網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://item.taobao.com/item.htm ... amp;_u=m1ruieced4cd

我本身有痛症手腳長期麻痺, 淘左個最平的版本, 試左焗兩日, 最高溫度去到65度, 焗半小時已成身出晒汗, 焗完後感覺良好, 成身暖晒, 扯住的腳亦鬆左唔少

Cheuk2012    發表於 18-12-8 22:54

象牙宮

像運動出了一身汗。

感覺良好, 成身暖晒, 肌肉放松, 人就舒服了。:
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

333s 發表於 18-11-22 21:38
像運動出了一身汗。

感覺良好, 成身暖晒, 肌肉放松, 人就舒服了。: ...

連續蒸了7日, 每次約半個鐘, 痛症好明顯得到舒緩, 個人鬆左唔少。

以前去過焗桑拿房, 溫度太高, 未夠10分鐘已經頂唔順, 這種籍了有溫度較, 可以唔較咁高溫當溫敷, 個頭外露又抖到氣及散到熱, 而且又可以一路睇電視, 玩手機...焗下焗下時間好易過。

象牙宮

pangdeng 發表於 18-12-1 10:02
連續蒸了7日, 每次約半個鐘, 痛症好明顯得到舒緩, 個人鬆左唔少。

以前去過焗桑拿房, 溫度太高, 未夠10分 ...

痛症好明顯得到舒緩, 

痛症+累+忙+煩 = 更加痛

痛症 +按摩+拉筋+hea/呆著 = 痛會減少

我固定每星期1次, 做肩頸,推背,腳底,按头輪流。
每日拉筋。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

不太占空間, 
價格有D貴。

理性討論交流者。

子爵府

請問個過程會唔會整到成地水架?

大宅

celiagrace 發表於 18-12-4 12:06
請問個過程會唔會整到成地水架?

睇你幾大汗及蒸幾耐, 我個人寒要蒸20分鐘以上先出汗, 所以汗水不算太多, 佢送張蓆都可以吸下汗, 個底都是輕量防水....

子爵府

回覆 pangdeng 的帖子

Thx 我都買左等收貨

大宅

celiagrace 發表於 18-12-8 06:35

Thx 我都買左等收貨
如果你買嚟係為咗減肥或保健…每星期最多可蒸一至兩次,每次蒸完後 ,要飲足夠水及補返電解質飲品,蒸完後幾小時內,唔可以沖涼,抹乾汗水即可…

我因為用來解寒症所以日日蒸,但一流汗就開始停,怕流汗過多,電解質過量流失會影響個人

大宅

333s 發表於 18-12-4 09:48

不太占空間, 
你這種太貴,比較阻定…而且一定要瞓喺度蒸,蒸緊嗰時唔可以做其他嘢,例如睇電視或玩手機

琥珀宮

謝謝分享

水晶宮

pangdeng 發表於 18-12-8 10:59
你這種太貴,比較阻定…而且一定要瞓喺度蒸,蒸緊嗰時唔可以做其他嘢,例如睇電視或玩手機

我覺得焗桑拿/蒸氣, 都應該放鬆個人, 我就唔會睇電視或玩手機。

而且你嗰個都好阻地方, 又拆又裝花時間。

如果蒸完後幾小時唔可以沖涼, 咁在職人士, 就比較難搵時間做。 起碼夜間唔蒸得。

我比較懶, 去做gym 後焗桑拿, 每次約5~10分鐘。焗第1次後會敷mask, 因血液運行左, 毛孔張開左, 效果應該會比平時好。敷完mask再焗1次。 之後就沖熱水涼。
天空之城, 快樂之地

子爵府

多謝提醒。 仲諗住隔晚焗一焗添

大宅

PCCW2319 發表於 18-12-9 10:07
我覺得焗桑拿/蒸氣, 都應該放鬆個人, 我就唔會睇電視或玩手機。

而且你嗰個都好阻地方, 又拆又裝花時間。 ...

唔一定話用我款要焗緊時要同時做乜做乜, 只是繁忙的香港人, 你叫佢半個鐘以上乜都唔做就比較難...

我果款, 如果熟習左, 打開或收埋都可以5分鐘內完成, 香港地方太細, 係冇空間可以比個箱長期打開就咁放係度。

汗蒸後幾小時內唔可以沖涼, 係因為毛孔張開後, 如即沖涼, 水氣會入身體內, 長期咁個人會濕重甚至風濕, 正確方法是先沖涼, 乾身後再焗, 焗完抹汗後先訓覺。

首頁

尾頁

跳至