自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ilovefat 發表於 19-2-12 23:05
無話應該唔應該,呢個世界就係咁殘酷,係佢做錯事在先,先被人公開佢私處,如果佢無做錯事根本唔會發生被 ...

你覺得一個人做錯事就可以用一個有問題嘅方法去懲罰佢,咪就係唔應該囉,咩叫無話應唔應該啫

咁講法人地偷你嘢你就可以捅佢兩刀?
再講個受害人係佢太太,其他人憑乜嘢去懲罰佢?你呢啲咪叫合理化囉

無錯一個人係無法去限制別人嘅談論範圍,但每樣嘢都有一條界,乜嘢應該做唔應該做,自己自律自己,阻唔到別人做衰格嘢,亦唔應該加入做埋一份

有啲人自己知有啲事唔啱,但都去做,就話係對方自己攞嚟,係對方唔好彩,呢啲咪係藉口囉,合理化自己囉。女伴公開佢私隱,唔代表你要笑埋一份,你好彩天生正常,就可以恥笑他人身體?佢唔誠實咪鬧佢唔誠實囉,恥笑佢下體做乜??

公爵府

男爵府

立夏 發表於 19-2-13 01:43
你覺得一個人做錯事就可以用一個有問題嘅方法去懲罰佢,咪就係唔應該囉,咩叫無話應唔應該啫

咁講法人地 ...

咪住先⋯⋯你係咪攪錯人?
我加入做埋一份?我要笑埋一份?
我邊度有?

佢老婆係受害人,佢老婆選擇公開報復,係佢不誠實嘅代價吧。我無話笑人係啱,但同捅人一刀完全係兩回事。笑人係賤格,捅人係犯法呢。

翡翠宮

立夏 發表於 19-2-12 22:20
佢細同佢唔坦白係兩件事
唔可以用嚟做恥笑別人身體特徵嘅理由
恥笑別人本身就係好賤格

做錯野就係要受罰
而如何罰就無得佢閣下揀了
平胸裝大胸對大胸愛好人士確係打擊
如果該女士諸多瞞騙導致人地同佢結婚
抵佢比人笑ipad

btw 呢個比較吾太到點,平胸一樣可以令到對方及自己高潮迭起,如果個女人無陰道反而真係同3cm陽具一樣咁大鑊,因為根本 function吾到。該男子係精心步署 trap個女仔落撘,你去原帖就睇到女事主被 guilt trip到質疑自己,男方行為極之可恥。
人地3cm吾應該恥笑
but this one,oh yea he deserves it.

伯爵府

mini1204 發表於 19-2-13 03:08
做錯野就係要受罰

你講得好岩
相信只有平胸班友身同感受先話冇問題

大宅

HiPP勳章(1)

都唔知出唔出聲話佢好

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

立夏 發表於 19-2-13 01:43

咁講法人地 ...

佢唔立心精心設計欺騙女事主,有鬼人care果3CM?
我的而且確覺得佢係自己攞黎。
我笑佢3CM係唔啱,但我無法唔恥笑佢,唔合理架,有d嘢仲冇天理,例如呀女事主,真係慘過見鬼。
你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

男爵府

MiuMiuLi 發表於 19-2-12 12:35
頭先搵粒 3A電度下,有 4點幾 cm,其實真係有可能 3cm

咁短,其實可以破處嗎?

男爵府

最好睇嘅唔係單新聞, 而係留言~

大宅

mini1204 發表於 19-2-13 03:08
做錯野就係要受罰

Do you have the original reddit link?

翡翠宮

sacheung2053 發表於 19-2-13 11:56
Do you have the original reddit link?

https://www.reddit.com/r/AmItheAsshole/comments/anyom1/aita_newlywed_husband_32m_wanted_to_wait_til/?sort=confidence

翡翠宮

sacheung2053 發表於 19-2-13 11:56

..

公爵府

LLMan 發表於 19-2-13 11:38
咁短,其實可以破處嗎?

我估正常性交同生育都唔知得唔得 ,佢比人笑我都覺佢自己有大部份責任,佢似乎係刻意安排去欺騙 ,受害人被欺騙後公開事件

我見有 JM 留言話台灣有媽咪大肚時可能飲太多珍珠奶茶,所以囝囝出世後 JJ 超細,醫生懷疑係塑化劑影響,今次呢單 3cm case 多一個活生生例子提醒大肚既媽咪,小心塑化劑同䧳激素,影響實在太大

複式洋房

男好肥?

首頁

尾頁

跳至