自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我之前去間在佐敦係包好多项目,但服務就非常麻麻,約期同睇報告都约到好耐之後,你地去開邊度做可以推介下嗎?

子爵府

我上個月頭去過法國醫院做, 大概$7xxx, 但乾淨, 服務好.
下星期睇報告.

你可以上法國醫院個website, 會有資料

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ccli629 發表於 19-2-18 15:59
我上個月頭去過法國醫院做, 大概$7xxx, 但乾淨, 服務好.
下星期睇報告.

好的謝谢,是住院檢查?

子爵府

agugi 發表於 19-2-18 16:19
好的謝谢,是住院檢查?

no, half day only

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你可以搵你方便你去到既醫院, 上網睇d 驗身package 啱唔啱自己先. 我見大家都對醫院d 驗身服務比團購或化驗所滿意

我兩年前去播道, 快靚正, 服務亦好好, 有彈性. 我係package 另加散件, 半日就得. 到而家我都感謝當年介紹果兩位 jm fongchung 同頓頓豬.

https://www.baby-kingdom.com/for ... ad&tid=21947953

https://www.baby-kingdom.com/for ... ad&tid=19540697

珊瑚宮

bosch 發表於 19-2-18 18:27
你可以搵你方便你去到既醫院, 上網睇d 驗身package 啱唔啱自己先. 我見大家都對醫院d 驗身服務比團購或化 ...
播道都好 我家長者都係播道。可用医療券驗身
玩具萬歲!

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

有間我認爲系黑店,勁sell ,叫PMMG,旺角的
,唔好去

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

你可以搵你方便你去到既醫院, 上網睇d 驗身package 啱唔啱自己先. 我見大家都對醫院d 驗身服務比團購或化 ...

谢謝',我去看看!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ganggang 發表於 19-2-18 18:50
有間我認爲系黑店,勁sell ,叫PMMG,旺角的
,唔好去

收到多謝提醒!

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

七千幾蚊好貴,我都想幫我媽搵,有冇兩三千蚊?

侯爵府

播道要幾錢?

伯爵府

agugi 發表於 19-2-17 10:34
我之前去間在佐敦係包好多项目,但服務就非常麻麻,約期同睇報告都约到好耐之後,你地去開邊度做可以推介下 ...

今日book左廣華,同事話幾好。
唔知有無人試過?

侯爵府

播道醫院門診都又好又抵、我睇左好多年
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

大宅

LM

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

ckfamily 發表於 19-2-18 19:03
播道要幾錢?

全部加埋$4000 以內, 非信用咭優惠價錢, 不過係兩年前個價.

你可以去佢個網頁參考價錢. 我見佢而家有 promo, 好抵.

瑪瑙宮

SaBB 發表於 19-2-18 19:18
播道醫院門診都又好又抵、我睇左好多年

你知唔知佢地d 中醫好唔好? thx.

侯爵府

bosch 發表於 19-2-19 07:26
你知唔知佢地d 中醫好唔好? thx.

未試過、吾知道呀。中醫反而係觀塘基督教服務處及太子普濟堂幾好
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

瑪瑙宮

SaBB 發表於 19-2-19 12:19
未試過、吾知道呀。中醫反而係觀塘基督教服務處及太子普濟堂幾好

多謝分享。

男爵府

我上播道個網睇,其實我未做過,邊個plan先好

瑪瑙宮

茶走 發表於 19-2-19 23:35
我上播道個網睇,其實我未做過,邊個plan先好

其實我都唔識揀, 睇自己需要同埋銀包咋.... 我未老到要全面眼睛同心臟檢查, 唔駛聽力檢查, 我肯定我冇乙肝愛滋梅毒生蟲, 有做開婦檢, 所以揀"勵志精英" 加夾胸同埋照肝膽. 肝功能係少左兩三項, 不過我諗檢肝功能其他野都夠.

你可以book 定個平既plan, 之後見醫生時問佢意見, 佢覺得有需要就會批淮或建議你做邊d 額外檢查/轉其他plan, 不必要既檢查醫生都叫你唔駛做. 因為有張form 俾醫院職員睇要做乜野檢查, 張form 由醫生去填, 所以你想加散件記得問醫生.

例如, 我唔知揀夾胸定係照乳房照聲波好, 又想做骨質疏鬆測試, 醫生話我淨係加夾胸 (>40歲) 就夠, 骨質疏鬆測試係俾 50歲以上或收左經或有病史既人去做. 我話想照肝膽, 醫生即刻批. 醫生有問我有冇做開婦檢, 知我有做開檢查後都冇sell 野.

你有冇download 埋佢本小冊子睇? 小冊子條 link 幾隱蔽... 本小冊子寫左詳細檢查項目, 有d plan 係俾 60歲以上, 或特別檢查. 如果你係50歲以下又身體健康, 我覺得勵志+散件就夠.

我冇記錯法國醫院個plan 係包骨質疏鬆測試, 價錢又差唔多. 原本我鍾意法國個plan 多d, 不過預約期太耐我等唔到, 所以我去左播道.

首頁

尾頁

跳至