夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Thanks everyone

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sine 發表於 19-2-27 23:41
Thanks everyone

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

我覺得佢問得我:如果我自己一個湊搞唔搞得掂其實都係想去先會咁問
我又唔想阻佢,所以俾佢自己決定
但係自己個心又唔開心...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sine 發表於 19-2-27 23:49

我覺得佢問得我:如果我自己一個湊搞唔搞得掂其實都係想去先會咁問

……

子爵府

畀面勳章

唔去都去左咯。算啦。
下次你又俾佢試下一湊二,你去旅行relax下囉

大宅

多謝你,唉,到頭黎都只係自己唔開心

男爵府

佢拋個波比你都係搏你比佢去,你又咁答佢,佢咪去囉!其實你唔想佢去點解唔直接講搞唔掂,遲下先一家四口去!?我會直接問佢,你可以掉低我三個去旅行,調轉都可以,一人一次,你請定假下轉我去旅行你留低湊仔!

大宅

回覆 jeremylui83 的帖子

我個女淨係識埋身食奶,睇怕我都好難可以出走...屈埋屈埋搞到自己個人好低落

寶石宮

sine 發表於 19-2-27 23:57

多謝你,唉,到頭黎都只係自己唔開心

啱啱初生會辛苦啲。加油

子爵府

畀面勳章

你都要多啲出去relax下,等佢湊一日都好㗎,唔好屈住屈住。。
有健康的心態才能夠照顧好孩子。。

大宅

回覆 章魚妹妹 的帖子

因為如果件事發生係我身上,我唔會掉低佢自己湊兩個,自己同屋企人去玩所以我俾佢諗
原來佢係會咁選擇 所以好失望
做人真係要為自己諗下... 我一直以黎淨係識顧佢同顧兩個女..

大宅

回覆 jeremylui83 的帖子

我dum唔低細個個,隔2-3個鐘就要埋身食奶,又唔識用奶樽食,所以我真係連喘息既空間都冇,其實我都好攰... 結果佢就去左玩

男爵府

sine 發表於 19-2-28 00:03
回覆 章魚妹妹 的帖子

因為如果件事發生係我身上,我唔會掉低佢自己湊兩個,自己同屋企人去玩所以我俾佢諗 ...

所以你更加要比佢知你唔想,會難受,而佢應該要反省下成熟d,提佢已經做人老豆,既然有個女,佢可以接受到將來個女婿留低佢女同孫去旅行咩!?有時佢地無果條筋,真係好似d大細路咁,最重要係佢d屋企人都唔覺佢掉低老婆仔女去旅行有問題,咁就足以明白點解你老公可以諗得到做得出!

別墅

Ftm, 剛生完 bb有個大女3歲,細女2個月
老公揼低我地,同奶奶 叔仔去日本
事前有問我會否一齊帶哩2個女去

攪錯啊 你老公諗住淨係出精 唔洗幫手湊架 阿爸阿媽 6299有無得幫下手架

別墅

Ftm, 剛生完 bb有個大女3歲,細女2個月
老公揼低我地,同奶奶 叔仔去日本
事前有問我會否一齊帶哩2個女去

知道個老公係咁一定唔會生第二個

男爵府

你唔想咪正接話搞唔掂,你扮弱者,佢咪會幫手多D,你扮大方,自己唔開心,何必呢,最怕你今次搞得掂,下次你話唔得,佢都唔信

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

扮完大方又要為佢出走日本而唔開心
咁你扮咩呢
兩公婆直接講唔得咩
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

佢都去左旅行, 響度呻完就算啦... 唔怪得晒佢, 你唔可以假設佢既問題, 亦都唔好期望佢同你有一樣既想法.

佢梗係想去至問, 但佢總叫坦坦白白問過你先. 佢點知你竟然口不對心, 試探佢既誠意? 一家人唔係咁相處, 再親佢都冇可能知道你個心諗乜, 你唔想佢去就要講真話. 將來對老公或仔女都好, 每個人都有獨立既思想行為, 你一廂情願咁諗人地想法做法會同你一樣, 咁係冇可能發生, 最後亦只得你自己唔開心, 影響大家感情.

你唔好諗佢係咪掛住玩樂啦. 衰d 講, 同老人家同家人去旅行, 去得一次就一次架啦...我講我自己啫.

不過佢去得旅行, 即係佢對你好有信心, 好放心丫. 你有本事絕對值得高興. 我同意有jm 講, 如果你唔想佢去, 有時扮下弱者, 或者索性叫佢去湊一陣仔. 細b 要跟住你既話, 咁咪俾佢湊大女, 你同細女出去行街都好丫. 或者佢湊兩個, 你落一陣街食下野都好. 或者一家人齊齊出去玩. 你既生活唔好再只顧老公同仔女.

呢排日本爆傳染病, 暫時bb 唔去日本好d. 你地一家四口都可以去旅行, bb 搭飛機都可以好安全, 唔去日本咪去第二度. 當然人人都有去或唔去旅行既理由, 你唔想bb 搭飛機既話, 可以改去澳門, 或者幾個響香港搵間酒店住2日, 一齊出去玩下. 你係ftm, 唔出去玩都好, 每日都要安排至少一段俾自己relax.

琥珀宮

?

首頁

尾頁

跳至