自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章

http://www.####.com/385953/24parent/大掃除-社企上門回收玩具-轉贈有需要的人/

tsung    發表於 19-1-23 22:10

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

出唔到網址,請在####打oh pa ma (三個字痴埋)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

之前有jm話呢間好揀擇好麻煩,唔知依家會唔會好d呢?

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

翡翠宮

減齡達人勳章

竇漪房 發表於 19-1-23 21:31
之前有jm話呢間好揀擇好麻煩,唔知依家會唔會好d呢?

淨睇上圖不回收的物品list已經知幾揀擇了,5歲以下都唔收,咁佢想收咩?

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

啱啱fb msg咗仲要先影相俾佢哋睇下適唔適合先決定收唔收

男爵府

js_714 發表於 19-1-23 23:22
啱啱fb msg咗仲要先影相俾佢哋睇下適唔適合先決定收唔收

我之前已經影晒相俾佢地,但已讀不回。

過幾日我問究竟要唔要,佢地答「唔係唔要」,之後又冇再話幾時來收,只係話太多查詢人手唔夠,然後又再冇反應。

再過多幾日我又問咁究竟要唔要,唔要咪講一聲,因為佢上次答「唔係唔要」,咁我禮貌上都要留俾佢地。最後佢地答「唔要了,因為唔會去我住嗰區收玩具」。但我一開始已講我住邊區(九龍),一開始又唔話唔會去我嗰區,又拖我答「唔係唔要」,等咗一個星期左催右催先話冇人收!我啲大部分係新玩具,只係唔係佢facebook影出嚟嗰D大大盒名牌玩具!如果係咁揀擇就一早講,唔好浪費人地心機同時間去西選玩具!

伯爵府

我都有好多快餐店玩具,同嬰幼兒玩具

等我仲以為可以捐得,點知.....
BB你來咗啦?

水晶宮

florapang0426 發表於 19-1-23 21:41
淨睇上圖不回收的物品list已經知幾揀擇了,5歲以下都唔收,咁佢想收咩?
...

係啦

5歲以下先多玩具

男爵府

點解佢甘得意甘揀擇?

伯爵府

我反而覺得小童羣益會呢方面做得好好多
之前署假玩遊戲就有2手玩具,小朋又有得玩有得拎好開心
仲可以自己㨂

侯爵府

回覆樓主:

見到呢張poster我更嬲,呢間社企我本人會blacklist佢。
早兩個月whatsapp佢,上門已話無人手,我話攞上去,都話無人手開門,我問佢幾時會知有人手,佢好耐都唔覆,我再問1月會唔會好d(我自己諗隔咁耐而且過咗聖誕大假),佢都confirm唔到。咁我心諗算啦,可能佢一班有心人估計唔到市場原來咁大,或網上宣傳咁有效。
見到呢張poster明顯新做,針對呢個時期收。堅嬲,根本無能力收仲要宣傳。我上次未講我有咩玩具未講份量,已經安排唔到,仲繼續宣傳為咩!?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

florapang0426 發表於 19-1-23 21:41
...

應該係想要全新嘅玩具,咁鬼麻煩不如執好一堆攞去勵行會或救世軍,起碼聽到一句多謝!

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

態度上真係唔似welcome二手物資囉...

男爵府

回覆樓主:

好多小朋友升小學已唔玩玩具,有乜可以捐? Lego我會keep,Barbie Journey Girl留俾表妹,諗唔到仲有咩

珍珠宮

BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至