自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我囝囝今年3歲, 想今年夏天比佢學游水, 會唔會太細個呢?
請指教, thanks

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我個囝上年3歲學,成日唔肯落水,今年4歲會再比佢去學,未知佢會點

大宅

睛靈勳章

我仔仔上年4歲,都係吾肯做教練叫佢做既動作,唯有今年睇下佢想吾想再學!

大宅

四至五歲都可以.

珍珠宮

阿女上年都學過在暑假(10堂), 學完好似無上過咁, 其實係咪要1對1或2, 先有效呢.

侯爵府

5歲

侯爵府

我仔上年3歲幾開始學, 開頭喊到湯豬咁, 過左幾堂就無事, 而家識游lu

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

問過游泳教練, 佢話最少要5歲先好俾小朋友去學!!

別墅

原帖由 twc729 於 09-4-22 15:28 發表
問過游泳教練, 佢話最少要5歲先好俾小朋友去學!!

我囡K3學的,初初都好怕,現在都OK了!

珍珠宮

起碼有4-5歲啦.. 三歲以下真係哂錢架.. 怕水既失聲痛哭大有人在啊.. 我亞三都係六歲幾先學踢水花.. 九歲幾都學哂四式咯.. 唔好太心急..

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我仔4歲半開始學..(summer 10堂左右)...第一年學完..游到5m...上年5歲半再學...游得3m
教練話佢唔怕水..好難教..教練一講野佢就潛落水玩(2年都係咁)
今年我重諗緊比唔比佢學..我唔想side錢...學完又唔識..我又要罰企係泳池邊等佢放學

不過教練話...其實第一年..我仔4歲半..佢都覺得細..最好5,6歲先學swimming

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我囡囡舊年summer3歲半開始上暑期泳班,1星期3堂,番左學就1堂,無停過,冬天照游,未學識但佢身體好好,同有得高!

伯爵府

好媽媽勳章

3歲就學得,對身體好d又修身 特別是對氣管好。我仔由3歲學到而家有足足有兩年,學懂了自由式,下期開始學蛙式了!
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

禁止訪問

等待驗證會員

想請問3歲比小朋友學游水是小朋友自己跟教練學還是親子一齊學呢?因我亞囡3歲幾今年想比佢學,但我老公話如果亞囡跟教練學會好危險,佢就唔放心.叫我最好找親子班.但我本人又唔太鍾意游水.所以都唔知點算.

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

原帖由 yikmeim 於 09-4-22 14:37 發表
我囝囝今年3歲, 想今年夏天比佢學游水, 會唔會太細個呢?
請指教, thanks

阿囡3歲幾,岩岩學O左一個月,夾埋好fd 果d 同學一齊游,第一堂阿囡都喊o左一陣,但係見同學唔驚佢又唔驚一齊玩,佢上完第一堂已經好想快d上第2堂啦,佢地玩得好開心,一邊游一邊唱歌..
我地係join 泳會既,1對3
如果可以搵埋朋友仔一齊學(要唔怕水果d wor)可以壯下膽..
2/6/2005 : 2.59 KGS8/6/2005 : 2.66 KGS15/6/2005 : 2.72 KGS20/6/2005 : 2.86 KGS4/7/2005 : 3.33 KGS12/9/2005 :4.78 KGS   57CM23/9/2005 : 5.16 KGS  60CM27/10/2005 : 5.53 KGS 61.5CM14/11/2005 : 5.52 KGS 63.5CM13/2/2006 : 6.37 KGS

侯爵府

唔好親子班, 個小朋友一定成日痴住你, 咁就好難學得識, 好似父母都識游水既, 都要比人教, 因為有父母在場一定鍚住
原帖由 bebemanyan 於 09-4-23 11:28 發表
想請問3歲比小朋友學游水是小朋友自己跟教練學還是親子一齊學呢?因我亞囡3歲幾今年想比佢學,但我老公話如果亞囡跟教練學會好危險,佢就唔放心.叫我最好找親子班.但我本人又唔太鍾意游水.所以都唔知點算. ...

男爵府

請問你哋D小朋友學游水幾錢???去邊度有得學呢????
原帖由 hihirita 於 09-4-23 12:00 發表
唔好親子班, 個小朋友一定成日痴住你, 咁就好難學得識, 好似父母都識游水既, 都要比人教, 因為有父母在場一定鍚住

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我囡囡都係跟泳會,2個月1期,都係1:3,大約100元一堂(平日價),佢地成個池都係包左,條條lane唔同level,亞女最初級,所以係泳池邊最淺水果條lane
原帖由 minzmin 於 09-4-23 12:08 發表
請問你哋D小朋友學游水幾錢???去邊度有得學呢????

伯爵府

好媽媽勳章

我仔學的那個池有深淺唔洗驚。比小朋友學下獨立,唔好上親子班,對上幼稚園都可以快d適應。

原帖由 bebemanyan 於 09-4-23 11:28 發表
想請問3歲比小朋友學游水是小朋友自己跟教練學還是親子一齊學呢?因我亞囡3歲幾今年想比佢學,但我老公話如果亞囡跟教練學會好危險,佢就唔放心.叫我最好找親子班.但我本人又唔太鍾意游水.所以都唔知點算. ...
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

首頁

尾頁

跳至