夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

張淑儀醫生我千千萬萬,覺得佢是一個冇醫德嘅醫生只是求財入去診金2500蚊,坐喺度consult 都係唔夠三分鐘會做 ,做任何檢查唔會話畀你聽點解要做淨係話畀我聽要做, 完全冇顧及病人的著想同埋害怕, 我已經要轉過另外一個醫生因為發覺佢嘅措手越嚟越可怕, 知道做醫生係要賺錢,但係我唔相信有醫德嘅醫生喺世上係冇嘅,如果真係睇乳房呢千祈唔好睇佢 佢一定係要搵佢哋啲聯繫檢查中心你自己出去做平嘅檢查佢哋話佢哋唔識睇。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Bell2016 發表於 19-3-11 13:16
張淑儀醫生我千千萬萬,覺得佢是一個冇醫德嘅醫生只是求財入去診金2500蚊,坐喺度consult 都係唔夠三分鐘會 ...
是否專專科?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

張淑儀醫生我千千萬萬,覺得佢是一個冇醫德嘅醫生只是求財入去診金2500蚊,坐喺度consult 都係唔夠三分鐘會 ...
一般收,,,,,,,,,,,幾錢?相信你好快比人封

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

生果報有專欄個位專医乳癌既医生。感覺佢專医有錢病人,已聽過吾止一次佢對普通病人無咩耐性

子爵府

佢最出名無辦法

珍珠宮

我唔係富貴人,睇佢幾年,唔覺佢有呢個問題。但佢係好直接果種人,不會浪費時間,你有問題提出佢會答,但不是親切慢慢解果種style

大宅

係好貴呀, 次次覆診等幾小時, 入到房除衫等照US, 醫生用手摸2邊, 直程唔洗入醫生房, 埋單$3,XXX (US + 診金)

但我係1X 年前比佢做手術, 超成功. 好權威. 一日看咁多個症, 可能沒太多時間關懷病人.

佢都叫我下次覆診前要交乜乜REPORT 比佢. 我有自己的腫瘤科醫生跟開, 佢都會直接話果位醫生唔識而家最新既 Memogram 技術, 都係跟返佢個 lab 去做啦, 感覺佢都係想病人得到最好的效果.

樓主, 唔好勞氣, 都係人夾人, 唔夾佢都仲有好多乳房科醫生的. cheer up

珊瑚宮

甘多人士比佢睇過

民房

回覆 Bell2016 的帖子

樓主您就好啦,張醫生收您$2500一次,我每次睇都收緊$3000,淨係入去傾5-10分鐘乍
我剛剛先俾她醫好,張醫生做既手術簡直完美無痛,千千萬萬係一個有醫德有良心既好醫生。
睇醫生都係人夾人,張醫生斷症快、狠、準。
利申: 我都不是有錢人

禁止訪問

民房

buybuybuy 發表於 19-3-15 09:46
jm你好有心,專登開個ac嚟支持阿醫生

我都有睇過張醫生,雖然等既時間係好漫長,但係張醫生既建議真係好有用,令到病人好放心將自己個病交託俾佢。佢係乳癌呢方面真係好權威,佢既知識同醫治方法都係最新,亦能夠將病人痛楚減到最低。

手術後我要求轉到政府做術後化療,張醫生都無黑面,仲會幫我寫轉介信轉介我去最好既政府醫院,張醫生真心係一個仁醫,感恩能夠搵到佢幫忙醫病。

我平時都係CD rom好少留言,不過路過見樓主只係睇左張醫生一次就話張醫生無醫德,似乎對張醫生好唔公平,所以先想分享下我既感受,不喜勿插

民房

回覆 buybuybuy 的帖子

係啊,我真係專登開呢個a/c來回應。我朋友俾我睇,否則我好少睇論壇既post。我覺得睇醫生都係人夾人,唔喜歡俾睇第二個。診所姑娘上去睇症時已經講明上來面診已經收$3000,未計US或其他服務

大宅

回覆樓主:

我睇過一次,等成三個幾四個鐘,我覺得醫生係個長話短說講重點的人,我想做多D檢查,但佢話冇需要,感覺佢有醫德、斷症準確,唔會特登叫病人花$去做多D檢查!

大宅

musiccisum 發表於 19-3-11 18:03
佢最出名無辦法

出名又點吖,收咁貴,N年前識得有人睇佢,但可惜都好快走左。

男爵府

白菜乾湯 發表於 19-3-15 20:43
出名又點吖,收咁貴,N年前識得有人睇佢,但可惜都好快走左。

夠薑收得起,又做到野,我覺得ok。世上有很多無料的人,都可能收唔少錢。

醫生寒窗苦讀咁多年,又要在公立醫院捱咁多年,收取合理回報,好正常。 俾得起就去,醫生唔係一定為窮人服務。

瑪瑙宮

其實人地係專科, 唔係普通醫生, 普通醫生/醫務所大家都按負担能力揀自己認為合價錢的醫生架喇, 我都揀 $2xx 的醫務所, 唔去三四百蚊的診所. 點解會督人收得貴? 貴咪自己再搵過个囉, 又唔係得佢一個.

子爵府

好媽媽勳章

crycrybaby666 發表於 19-3-12 15:09
係好貴呀, 次次覆診等幾小時, 入到房除衫等照US, 醫生用手摸2邊, 直程唔洗入醫生房, 埋單$3,XXX (US + 診金 ...

US 即係 Ultra sound?

子爵府

HiMangosteen 發表於 19-3-15 10:48
我都有睇過張醫生,雖然等既時間係好漫長,但係張醫生既建議真係好有用,令到病人好放心將自己個病交託俾 ...

請問你用左幾錢做手術連住院?

大宅

BabeK 發表於 19-3-14 15:57
回覆 Bell2016 的帖子

樓主您就好啦,張醫生收您$2500一次,我每次睇都收緊$3000,淨係入去傾5-10分鐘乍

佢做手術做得唔錯!

cc

民房

alicewong18 發表於 19-3-17 17:25
請問你用左幾錢做手術連住院?

20萬多啲 (養和住院加醫生費),其實我搵佢之前搵過另一個無佢咁出名住浸會加醫生費都quote我18萬,以張醫生做手術既手勢加醫院服務,我覺得相當合理

首頁

尾頁

跳至