夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

大宅

DearIrene 發表於 19-3-13 00:06
我既事大家會覺得好濕碎,係情侶分手
同男朋友分手差唔多三個月,拍咗拖一年
佢係一個人品性格都好既男仔, ...

妳可能仍然愛他,所以

大宅

既然佢咁好就追返佢啦,好男仔好難搵嫁,不過你真係要改下脾氣,人與人之間要互相遷就,就算俾你再一齊返你再發脾氣個結果都係會分開,成熟d啦

大宅

RL84 發表於 19-3-13 00:31
妳可能仍然愛他,所以

大宅

Babyfungmama 發表於 19-3-13 00:51
既然佢咁好就追返佢啦,好男仔好難搵嫁,不過你真係要改下脾氣,人與人之間要互相遷就,就算俾你再一齊返你 ...

知道,好多事都係分開後才明白有搵佢,但佢態度堅決,以前佢好心軟,我都唔想一直煩住佢

男爵府

DearIrene 發表於 19-3-13 01:19
知道,好多事都係分開後才明白有搵佢,但佢態度堅決,以前佢好心軟,我都唔想一直煩住佢
...

Timing 問題,愛有時分左先後,就不能開花結果了,明白你既難過,但事已止始,唯有平常心,起碼可以做番朋友,當遇上另一個時,唔好再犯同一錯誤,好好珍惜喇

大宅

sman 發表於 19-3-13 02:36
Timing 問題,愛有時分左先後,就不能開花結果了,明白你既難過,但事已止始,唯有平常心,起碼可以做番朋 ...

你段話睇到我今次以為就係佢了...最後原來空歡喜一場

男爵府

DearIrene 發表於 19-3-13 02:45
你段話睇到我今次以為就係佢了...最後原來空歡喜一場

喊……舒服咪喊law,相信你年紀都仲細,你呢D情況好多人試過,包括我,但時間係冇可能返轉頭,只可以放低,無論幾痛都要放低,留番個好印象俾大家,以前我會盡快識其他男仔,就算唔係拍拖,有人溝下都好,會快D冇咁痛,俾D時間自己啦,咩痛時間都會係最好既良葯……

大宅

sman 發表於 19-3-13 02:54
喊……舒服咪喊law,相信你年紀都仲細,你呢D情況好多人試過,包括我,但時間係冇可能返轉頭,只可以放低, ...

日日喊都好攰...
好痛,我可能會後悔自責好耐好耐,如果唔係我,呢段感情都唔會走到呢個地步

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

分左手3個月,相信佢都已經move on,你又唔係未試過想挽救,佢都已經拒絕,仲可以點? 有緣既第時總可以在一齊,樓主戒左任性既性格就好

子爵府

譚詠麟有首歌, 有兩句歌詞, 我經常提醒自己....

[ 彷彿親手捉緊了, 怎卻又親手放開......]

其實人行的路, 途中會出現好多對自己有影響力的人, 有些只是眼前飄過, 有些長一點, 有些更長. 若然大家的緣份暫到於此, 只能當作人生的歷程, 當作學習, 段練..... 興幸遇上這人, 令自己變得更成熟, 更強. 人要向正面想, 路才行越順/越好...

但如停留了, 覺得世界沒有了, 每天在絕望/放縱/隨便跟隨其他人遇上, 放棄自己, 只會把這次的經歷浪費, 甚至行錯了路.

記著失戀大部份人都試過, 只要正面的面對, 現在都過得好, 妳一定有妳的吸引/能力, 只要把不好的再進步一些, 就會有更多人欣賞, 緣份和機會都會回來, 希望妳在未來的三個月, 開始了新又正面的方向.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

"佢比較遷就我,慢慢我被寵壞,會發佢脾氣,有點有恃無恐,覺得佢會氹我"

臭脾氣對我來說是死罪,沒幾多個男人可長期忍受,建議你要改善了,避免再重蹈覆轍

男爵府

係咪之前成日都鬧交?
普遍男人會慢慢覺得好煩,之後會越來越唔愛,
同有分手既諗頭,因為覺得無可能咁樣對成世,
係女仔以為個男仔會一直包容自己,
10 幾20 時我都好鐘意亂發脾氣,
但其實成日鬧交/發脾氣大家都好攰,又傷感情,
所以之後你真係要好好控制下自己心情緒

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

親愛的你,
我知我恃寵生驕,任性亂講野。傷害左大家感情。但搵到相愛的人唔容易,我其實好珍惜。希望你可以再比大家一個機會......我會等你
我會再在文字上爭取下
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

瑪瑙宮

忘記佢, 愛你就唔會堅決分手, 雖然講分手果个係你, 但相信佢亦唔係愛到你不能.
拍果一年就可以寵坯人, 但又唔係真係咁愛, 佢都要檢討下.

子爵府

畀面勳章

你其實唔係真係愛佢,你想搵番佢係因為內疚,想自己好過啲。。一切都係為自己的。。
你如果真係愛佢,不如你改善自己的品性,對自己對別人都係好事

大宅

好媽媽勳章

佢應該忍左你好耐亦諗左好耐先會有尼個決定。三個月事實好少時間,唔使諗到一生一世,拍拖係俾你學習和對方相處,冇人一拍就可一生一世,一齊需要相方同意,但分開只需單方面放手便可。

翡翠宮

你無左一個錫你既人所以唔甘心

無辦法, 玩大左. 下次唔好.

伯爵府

男的咁決絕,會唔會有咗第二個?
我個人認為,如果你已經三番四次向佢講和都唔成功就算啦!比你追得返,你都會好卑弓屈膝咁,就佢就得好緊要,分分鐘係佢向你發脾氣吖!前面還有很大個森林,放手,再搵過個啦!不過既然知道自己脾氣,下個就收歛下啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

你都唔係第一次,甘你自己唔好...又覺得佢幾好咪來個回馬槍,話邊度邊度有二張票問佢有無時間去,咪...............呢次直得投注

首頁

尾頁

跳至