自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

大宅

BK Milk勳章

照左結構,但岀左世先知岀左問題!四肢出現缺陷

BB私家照左結構醫生有數齊手腳指,乜都正常,但岀世果時先知道手指同腳趾都少左好多,包括手腳掌內既骨位冇5條骨

當時份報告交俾醫院,一直醫院複診 ,37週左右又另私家照一收超聲波,直到BB岀世岀現問題,好大打擊,好想系一當夢,點解要佢受苦

遲下又要做手術,想問有冇人,身邊既識既人試過咁既情況⋯⋯
有咩機構之類既信息可提供?

BB一直都由媽媽全人奶照顧,會更愛錫佢,只系來得太突然,好傷心難過日後佢既人生之路

如果想知邊個醫生可私下搵我,因太多信息

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

唔好難過住媽媽,寶寶仲要媽媽支持架
係咩問題? 可能唔係太大問題,醫得好既醫生睇唔到姐

大宅

BK Milk勳章

littlefunpig 發表於 19-4-1 02:17
唔好難過住媽媽,寶寶仲要媽媽支持架
係咩問題? 可能唔係太大問題,醫得好既醫生睇唔到姐
...

影響佢一世,希望日後醫療一路幫到佢,屋企人亦會陪伴住佢健康咁成長

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

wongyung90 發表於 19-4-1 02:24
影響佢一世,希望日後醫療一路幫到佢,屋企人亦會陪伴住佢健康咁成長

加油啊媽媽

男爵府

媽媽加油!希望在人間

伯爵府

其實照結構應該有講幾多%作準,果時我個醫生好詳細,所以佢不停強調,雖然9x%無問題,但唔係100%保證。唔知你bb 咩事,但未必可以追究。

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

自從3x年前,我已經唔信私家醫生
普通傷風感冒還可以

樓主加油。

我媽當年就係睇私家睇唔到我細佬有問題,最後早產後仲夭折埋
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

子爵府

親子王國15週年勳章

我認識例子仲打擊大。外國住,外國醫生鼓催自然產子,點知屁股出先卡住,叫醫生開刀但醫生唔肯,堅持要自然分娩。結果個 B 差啲缺氧魂歸天國。以為大難不死必有後福,點知就係因為缺氧太耐,腦部發展唔得,就咁一生前途毀掉。仲因為方便訓練同治療,要返香港。

所以媽媽加油!堅持住!

至於有冇得吿疏忽,好難定奪。畢竟一日未出世,都會有變數。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你不如講下係咩問題? 如果係唐氏呀咁應該追究到既機會好大,但有D病照結構未必咁易睇得出,都要睇返係咩嘢病
Anyway 祝福小朋友

珍珠宮

wongyung90 發表於 19-4-1 02:07
照左結構,但岀左世先知岀左問題!

BB私家照左結構乜都正常,報告交俾醫院,一直醫院複診 ,37週左右又另 ...

樓主無講咩病,大家好難下定論,只有安慰同祝福你BB

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

加油啊,媽媽

大宅

bobosweet 發表於 19-4-1 02:54
樓主無講咩病,大家好難下定論,只有安慰同祝福你BB

X2
抱抱BB

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

媽媽加油呀

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

BB私家照左結構乜都正常,報告交俾醫院,一直醫院複診 ,37週左右又另 ...

是什麼問題?

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

我舊同事個囝類似咁,照了結構無事,不過一出世就要做心臟手術,現在應該無事掛,有些事係照不到掛。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

有咩病?

男爵府

回覆樓主:

加油呀樓主,小朋友需要你

子爵府

我聽姑娘講話結構都不是100%準, 希望你bb 早日康復! 加油

男爵府

首先樓主唔講咩病好難知發生緊咩事
以我所知,唐氏、心瓣果D就真係咁明顯特徵就離譜D,但如果自閉、智障或智力有問題果D就真係未必照結構可知

水晶宮

BB同爸爸媽媽都要力加油!可以先講講bb出咗世之後發現咩問題嗎?

首頁
12345...20

尾頁

跳至