親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

真係吾睇吾知。一定要揀反港就醫都有一定保額先得,原來甘多保險回港後,賠償額得返幾萬。甘可能你滑雪斷腳斷韌帶,想返黎香港先做手術,係私家醫院幾萬蚊基本上係無可能。到時買左保險都要去公院排隊了(emoji)

https://www.facebook.com/916721041749812/posts/1972795479475691/

珍珠宮

好多都要在果面睇咗先,上次差d 領嘢,好在肯賠

大宅

youhello507 發表於 18-11-28 10:52
好多都要在果面睇咗先,上次差d 領嘢,好在肯賠

仲有,吾見財物都一定要報警攞報案紙。
仲有,如果你吾見錢 就一定要一家人一齊報警, 我試過畀人偷曬啲錢 ,係成家嘅洗費 。最終 我一個人去報警 ,返到嚟香港只係claim到 二千蚊(emoji)

瑪瑙宮

大廚勳章

Tami 發表於 18-11-28 10:08
真係吾睇吾知。一定要揀反港就醫都有一定保額先得,原來甘多保險回港後,賠償額得返幾萬。甘可能你滑雪斷腳 ...

我見好多都有包香港事後喎。。好似係外國仆左街跌斷手腳。入左當地醫院。。之後要運飛機返嚟做手術。。仲包埋之後嘅複診同埋部份時間嘅物理治療。。(我屋企人就係試過喺東京仆街跌斷股骨。。堅持返香港先至做手術)

可能好平嗰啲plan就無。。。我見保誠。蘇黎世。。axa 也有。。。

wcpcelia    發表於 18-11-28 11:33

大宅

seaheart88 發表於 18-11-28 11:09

我見好多都有包香港事後喎。。好似係外國仆左街跌斷手 ...

睇清條款最重要

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

Tami 發表於 18-11-28 10:55
仲有,吾見財物都一定要報警攞報案紙。
仲有,如果你吾見錢 就一定要一家人一齊報警, 我試過畀人偷曬啲錢 ...
如果你只俾人偷1個袋或銀包,只可以 claim 盡一個人份錢。

例如你3個人, 分開唔見3個銀包/袋 才可 claim 3個人的錢。

我上次唔見一個袋,就算裏面有老公 d 野, 都唔可以 claim 2 份錢

首頁

尾頁

跳至