玩?

珍珠宮

shinku 發表於 18-11-8 16:09
豪斯登堡入場費都唔平,
上午去完太宰府自駕去到豪斯登堡其實都己經無乜野可以玩?
...

謝謝回覆,你講得啱,門票真係唔平, 或者要再研究下買邊種門券,如果最抵係one day pass,可能就嗰朝早直接入園算數, 太宰府就留返喺博多day 5嗰日去一去,或者直情唔去.

首頁

尾頁

跳至