婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

有日去咗荃灣靳x仁醫務所,想搵佢睇念珠菌,去到當日等左大約八九個字,入去睇我諗得過2分鐘時間,超聲波都冇照淨係攞咗啲分泌物化驗,跟住收我1030元,之後姑娘仲比咗支過期藥膏俾我,我冇睇清楚返到屋企才看到過期,即刻打電話過去問姑娘,姑娘既然答我話過咗期都唔怕喎,如果我驚就唔好用喎,去出邊買都好平喎。跟住我梗係同姑娘講話醫生開俾我嘅,既然係醫生開嘅過咗期咁究竟我用左之後究竟安唔安全呢?嗰個姑娘就死死氣咁答我話係安全嘅直到而家支藥膏都扔喺度,唔敢用。哎!無話可說、、、

別墅

LilyLeung529 發表於 19-4-7 15:34
有日去咗荃灣靳x仁醫務所,想搵佢睇念珠菌,去到當日等左大約八九個字,入去睇我諗得過2分鐘時間,超聲波都 ...

念珠菌不用照超聲波!
是港x醫院嗎?

別墅

茄紅素 發表於 19-4-7 23:06
念珠菌不用照超聲波!
是港x醫院嗎?

無全面檢查,要check咗先知念珠菌。

瑪瑙宮

LilyLeung529 發表於 19-4-7 15:34
有日去咗荃灣靳x仁醫務所,想搵佢睇念珠菌,去到當日等左大約八九個字,入去睇我諗得過2分鐘時間,超聲波都 ...

過期既,係咪應該叫佢地換番支唔過期既呢?
有些醫生,巧立名目,收驗呢樣驗果樣既費用。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

別墅

moonlight9198 發表於 19-4-8 18:31
...

個姑娘同我講,話唔敢用,就去出邊買過一支好便喎

別墅

moonlight9198 發表於 19-4-8 18:31
...

係!上一次我又喺佢嗰度抽子宮內膜組織化驗,收咗我4800之後報告出咗來,姑娘又唔話俾我聽結果,只係叫我返去複診睇報告,跟住我去到見醫生,醫生話報告冇事仲話姑娘冇同我講嗎?之後我就咁樣攞咗份報告佢又收咗五舊水!究竟係姑娘問題定醫生冇同姑娘溝通好,還是、、、錢行頭

瑪瑙宮

LilyLeung529 發表於 19-4-8 20:00

有冇枝藥膏個相睇下,乜野牌子?

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

LilyLeung529 發表於 19-4-8 20:05
係!上一次我又喺佢嗰度抽子宮內膜組織化驗,收咗我4800之後報告出咗來,姑娘又唔話俾我聽結果,只係叫我 ...

正常姑娘可以講你知,同埋正常聽報告都唔應該另外收醫生費,

我N年前都試過,驗左一D野,個醫生係咁叫我番去聽報告,我話,你話我知有事定冇事就得啦,佢係都話要我番去睇,我講多兩講,佢先講,報告冇事,冇事響電話講咪就得啦,想番去收多次診金就真。

瑪瑙宮

LilyLeung529 發表於 19-4-8 20:00

咁唔換咪退番應該枝藥膏錢比你啦,
出面買係可能好平,但經佢地醫務所買就貴幾倍價錢啦。

瑪瑙宮

茄紅素 發表於 19-4-7 23:06
念珠菌不用照超聲波!
是港x醫院嗎?

念珠菌,其實有經驗醫生,檢查下身時都睇到,只係,係唔係都驗下,病人比錢之嘛!

別墅

moonlight9198 發表於 19-4-8 21:18
念珠菌,其實有經驗醫生,檢查下身時都睇到,只係,係唔係都驗下,病人比錢之嘛!
...

係囉,我冇去退。算了扔埋一邊

別墅

moonlight9198 發表於 19-4-8 20:51

正常姑娘可以講你知,同埋正常聽報告都唔應該另外收醫 ...

就係囉,我咪就係囉!咁就收咗我500蚊,我覺得佢好像睇錢睇得好緊要。我下次都唔去佢果間了

首頁

尾頁

跳至