自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BB防敏心得分享勳章

岩岩生完又要餵奶又要湊B,跟本無時間運動,有都留黎休息,初生BB晚晚都要身夜奶,JM唔駛急於減肥,坐好月子,尤其而家天氣咁凍,要食足夠食物補充!如果餵人奶,我建議離乳後先節食加運動,有恆心一定瘦到!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

飲人奶,但冇瘦到,比生仔前肥十幾磅。肚腩到現在都仲咁大

伯爵府

牛年勳章

生第一胎肥左4,50磅,半年後無做運動瘦番晒 , 全人奶
不過當年後生,瘦得快D

果時胎緊時,我D姑姐仲話我生完會好似佢地咁肥
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我過來人經驗,唔好太心急減肥,坐月要乖乖食野。。。搞壞左身體, 無錯是瘦得快,但體力差左,湊仔有心無力,又殘得快。

象牙宮

生前重左25kg, 生完自己湊,個幾月已經著返晒未生時d牛仔褲,
好似重瘦左幾kg.

男爵府

回覆樓主:

我大肚時肥左十幾kg, 生完後無做過運動,1年內就瘦返曬。我自己湊+餵人奶

男爵府

我都肥咗好多,未生前亦唔係紙板人。
靠運動同low carb diet。差不多去番未生前,見得人咁啦。

男爵府

畀面勳章

karytse90121 發表於 18-12-29 12:18
仲有2個月左右卸貨
但知自己已經變左架航空母艦
已經好驚著唔返套制服na

me, 減得返以前一樣。。。只要你是餵人奶及不假手於姐姐。。。一定瘦。因為姐姐消失 2 個月內,我激瘦十磅。。
回覆 karytse90121 的帖子

Hellokarytse90121,懷孕期間增磅幅度每個人都唔同, 但一般黎講成個孕期體重增加大約係11-16公斤之間(約25-35 磅), 如果係自然分娩既, 可以係第2日落床走動同埋進行產後運動, 而開刀生既就要徵詢醫生意見先可以開始, 依家媽媽每日都可以保持30分鐘運動, 例如落街散步/瑜伽, 對控制體重都有幫助架! 媽媽有冇做下呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

伯爵府

我肥左60磅,生完第二日即刻上磅重有40磅,我無做運動,但節食同食減肥藥,諗住唔餵人奶無所謂,兩個月內瘦番曬

首頁

尾頁

跳至