烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下如果我整紫菜包飯點樣可以令到出面啲紫菜冇咁快林

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

紫菜可以同飯糰分開,食果陣而包上去
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

rose-mag 發表於 18-12-21 14:23
紫菜可以同飯糰分開,食果陣而包上去

唔該晒你如果整俾小朋友喺學校食係咪就冇其他辦法

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

肥豹 發表於 18-12-21 15:14
唔該晒你如果整俾小朋友喺學校食係咪就冇其他辦法

應該無, 你見壽司店都係用特別的包庄紙隔開塊紫菜的。

如果只係想個飯團有味, 可以考慮用飯素溝左啲飯先。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

呢啲飯素, AEON 或759都有得賣。

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

andyman 發表於 18-12-21 22:38
呢啲飯素, AEON 或759都有得賣。

唔該曬

首頁

尾頁

跳至