自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

回覆樓主:

我記得佢之前做兒童節目果陣同個肥佬主持夾埋想整走玉英先

大宅

cloudwingwing 發表於 19-2-12 08:31
我有睇哂訪問,但好似無講過啲人蝦佢。

佢話人地俾閒角佢 又無對白

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

佢把聲同外型都唔吸引我睇佢做戲
細個睇佢做兒童節目都有d頂唔順佢把雞仔聲

侯爵府

佢同Patrick拍拖時做兒童節目,完全打情罵俏mode,一d都唔專業,佢唔係唔夠假,係佢戲屎唔入角色。

佢以前兒童組日日做,爆show,唔諗後路,又唔夠譚玉瑛有江湖地位

8-)

珍珠宮

回覆樓主:

我初初記得佢,又真係因為佢個名夠特別喎!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實佢可以做兒童節目做到咁多年已經好匪夷所思,我想講,兒童節目改用新人後佢每幾個月都同傳媒呷下冇人搵佢做野,在TVB8未摺前有個節目每星期都會訪問下D 2-3線藝人叫一周八爪娛,我一直有睇開,本來佢冇份主持的,但有次訪問完佢之後就開始差不多集集都係佢主持(我唔知佢係同監製R撈定點),自此個節目質素係慘不忍睹,因為蓋小姐做主持訪問嘉賓講唔夠兩句係唔係都只識笑,佢完全唔識follow up 訪問,問極都係皮毛野,你睇得出佢冇點做功課,你問我答,然後又去返嘻嘻哈哈,又懶cute咁笑(你估你仲細?),我真係睇到想打爆screen,垃圾主持一名。

成日問點解自己冇野做,不如諗下點解一出兒童節目你既表現完全唔夠人爭好過,我完全唔鄧佢可憐。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

個樣好普通完全記唔起

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

佢外表完全不起眼,做左咁多年,就算佢行出街,我相信也不是很多人認得佢,做娛樂這一行,由其是電視節目,最忌就是平凡、無個性及無人緣的⋯⋯係容易俾人遺忘,

同譚玉英比較⋯⋯譚的外表和聲線 雖然未必好好,但容易被人認得出來,
其實㡬年前TVB有個『公聽會』,居然有觀眾為譚玉英爭取,又真係出人意表,觀眾緣這個,唔係你想就有㗎啦⋯⋯

子爵府

MeBeHe 發表於 19-2-12 08:02
成份生果日報都係佢嘅專訪
雖然好似有啲慘 做左咁多年 人工低 機會唔多
但佢就係咁數落人地 話係因為自己唔 ...

成日覚得佢似羅敏莊

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

其實,譚玉瑛姐姐做左成世人兒童節目,雖然佢都講過其實佢唔係咁鐘意細路,但佢努力做好本份。依家收尾彩,幾好丫!

男爵府

回覆樓主:

改錯名,人如其名,個名太囂張,個名太響會受唔起

伯爵府

MeBeHe 發表於 19-2-12 08:02
成份生果日報都係佢嘅專訪
雖然好似有啲慘 做左咁多年 人工低 機會唔多
但佢就係咁數落人地 話係因為自己唔 ...

真係性格唔岩做呢行!

人地譚玉瑛都成功轉到型,佢仲話當年一成不變,咁咪無得留低囉

拍劇就係有聚有散嫁啦!咁易情緒激動注定不能有機會!

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

佢聲底都好影響
定左型做兒童節目
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

男爵府

佢似性格唔適合做依行, 同埋依行要好主動, 唔可以等運到

伯爵府

applering 發表於 19-2-12 09:10
成日覚得佢似羅敏莊
我正想留言咁講!
可能係個師奶髮型似
羅敏莊仲要唱歌幾好都唔叫紅
何況佢呢

侯爵府

回覆樓主:

只記得佢把聲好嘈,個樣好聽就叫童顏,但真實係無主角相,演戲無壓場感,做主持唔夠親和力,只係做兒童綜藝節目配合到,安逸咗咁多年,係要變。

伯爵府

成40幾歲人都唔知喊乜
人工得萬頭
咁不如出去教兒童班drama 之類
點都唔會冇萬幾
其實訓練班年年咁多人畢業,有幾多係我哋真係嗌得出名?三成都唔知有冇。其他一係繼續發明星夢,一係搵份普通工囉。既然冇方法出頭不如轉行。鄧一君咁出名都轉咗行啦。

珍珠宮

MeBeHe 發表於 19-2-12 08:20
認同

外型極普通

淨係個名都好唔掂
唔知真名定藝名,好似係真名?。
一聽個名字,其實有點怪怪的,有非常悶悶的。

珍珠宮

回覆樓主

其實佢都叫著名兒童節目主持
佢轉去私人興趣班教兒童演藝/主持
相信好搵過tbb
塞翁失馬,焉知非福
Lulu姐姐加油!
加油!

珍珠宮

回覆樓主:

agree,外表好leung

首頁