自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

油麥麥 發表於 19-1-5 07:03
沖繩+石垣島?
沙巴+山打根?
HK airline 有機去石垣島、沙巴、山打根?

分2次去.....剛睇返日曆,正確是 4月石垣,五月 山打根。

她出票便知坐什麼航空公司,通常是 HK Express,昨晚定掛~

唉! 今年外國釣期........

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

【港航危機】港航內部函件:停供應香港快運員工免費機票

香港航空內部暗湧不斷,公司及旗下香港貨運航空高層大洗牌之餘,自身財政狀況亦不甚樂觀,《蘋果》早前得悉港航部份機師被要求放「無薪假」,市傳公司更有不少街數未找。據最新消息,港航將不再為香港快運及香港貨運航空的員工及其家屬,提供免費機票優惠,香港快運(HK Express)回覆《蘋果》查詢時未有否認相關優惠變更,並指相關優惠會定期作出調整。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

禁止訪問

禁止訪問

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

油麥麥 發表於 19-1-5 07:46
topics 講 港航 Hong Kong Airline
HKE 有機去石垣
HKA & HKE 無機去沙巴 & 香港無直航去山打根 ...

甘我坐什麼航空公司?

他們一定坐廉航~

記起了,山打根無機場,要從沙巴坐三/四小時車去~

我極少坐廉航,除了去釣魚,因為跟大隊, 行李重量限制真係煩到嘔, 但啲年青魚友,回程時我話加錢買行理費都唔畀, 但D年輕魚友話唔好因為唔抵,左計右計同我分擔 ~

如果不是這两間就好了~

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

jm們,幫忙看看,此條文有保障嗎?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

油麥麥 發表於 19-1-5 08:04

山打根有個內陸機場,有機飛去BKK(4O分鐘)、飛去吉隆坡(2個半 ...

這有可能要轉機喎~

今次山打根,係我第一次去,查返之前紀錄有中國公民在哪裡被虜人勒索, 所以一直都唔係咁敢去 ~

平時同佢哋去釣魚,我什麼也不理,甚至有次唔想去,我都唔知原來我已經比曬錢,仲叫他們計埋我要比尾數多少~

男爵府

回覆樓主:

7月中台北,

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

油麥麥 發表於 19-1-5 07:57
沖繩、石垣島、沙巴、山打根,尼4個地方最喜歡山打根 !你呢?

上次在石垣島釣完魚,在機場候機室,碰到香港來玩的人個個都話冇下次。

山打根我是第一次去, 反而沖繩島我們是租車 自駕,每天是早上落船傍晚上船,沖繩是多嘢食, 去沙巴是七天,但我們有五日四夜在船上釣魚, 沙巴食野也可以, 最差應該是石垣島 ,食嘢及玩的地方也少。

子爵府

eeaa 發表於 19-1-5 08:06
jm們,幫忙看看,此條文有保障嗎?

保航空公司倒閉?成頁紙冇提過喎,即係冇啦。除非我眼花

珍珠宮

大力大力 發表於 19-1-4 09:31
藍十字 在1月7號以後 ,如果該公司倒閉是不保的~

子爵府

1月/4月

瑪瑙宮

好媽媽勳章

大力大力 發表於 19-1-5 07:59

甘我坐什麼航空公司?

山打根無機場?有架,我坐過飛機去

沙巴 + 山打根,九成九 air Asia 啦

伯爵府

老公5月日本
7月台灣

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

chickenwing2006 發表於 19-1-5 18:16
山打根無機場?有架,我坐過飛機去

沙巴 + 山打根,九成九 air Asia 啦

妳是對的~

男爵府

5月大板希望冇事啦

信是有緣

男爵府

2024年龍年勳章

sang@yee... 發表於 19-1-5 19:32
5月大板希望冇事啦

香港航空由一支獨立的香港管理團隊經營。作為私營公司,香港航空不會公開披露其財務業績,亦不會評論市場傳言或媒體猜測。

最近香港航空董事會的變動對其業務或營運沒有造成影響。經驗豐富的領導已加入了管理團隊,香港航空如常營運,並致力為選擇乘搭香港航空的客戶提供最優質服務。2018年12月21日至31日的假期高峰期間,公司預計營運近1,200航班,運載近25萬人次。

我們衷心感謝客戶和業務合作夥伴對香港航空持續的信任及支持。2018年對於香港航空而言是豐收的一年,除了達成超過764萬人次載客量,全年收益更預計超出目標。

香港航空重視與服務供應商的良好合作關係,並持續保持良好溝通。

作為建基香港的本地航空公司之一,香港航空以此為榮。我們將繼續深耕本地巿場,並致力於長期可持續的發展。

首頁

尾頁

跳至