婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

anyuser18 發表於 19-1-27 09:34
無呀佢搵嘢嚟插!
肥少少又話我食得多
瘦又話人乜都唔食

堅無聊。
自己身型另一半都未出聲,呢d真係要爆佢。
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

breadcheung 發表於 19-1-23 17:50
無本事自立又要靠6299又要話事,即係低本事高要求,梗係黑人憎啦,世上那有咁便宜既事架?
...

應同, 我覺得做新抱,應該要有本事,你還得到咁多年米飯$$ 比99 咪有權say 囉!
如果無能力,就唔好搶曬人哋個仔仲大聲夾惡!

大宅

我應該有機會做人99
我真係有想過 我有兩層樓
第時我會不會比層樓個仔和心抱住呢?會不會收佢租呢 ?唔比佢住佢會不會又話我衰99 睇住個仔屎
比佢住又覺得應份 (emoji)

珍珠宮

做個靚太 發表於 19-1-23 11:41
搶左佢個仔囉…

呢個已經喺死罪,所以要搶孫報復!

珍珠宮

talktime 發表於 19-2-10 22:11

你點知架~
尼種係一種心理唔平衡~

大宅

做心抱既要獨立,自己可以唔駛靠老公。

但d 6299好攪笑架,你搵到錢覺得全副身家係佢地既,最好一分錢都唔好洗佢個囝既。當你轉工佢最緊要知你漲價幾多,搵工過程驚死你唔搵野做要佢囝養。(呢個係發生過既事實)所以現在我當佢地路人ABCD。

仲有,佢地有麻煩野就第一個諗起心抱,自己人。平時講野就呢埋係房《一家人》講,心抱就外人一個,可笑!

大宅

我係新抱,永遠不做奶奶,生左個女就停產,唔希望入婆媳無間道。只想做阿女最強後盾!

天下間女人都係想痴自己個仔的金糠,含辛茹苦湊大個仔,點知個仔將大半貼呢個毫無感情的女人。仲要對呢個外人呵護備置,又買禮物又買花。睇見眼火爆!

ingrid000    發表於 19-2-11 07:20

別墅

talktime 發表於 19-2-10 22:11

真係會咁架?!?!?!
我奶奶就係成日扮哂講笑咁話我搶咗佢個仔,話個仔只會聽老婆話bababa等等嘅說話........然後我宜家懷孕了,佢話BB出世要跟佢訓,張BB床要擺喺佢房!

大宅

MAMAEGG 發表於 19-2-11 20:58
真係會咁架?!?!?!
我奶奶就係成日扮哂講笑咁話我搶咗佢個仔,話個仔只會聽老婆話bababa等等嘅說話.... ...

你唔係聽佢講嘛?!

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

MAMAEGG 發表於 19-2-11 20:58
真係會咁架?!?!?!
我奶奶就係成日扮哂講笑咁話我搶咗佢個仔,話個仔只會聽老婆話bababa等等嘅說話.... ...

點解要聽佢說話做?!
你才是BB的媽媽!!

複式洋房

kaman0617 發表於 19-1-22 09:11
到底啲新抱有咩錯令你地咁不滿呢?

我係新抱,想了解下你班奶奶內心到底咩事

我都係人地新抱。有次我同99鬧架個陣佢咁講,我好自私架,我吾中意我個仔拍拖結婚,我都想個仔陪下我,我一世人所有積蓄放左係層樓同2個仔身上,宜家跟左人走,乜都無啦。講到底都係怕有人同佢爭仔,怕d仔跟人走佬吾要佢。

大宅

crystal媽咪 發表於 19-1-26 22:57
第5點
真係有發生!?你瘦佢想你肥,你肥想你瘦。好痴線喎!! 關佢鬼事
...

我老爺淨係驚我肥乍 係所有人面前都叫我 肥婆 好似驚我食窮佢個仔咁 btw 同佢地去完旅行 終於知道點解我奶奶吾肥 因為晚餐六個人share 三碗正常份量既牛肉麵 吾係我大食 食無飽飯食

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

s_for_samantha 發表於 19-2-12 08:08
我老爺淨係驚我肥乍 係所有人面前都叫我 肥婆 好似驚我食窮佢個仔咁
...

好無禮貌呀
d小朋友會跟一齊叫
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

mrschan127 發表於 19-1-30 00:34
我應該有機會做人99
我真係有想過 我有兩層樓
第時我會不會比層樓個仔和心抱住呢?會不會收佢租呢 ?唔比 ...

要收租 比個折頭佢當家用

珍珠宮

回覆 s_for_samantha 的帖子

咁你有幾高,幾重?事實糸吾系真糸肥?咁都好過話你醜樣呀

大宅

wingwing2009 發表於 19-2-10 22:40
做心抱既要獨立,自己可以唔駛靠老公。

但d 6299好攪笑架,你搵到錢覺得全副身家係佢地既,最好一分錢都唔 ...

我都試過 個時仲要未結婚 仲住緊外家 上親去食飯問我幾時搵野做 我阿爸阿媽都無問過 我仲嚇佢話 結左婚先搵 可能佢暗啞底叫佢個仔吾好娶我

大宅

anna59 發表於 19-2-12 08:13

咁你有幾高,幾重?事實糸吾系真糸肥?咁都好過話你醜樣呀 ...

175cm 65kg 都重架 好彩身高有幫拖 望落都吾係好肥啫 不過係佢既標準可能已經係痴肥

珍珠宮

唔系好肥姐, 你62把口唔收既, 又系衰D不過, 我系你一定走去減15磅, 等佢無聲出

大宅

anna59 發表於 19-2-12 08:50

唔系好肥姐, 你62把口唔收既, 又系衰D不過, 我系你一定走去減15磅, 等佢無聲 ...

我黎緊會肥多15磅 剛剛有左16W 影張相既時候已經有左 不過當時未知

珍珠宮

I see, congrats!咁就唔好減喇, 不過唔好重太多, 全個孕期大約22-25磅已經足夠, 我當年重左20磅, 99當住我同人講話我BB最多得5磅, 我當然無上心啦, 亦唔會嬲, 不過出世BB 有6.3磅, 我估佢跌眼鏡

首頁

尾頁

跳至