自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

自從我同c6嗌大交,之後我被奶奶挑釁,忍不住同奶奶嗌埋交(c6當時唔在場,奶奶真係醒係c6唔喺度嘅時候先出招),過幾日,奶奶就同C6加鹽加醋.

件事過咗幾個月,我同老公一好返,奶奶就會搞事, 話我依樣唔好嗰樣唔好, 最後我冇理佢,可能佢唔憤氣,上個星期c6喺條街撞到99, 99無端端喺條街度鬧C6,原因係因為去咗佢個邊屋企團拜臨走我哋一家四口係附近行咗陣先再去佢屋企拜年,所以佢話我地唔尊重佢,啲管理員會點睇佢同老爺, etc....仲有其他好無聊嘅事。
其實我老公都知道佢無理霸道,樣樣事都要管,但自從我同c6嗌完交之後亦都因為奶奶係咁搞事,所以我同c6感情都差左,琴c6同我講,佢話想離婚,因為99想我哋離婚,佢話99講,如果你想以後都咁唔開心,你想以後啲日子點過你自己決定。因為c6想減少煩惱,佢覺得同我地一家四口好開心,但係佢唔想再咁多我同佢媽咪之間唔開心嘅事發生.

我覺得c6幼稚, 我都真係想同佢離婚,但我希望我仔女有一個完整嘅家庭, 所以我唔想同佢離婚。

C6係獨仔, 加上奶奶同老爺感情唔好。
JM, 我應該點處理?
Any JM 因為99而離婚呀? 離婚可以解決99嘅問題?
後加:除咗奶奶,冇乜大問題!但如果離婚佢話佢會爭仔女,即使我爭贏,奶奶本身個人好識宮心計佢會討好晒我啲仔女然之後講大話話我衰,之前都試過最後受害都係對仔女

侯爵府

醒目開學勳章

wingwingyee 發表於 19-2-13 16:21
自從我同c6嗌大交,之後我被奶奶挑釁,忍不住同奶奶嗌埋交(c6當時唔在場,奶奶真係醒係c6唔喺度嘅時候先出 ...

我夫家有親戚係因為個長輩而離婚。

重點係呢位女士係由呢位長輩介紹俾呢位男士。

呢位男士出名裙腳仔。

如果有仔女,唔會隨便考慮離婚。

有辦法㗎,你睇PM。

男爵府

回覆樓主:

即係你老公情願要阿媽都唔要你
你可以點,一係以為好好地同99相處,有咩唔開心都唔好再同你C 6呻,因為佢唔想煩,而煩到佢就情願唔要你

我就唔可以咁樣頂一世 既然係咁咪離婚,等佢攬住阿媽過埋下半世

jennyccc    發表於 19-2-15 12:31

男爵府

回覆樓主:

你c6 會因為99 說話煩惱, 而吾要老婆和仔女? 邊有甘嘅c6 架
甘嘅丈夫你都要想想。
或是, 你地之間還存在的分歧丫? c6 想借機分開呢。

禁止訪問

侯爵府

如果你老公可以擺出佢的「態度」俾佢媽睇,話俾佢媽知叫佢唔好攪事,就唔會有咁的事發生。

而家係你C6無立場,或者根本係認同佢阿媽

wcpcelia    發表於 19-2-13 16:40
8-)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

自從我同c6嗌大交,之後我被奶奶挑釁,忍不住同奶奶嗌埋交(c6當時唔在場,奶奶真係醒係c6唔喺度嘅時候先出 ...

重點係...你都好似唔係好愛你C6....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一齊住?如果唔係,yes mom yes mom就算
慢慢教唆老公搬遠d,見少d免煩!
記住果個始終係c6阿媽,唔可以硬碰,傷左兩夫婦和氣就自己蝕底

侯爵府

Yukyuk 發表於 19-2-13 16:23

我夫家有親戚係因為個長輩而離婚。

可唔可以pm埋我。謝謝

男爵府

牛年勳章

opl2 發表於 19-2-13 16:28
即係你老公情願要阿媽都唔要你
你可以點,一係以為好好地同99相處,有咩唔開心都唔好再同你C 6呻 ...

同意

子爵府

唔。。。其實c6 真係為咗奶奶一句要同你離婚?

定佢本身都想,只不過係借奶奶過橋?

如果真係為咗奶奶要同我離婚,咁我會由佢!只佢同佢媽結婚啦咁!做乜要同我結婚?

伯爵府

二小姐 發表於 19-2-13 16:32
如果你老公可以擺出佢的「態度」俾佢媽睇,話俾佢媽知叫佢唔好攪事,就唔會有咁的事發生。

而家係你C6無立 ...

X2

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

只可以話唔值得
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

又會咁無承擔既
唔岩咪講到岩
婆媳關係,雙方慢慢磨合下
可能有轉機呢
你老公乜都冇努力過就打算放棄

講真,就算呢種男人再婚
都一樣會遇到同樣既事
不如jm你動之以情、曉之以理
睇下可否啟發下佢

侯爵府

陪月勳章

得罪講句你 C6 係咪傻在﹐
你 99 咁同佢講果下就應該爆佢媽啦;

係咪你 99 唔鐘意你﹐
就算一家四口明明好開心都要離婚?

我就當你地分開在﹐
咁佢另娶再變一家四口然後佢媽又唔like咁佢係咪再離﹐
叫佢清醒D啦。

珍珠宮

王國教室勳章

你自己點諗?長期下去,解決到問題嘛?

我有一個朋友,佢由細到大都住公屋,屋企人無乜有學識,佢就scholarship 去外國讀書,top uni畢業。佢奶奶第一日就唔鍾意佢,話佢屋村妹,低下層階級,又話佢個仔間uni好過佢間,咁佢d親戚話個新抱好靚,佢奶奶就當面話得個樣,呢種女人無用㗎,靚就 =貪慕虛榮。
其實佢老公一家住居屋咋,全部公務員。佢奶奶成日挑剔佢,朋友一直忍,無回應過佢一句,由佢話。所以佢老公一直企佢嗰邊,覺得佢無反擊。
點知佢奶奶就講大話屈佢無禮對待奶奶,喊曬咁。佢老公本來唔信,但奶奶玩大左,終於夫妻嗌交,佢老公話佢地兩個女人好煩,三個都嘈,最後離婚

good_pig    發表於 19-2-13 22:05

水晶宮

金金人 發表於 19-2-13 16:37
唔。。。其實c6 真係為咗奶奶一句要同你離婚?

定佢本身都想,只不過係借奶奶過橋?

係囉、仲要佢地感情又唔係好、可能有其他問題?

大宅

二小姐 發表於 19-2-13 16:32

而家係你C6無立 ...

X3

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我有個朋友,一家三口,(女兒剛一歲)

奶奶與家嫂感情不好,無正面鬧交,
但因為朋友c6是獨生子,對上都是家姐,
朋友c6算是裙腳仔,本來朋友是與她99住,後來因為湊孫問題搬去朋友媽媽住,這塲戰爭就開始了。
朋友奶奶岀到聲叫佢地離婚,她c6聽99的說話,但又不捨得女兒,所以一直在爭扎。兩公婆已經分開住,朋友及女兒去自己媽家,她c6自己住媽家。。。一直拖拖拉拉。

其實點解d 99咁衰要同新抱搞成咁,而且仲要有孫

rainbowchuuu3    發表於 19-2-14 16:46
日月水火    發表於 19-2-14 15:33

侯爵府

醒目開學勳章

siumak 發表於 19-2-13 16:41
得罪講句你 C6 係咪傻在﹐
你 99 咁同佢講果下就應該爆佢媽啦;

我同你都係咁諗!

我唔會爆佢,我等第二個更powerful 爆佢。

首頁
12345...13

尾頁

跳至