醫護健康

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

第一次睇話氣管炎,3日后第2次睇話氣管炎加低燒,醫生話驚肺炎,如果氣踹,黃痰同呆就要加倍留意,叫我地送佢入院,但十陣入院重驚,剛昨晚食完第2次藥,痰少了,有冇老人家有類似病例

男爵府

老人低燒有痰真係要小心肺炎, 老人家肺炎分分鐘羅命, 去醫院啦。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pat614 發表於 19-2-2 09:52
第一次睇話氣管炎,3日后第2次睇話氣管炎加低燒,醫生話驚肺炎,如果氣踹,黃痰同呆就要加倍留意,叫我地送 ...

而家情況係點呀?如果醫生都建議入院,就不如入院檢查下
不要從別人的嘴裡去認識我

伯爵府

回覆樓主:

謝謝回覆,昨日退左燒,但仍有痰,會再留意下

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pat614 發表於 19-2-3 10:24
謝謝回覆,昨日退左燒,但仍有痰,會再留意下

祝身體健康、早日好返

伯爵府

crystal媽咪 發表於 19-2-5 14:27
祝身體健康、早日好返

年30帶佢去仁安睇門診加照x ray, 睇片都清,只有少少白係痰,係氣管炎,昨日見佢又好d。
大家都要身體健康啊

寶石宮

pat614 發表於 19-2-6 10:50
年30帶佢去仁安睇門診加照x ray, 睇片都清,只有少少白係痰,係氣管炎,昨日見佢又好d。
大家都要身體健康 ...

大家保重、新年進步、身體健康。
照顧者同長者都要小心身體

首頁

尾頁

跳至