親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

得意妹媽 發表於 19-1-5 14:56

大家應該都係買左農歷新年、復活節同暑假既機票

完全正確,睇黎我地都係HKA fans

大宅

lovely_lausuib 發表於 19-1-5 15:42
完全正確,睇黎我地都係HKA fans

yeah....give me five
早幾年只搭CX
但搭過一次HKA後....一樣既服務,價錢可以平1/3,之後就成日搭HKA

男爵府

得意妹媽 發表於 19-1-5 16:22
yeah....give me five
早幾年只搭CX
但搭過一次HKA後....一樣既服務,價錢可以平1/3,之後就成日搭 ...

非常同意,仲有我覺得佢地個餐好食

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

超儀烽藍 發表於 19-1-4 23:51
唔駛客氣,希望大家都可以順利出發

我琴日買左喇,唔該曬...

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

csnkennis 發表於 19-1-7 10:15
我琴日買左喇,唔該曬...

你去幾日?幾$?邊度買?

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

emily22 發表於 19-1-9 08:18
你去幾日?幾$?邊度買?

我5月份去8日,家庭plan約$500;單人約$200,我係中銀買

大宅

我也剛買了中銀的旅, 但望真d,
航空公司倒閉而買另一套機票,
係沒有提及賠方案,
只提到取消旅程才會賠相關費用。我有沒有理解錯?

10. 旅程延誤
因惡劣天氣、天然災難、罷工、工業行動、恐怖主義
活動、旅遊或航空公司倒閉、機場關閉、公共交通工
具被騎劫或機件故障或旅遊目的地被發出黑色外遊
警示,而引致早已安排的公共交通工具延誤,受保人
可獲以下其中一項賠償:

10.1 每個完整及連續6小時的延誤可獲HK$300現金
津貼(延伸保障紅色外遊警示);或
10.2 連續最少6小時延誤引致的合理及無可避免的額
外轉乘其他公共交通工具及海外住宿費用 (如因黑色外遊警示引致,金計劃及銀計劃保額
將提升至HK$10,000)

11. 取消旅程
因下述原因直接導致需取消旅程,受保人可獲賠償不
能退回的預繳費用,包括訂金、旅費、機票費用、交
通票據、住宿、旅行團費或表演活動如大型運動賽
事、音樂劇、演唱會、博物館或主題公園的入場劵門
票:

11.1 因受保人、其近親或緊密商業夥伴身故、嚴重受
傷或患嚴重疾病

11.2 受保人需出庭作供、出任陪審員或接受強制性隔

11.3 香港旅遊業議會的註冊旅行社破產或航空公司
倒閉