自由講場

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

弟婦喺依件事態度係好差,覺得老爺奶奶只需要幫佢地,唔應該幫我地。你地只睇文字上就覺得我小器唔知嬲乜,但中間咁多年黎好多細節好多事,我點喺度逐一講?但總之弟婦有問題,唔係淨係我一個覺得,c6 62 99都覺,但佢地就係錫細佬,所以忍,但我真係唔明點解我都要一齊忍?我都想一家人開開心心,但一個大家都覺得態度有問題既人,仲要只係弟婦,我真係大方唔到忍唔到

珍珠宮

hp_momusu 發表於 19-4-2 01:32
回覆 Forgetmenot999 的帖子

針唔拮到肉唔知痛,當你已經準備簽臨時買賣合約,然後細佬同弟婦態度好老馮咁 ...

我明你既痛
我家族都有類似既事
我媽媽又係放唔低十幾年
我地幾個仔女都聽媽媽呻足十幾年

但好老實,人係有偏心
咁岩自己老公唔係得寵果個
真係無得怨
分分鐘老公比你心更痛

rainbowchuuu3    發表於 19-4-3 10:49

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

hp_momusu 發表於 19-4-2 01:44
弟婦喺依件事態度係好差,覺得老爺奶奶只需要幫佢地,唔應該幫我地。你地只睇文字上就覺得我小器唔知嬲乜, ...

你可以俾面色佢睇,串下佢,但唔駛嬲到唔出席既

大宅

其實我諗你個心最唔舒服係買唔到樓又睇住樓價升,捱貴租辛苦都係當年62 99話借又唔借比你。但c6唔明白你個心唔舒服唔想面對弟婦,仲好似唔撐你所以你更加激氣,始終大家坐埋一條船都好似得返自己一個撐。
不過c6都可能唔想你怨恨心先用錯方法迫你出席活動又話要大方d, 你地兩個心平氣和d先再講出自己有咩唔開心有咩委屈啦

大宅

hp_momusu 發表於 19-4-2 01:44
弟婦喺依件事態度係好差,覺得老爺奶奶只需要幫佢地,唔應該幫我地。你地只睇文字上就覺得我小器唔知嬲乜, ...

你咁講出來就更加知道你其實係委屈先會咁唔開心,不過每一個家庭都係會有偏心。我都身受其害不過c6暫時都企我嗰邊所以我先冇咁委屈

大宅

yurijm 發表於 19-4-2 01:47
我明你既痛
我家族都有類似既事
我媽媽又係放唔低十幾年

你講得啱,分分鐘c6仲心痛所以99偏心嘅問題我都唔敢講得太多,始終嗰係佢阿媽冇咁錫佢係佢比我更唔開心十萬倍

大宅

樓主,有咩唔開心委屈就喺到訴下苦發洩一下啦。家家有本難唸的經

rainbowchuuu3    發表於 19-4-3 10:49

子爵府

回覆樓主:

雖然冇發生過我身上,不過都明白你覺得好難頂, 同埋我覺得你都ok啦, 因為你都想提前同老爺慶祝,即係都尊重佢哋老人家啦! 如果真係頂唔順搵次大家都冷靜時,同老公再傾下囉!

仲有你老公係咪好孝順嗰種先, 如果係嘅而你又覺得你老公平日又對你唔錯嘅 咁咪畀面下出席囉。 因為如果再為呢啲事影響埋夫妻關係,又真係好唔值得。

大宅

多謝大家聽我呻!我都明要俾面老人家,所以咁多年黎我次次都話唔出席,但我每一次都有出席架😅只不過頭先講開去邊到食飯又火遮眼所以先話唔出席,有時只係希望我老公會企下我果邊,但佢係好孝順既人,所以一聽到就又鬧我,佢一鬧我又越嬲。同大家發洩完好好多,我下個禮拜都係會出席架喇,最多到時又俾99迫講野時就上黎同大家講下野解圍啦😅

男爵府

我都小氣,俾著我咁大細超我就唔會去啦,嬲既係唔借冇所謂,好仔不論爺田地嘛,但應承左借又唔借,仲要借俾第二個,無口齒,又會搞亂我計劃,唔嬲就假啦。
你地咁錫細仔咪由佢地陪,仲洗乜我呢啲大嫂陪食飯呀?
不過其實咁諗嘢唔健康,樓主都係去啦,為左唔想影嚮夫妻關係。

子爵府

家家有本難唸的經。

題外話,唔知你經濟環境係點,亦唔知你想買咩樓,不過,如果可以,有機會就上車先,細啲嘅單位都唔緊要,可以遲啲再換樓。

男爵府

錢係6299嘅,佢一日未比你,佢都可以收返,佢因咩原因比邊個你控制唔到,你嬲嘅原因之一係舊肥豬肉去到咀邊嘔返出黎唔甘心啫。
弟婦衰格咪同佢鬥假囉,99迫你講野,一句收線,或表面比意見,暗地係蕉皮,人地家族大時大節你唔到,只會連日後6299走左嘅遺產都輸埋比弟婦。

子爵府

sako 發表於 19-4-2 02:09
我都小氣,俾著我咁大細超我就唔會去啦,嬲既係唔借冇所謂,好仔不論爺田地嘛,但應承左借又唔借,仲要借俾 ...

我都係咁諗。

男爵府

畀面老公,我係你就會去。99想氹你同弟婦傾偈,我就會借意寸佢。韓國比旅遊意見?哎呀!佢唔使憂食又唔使憂住,去多幾次韓國都得,使乜畀意見!有層樓,請埋工人湊仔咪得囉!使乜擔心咁多!

大宅

回覆樓主:

去到都係黑面唔講野,99再叫就話我真係冇野要講,戥你好慘,樓買唔成,呢幾年唔見好多錢,而家升左叫細佬加按層樓啲錢出來俾你地買,當然你地負責供番加按既錢,如果佢同老婆唔肯,噤以後唔使就食飯啦~
佢係買到樓果個佢梗係可以大方啦,調番轉你係買果個,你年年請佢食飯添呀!

大宅

開心吸收勳章

芝達 發表於 19-4-2 02:13
畀面老公,我係你就會去。99想氹你同弟婦傾偈,我就會借意寸佢。韓國比旅遊意見?哎呀!佢唔使憂食又唔使憂 ...

認同。
如果係我,照去。
99迫我同弟婦講野嘛,ok無問題,野照講,但起晒槓,串串貢果隻,我係有同弟婦講野架,唔滿意我串咀咩? 咁下次唔出席囉,呵呵~

大宅

yurijm 發表於 19-4-2 01:47
我明你既痛
我家族都有類似既事
我媽媽又係放唔低十幾年

可能打死不離親兄弟,如果個老公有痛既我都會明啲,就係見佢若無其事先戥佢唔抵,我家係佢媽偏心細佬,咩錢都問大哥攞,細佬同住連家用都唔使俾,話驚佢搵得少自己唔夠用

男爵府

hp_momusu 發表於 19-4-2 01:32
回覆 Forgetmenot999 的帖子

針唔拮到肉唔知痛,當你已經準備簽臨時買賣合約,然後細佬同弟婦態度好老馮咁 ...

借左唔使還咩 還完錢仲有恩情 樓主記著 、靠自己先輕香 弟日老人家要服侍 你先樂得自在 孻仔女通常都被認定要照顧多一點吧⋯⋯

大宅

my_bride 發表於 19-4-2 01:57
雖然冇發生過我身上,不過都明白你覺得好難頂, 同埋我覺得你都ok啦, 因為你都想提前同老爺慶祝,即係都尊 ...

認同樓上講嘅,其實已經成為事實,也改變唔到,但為咗咁嘅人影響你同c6感情唔值咯。老人家無論點都想一家人齊齊整整諗法係正常,除非你c6認同你,你們一家提前同99慶祝,否則,你唔去只會令你老公覺得冇面咯,你出席與否細佬又唔在乎,好羞吃完咪走咯,說話唔啱咪即轉話題,口係你到,見招拆招
[url=http://www.baby-kingdom.com/static/image/smil

複式洋房

其實我都覺得你做人大方啲啦,為左啖氣得罪哂全村人,難睇個個係你。

首頁
12345...15

尾頁

跳至