自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

在依家呢個時代工作,一般人都要學定多d嘢,諗定後路,因為隨時無得撈;而做娛樂圈就更加現實,更需要常做被炒或無工作的準備。

好多藝人又健身又做瑜珈又學唱歌甚至咖啡拉花咁,都是未雨綢繆的準備,好似Coffee咁,都是成功轉型,唔駛靠大台啦!

做左同一份工(兒童節目)十幾廿年,都應該會知道唔會永遠可以做落去,其實一早就要諗定出路

依家蓋世寶都是40, 再出發都未遲,加油啦!

伯爵府

tszchungmama 發表於 19-2-12 22:36
當年佢係唔係傳出打前男友伍文X?

我反而記得佢插傷左鄧見暈大脾
(報紙話把刀跌出插傷鄧....但有人信咩?)

公爵府

2024勳章

honthont 發表於 19-2-15 14:16
我反而記得佢插傷左鄧見暈大脾
(報紙話把刀跌出插傷鄧....但有人信咩?)
...

之前睇報紙(定雜誌) 講 ,話蓋同伍鬧交, 蓋講:“我唔打過你,我唔姓蓋”
不過當然報紙雜誌講既野有幾多成真就唔知啦

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

做得娛樂圈, 唔識做人, 咁真係無人幫到佢

依家先跳出嚟怨懷才不遇? 你係得既, 一定有人睇到, 如果咁耐都無人賞識, 真係應該反思下自己仲係咪應該留下娛樂圈.

大宅

剛喺fb睇到

禁止訪問

大宅

3Qlove 發表於 19-2-13 00:19
我又唔係咁覺得!我反而澩得佢好真!佢知自己唔夠假,唔識冧導演呀,佢知自己冇機會呀。所以佢咪唔續囉!
...

40歲太「真」就有問題啦
諗野要全面d, 因為聽你講野既人咩人都有
咁成功果d人呢?佢咁講姐係人地假先上到位?

同埋佢如果20歲咁諗,可能大家都會覺得佢社會經驗唔多,圈子細,識人少
但40歲仲係咁諗,就反映佢思考太少,諗野幼稚
因為40歲出黎做左20幾年野,身邊會有人成功,有人失敗,有人因為各種原因退出
你會觀察到每個成功既人有咩特質,能力(其中一樣係點樣講野唔得罪人啦);亦會比較到失敗既有咩共同問題
當中你會發現人地既成功唔單止係係靠假同擦鞋,仲有好多其他因素

佢浪費左20年學習既時間,得出咁既結論,仲要咁大個人都唔睇環境講野.....

子爵府

好耐之前有一齊放狗,有傾下計,之後撞見都有打招呼。性格決定命運,吾紅係有原因,佢對吾識既人係寸寸貢,咀喵喵咁。識左份人其實冇乜點既。不過在TBB 做吾埋堆吾識做好難紅得起,加上佢樣又吾特別靚,又矮,唱歌又得

大宅

有見到有人講佢
真係好具爭議性
大家都覺得佢態度 人生觀有問題

首頁

尾頁

跳至