自由講場

跳至

首頁
12345...55

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章

stagea 發表於 19-2-26 14:17
咁點知要查邊一日?

唔該你

唔舒服嘅第一日

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Yukyuk 發表於 19-2-26 14:18
唔舒服嘅第一日

明白、是去紙扎舖查就可以

侯爵府

醒目開學勳章

stagea 發表於 19-2-26 14:18
明白、是去紙扎舖查就可以

依家唔係間間紙紮鋪都有人會識查。

其實真係唔難,自己買本通勝來查也可。

或者上app查又得。

侯爵府

麵包超人^o^ 發表於 19-2-26 14:17
請問查日腳有咩用同埋點解要查嘅?
想知×2

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Yukyuk 發表於 19-2-26 13:53
辦法總是比困難多
依家通知左當事人, 之後再決定點做

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

醒目開學勳章

miriam 發表於 19-2-26 14:41
依家通知左當事人, 之後再決定點做

All the best!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Yukyuk 發表於 19-2-26 14:42
All the best!
見到佢實鬧鑊勁既, 不過都幫佢解決左先

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

Yukyuk 發表於 19-2-26 13:21
(emoji)(emoji)

日腳中左 18 Jan, 想問下頭個兩句意思.

我睇埋時晨真係沖正當事人..........

侯爵府

醒目開學勳章

miriam 發表於 19-2-26 14:49
日腳中左 18 Jan, 想問下頭個兩句意思.

我睇埋時晨真係沖正當事人..........

係呀!

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/瘟神

快啲解決!

http://library.taiwanschoolnet.org/cyberfair2002/C0239220021/001/06.htm

王國長老

Yukyuk 發表於 19-2-26 14:52
係呀!

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/瘟神
無祀陰人欲與匹配.............呢句........

侯爵府

醒目開學勳章

miriam 發表於 19-2-26 14:56
無祀陰人欲與匹配.............呢句........

孤魂想找另一半

男爵府

我信,之前我老公試過病到落唔到床,日頭好D,入夜瘟瘟鄧鄧睇幾次醫生,一燒野就冇事
不過我唔識自己查,去衣紙舖

王國長老

Yukyuk 發表於 19-2-26 15:00
孤魂想找另一半
唉............好玩唔玩..............

大宅

回覆樓主:

如果唔記得自己邊日開始病但又病左兩三星期都未好,睇過幾次醫生,係咪查唔到日腳?

侯爵府

醒目開學勳章

miriam 發表於 19-2-26 15:06
唉............好玩唔玩..............

慢慢教

伯爵府

好媽媽勳章

Yukyuk 發表於 19-2-26 14:24

我都想查, 可以幫我嗎?
因爲我附近嘅紙札鋪好多都唔查日腳。
我係1月28日(農曆12月23日) 跌親。
先唔該曬你。

王國長老

Yukyuk 發表於 19-2-26 15:08
慢慢教
衰過一次應該知死

侯爵府

醒目開學勳章

PANCO 發表於 19-2-26 15:10
我都想查, 可以幫我嗎?
因爲我附近嘅紙札鋪好多都唔查日腳。
我係1月28日(農曆12月23日) 跌親。

這個?

伯爵府

好媽媽勳章

Yukyuk 發表於 19-2-26 15:13
這個?

噉即係有冇大礙, 要點做呀? 我唔明啊。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Yukyuk 發表於 19-2-26 14:24

原來係咁、之後就去燒街衣解決?

唔好意思、我乜都唔識,太多問題

首頁
12345...55

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊