自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我而家唔用food panda. 無次凖時

珊瑚宮

回覆樓主:

我通常一星期叫一至兩次 food panda, so far 咁耐有兩次 嚴重delay, 其他冇咩問題

侯爵府

bing-jing 發表於 19-1-13 09:45
我通常一星期叫一至兩次 food panda, so far 咁耐有兩次 嚴重delay, 其他冇咩問題
...

無飯主婦, 我都係

珊瑚宮

魚毛媽2008 發表於 19-1-13 09:48
無飯主婦, 我都係

有飯架! 左麟右李既 校長炒飯係我首選

子爵府

奧麗花 發表於 19-1-12 13:08
第一次訂,接左單,餐廳取消送餐完全無通知,even我落單後驚自己落錯地址,contact CS都無同我講,仲話個地 ...

哩間發生哩d唔係新鮮事,叫過兩次同你咁上下情況,我即刻delete app,費事阻我手機容量。

大宅

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我湊住一個3歲同一個未到1歳嘅小朋友,所以呢一年同老公成日用呢啲app叫外賣。叫開Deliveroo,但有2次因為想食吉野家同沙嗲王而叫food panda,點知用2次,2次都囧到喊…。
第一次係想叫吉野家,嗰日帶完細仔去健康院打針,未返屋企已叫,諗住返到去差唔多有得食,點知返到屋企等咗半個鐘(加埋應該有成個鐘)都未送到,開app睇原來被取消訂單!咁都得?最後拿拿臨煮個麵食。我係諗住方便先叫外賣,點知搞到仲忙仲攰…。最後food panda俾咗$40 credit我,話係餐廳臨時取消訂單嘅補償。
等二次我見有$40,同老公想食沙嗲王,就再試叫啦,點知過咗原定時間30分鐘都未送嚟,跟住有個講印式英文嘅男人打嚟話搵唔到我棟大廈… 我教咗佢,但過多15分鐘都未嚟到,food panda cs(都係講印式英語)打嚟話個送餐人都係搵唔到… 我囧到嘔,最後係我落樓搵佢攞外賣,遲咗1個鐘,嘢食凍哂。我自己煮都已經食得,只係想湊住2個輕鬆啲,結果都係要落街+等到外賣凍晒。
我叫Deliveroo咁多次,準時有交帶,冇試過搵唔到大廈,所以已經delete咗熊貓,永不再用!

水晶宮

你地又知唔知,FoodPanda 同Deliveroo都係同一班車手

大宅

wswong66 發表於 19-1-12 15:32
我都試過一次,即delete app
叫左餐,等到預訂時間都未黎,佢先話取消單
而家只會用deliveroo

我都係,Deliveroo 好好多

大宅

太平公主 發表於 19-1-12 15:49
我都試過,真係嬲到爆炸,我12:45 落order , 預計要1:45 先到,冇問題,我等囉,跟住再不斷調整時間,等到 ...

咁即係依間野都普遍性地差,我試第一次,以為偶一為之,睇嚟真係全面性唔掂

大宅

WBBLF 發表於 19-1-13 03:27
我朋友都用過food panda,佢都話次次都遲到,服務差,激死佢(emoji)!
我自己就用Deliveroo,多數準時,服 ...

係,Deliveroo有交帶好多,佢遲左嚟會打嚟講,仲主動賠coupon

大宅

lesleynissi 發表於 19-1-13 03:48
無計,佢地慳cost,唔同人地Pizzahut McDonald’s 個d有自己車隊,佢哋表面上請車手好似好高人工咁(~$100/ ...

但Deliveroo 都係咁,人哋ok喎

大宅

印第安公主 發表於 19-1-13 09:33
試過12月23日落定之後一日嘅lunch
23號係接受咗個order,但24號十一點幾至取消昨我哋張order:ran ...

依啲真係超慘,其實仲有渠道可以投訴?

大宅

quarterday 發表於 19-1-13 09:53
哩間發生哩d唔係新鮮事,叫過兩次同你咁上下情況,我即刻delete app,費事阻我手機容量。
...

係,依間真係用到一肚火

大宅

chika_koichi 發表於 19-1-13 09:58
我湊住一個3歲同一個未到1歳嘅小朋友,所以呢一年同老公成日用呢啲app叫外賣。叫開Deliveroo,但有2次因為 ...

真係慘痛經驗

大宅

上校車 發表於 19-1-13 10:01
你地又知唔知,FoodPanda 同Deliveroo都係同一班車手

係架?咁Deliveroo 管理好好多,未試過cancel 訂單,又未試過遲到而不了了之

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

多謝分享, 我上星期在food panda落order, 但點都唔俾我結算埋單, 試咗半個鐘放棄了.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

回覆樓主:

我第一次叫,佢遲左個半鐘,黎到野食凍哂。
我以後都唔會叫依間

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

channba31 發表於 19-1-13 11:47
扮唔識睇中文地址,同佢英文溝通,轉返中文同我講ok
你識廣東話出聲,我啲英文半桶水,仲有一次仲搞笑,話 ...

係架,同CS 網上聯絡,傾傾下中文,問我英文打字傾得唔得?我覺得佢哋想用英文傾為難人,你唔識英文就收檔,唔再complain

大宅

emt1314 發表於 19-1-13 10:46
多謝分享, 我上星期在food panda落order, 但點都唔俾我結算埋單, 試咗半個鐘放棄了.
...

依間野好多問題

首頁
12345...6

尾頁

跳至