自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

諗住買比C6用!
如果夏天去、d貴重野收埋係邊?
因為之前諗住秋天去穿薄外套!大紙及卡可以收埋係身上內袋!但如果夏天去穿短衫短褲的話咪收唔到囉?
求分享歐洲安全知識!
放心!會全程牛記笠記!最後一日或者去機場先買包包!
其實我最擔心部手機!謝謝

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章

beahappylady 發表於 19-3-28 22:54
諗住買比C6用!
因為之前諗住秋天去穿薄外套!大紙及卡可以收埋係身上內袋 ...

睇下去邊啦,之前去好幾個國家都是斜孭袋咋,就孭喺前方,咁樣掛喺心口都可以,揀啲厚硬少少質地更好,因為怕被爛多,我會在暗格放護照及錢,然後拎當日預計要用錢的在容易拎的地方
同熱愛這片土地,大家刻骨銘記,愁或喜,生或死,也是香港地
同熱愛這片土地,大家一句到尾,由自己,生與死,也在香港地

子爵府

回覆樓主:

太簿及太易拉開,多人時偷了都唔知,通常佢哋唔係一人行事,係一班人合作

伯爵府

BK Milk勳章

一個斜肩包,外面加件薄風褸,財不可露眼,不可做好心人,謝絕問路,謝絕做問卷,小心孩童討錢。

wcpcelia    發表於 19-3-29 10:31

伯爵府

畀面勳章

唔使太擔心,保持適當警覺就ok

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

beahappylady 發表於 19-3-28 22:54
諗住買比C6用!
因為之前諗住秋天去穿薄外套!大紙及卡可以收埋係身上內袋 ...

呢D 最安全....不過夏天真係會吸汗

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

一刀断帶

子爵府

牛年勳章

可以試下搵PacSafe嘅袋。如普通袋一樣的款式。但物料不易被割爛。間隔好。就算斜揹袋容量都幾好。

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

諗住買比C6用!
男人實在太粗心大意,呢款袋,行下郁下就會走位去左背脊都唔知,但索得緊,心口同格甩底又唔舒服,男人就會放鬆晒黎揹,出事啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

almaly 發表於 19-3-29 00:26
可以試下搵PacSafe嘅袋。如普通袋一樣的款式。但物料不易被割爛。間隔好。就算斜揹袋容量都幾好。
...

PacSafe

伯爵府

回覆樓主:

個袋孭前都唔係百分百安全,之前有朋友在倫敦俾人扒左銀包同證件,佢個袋都係孭前的,最緊要提高警覺,特別係人多地方,同埋攞手機出黎影相會容易分心,留意周圍有無可疑人埋身!

大宅

clarawuwu 發表於 19-3-29 00:26
男人實在太粗心大意,呢款袋,行下郁下就會走位去左背脊都唔知,但索得緊,心口同格甩底又唔舒服,男人就會 ...

同意,所以唔安全嘅係先生
每日洗費佢負責袋就得,大數自己跟身。
放得老公身,就一定要暗袋

侯爵府

諗住買比C6用!

我是用這類袋,當時天氣凍,斜孭在腋下再著外套拉晒拉鏈

放一d錢在前褲袋(外套長遮住袋口),電話放在外套袋(有拉鏈)

有些賊不是抓,是明搶,幾個人夾住你搶錢,為安全都無得唔俾,點收都無用
8-)

別墅

回覆樓主:

要睇下你係去D咩地方,人多時自己加倍留意下就可以了……其實歐洲好多地方治安也唔係想像中咁差……enjoy

大宅

good_pig 發表於 19-3-29 00:14

我自己經驗,用呢種腰bag好work,我會用件衫遮住,但夏天用會較辛苦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我家人去歐洲都有用呢啲
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

用防界物料的袋,一個爬山扣扣住拉鏈,我自己就背囊+小型爬山扣,但我裡面無貴重物品

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pple 發表於 19-3-29 04:25
我自己經驗,用呢種腰bag好work,我會用件衫遮住,但夏天用會較辛苦

係,但最安心係呢隻

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

去旅行我都係用呢款,旅喺肚腩前面,著條鬆少少嘅褲遮住,夏天著薄衫都睇唔出有個腰包。

伯爵府

回覆樓主:

前袋可以,但要加件褸遮住,否則同啲賊講"我呢度放錢"無分別。
佢地係集團式經營,幾個人圍你一個人,所以最好用係難界難拉開嘅袋。

wcpcelia    發表於 19-3-29 10:31

首頁

尾頁

跳至