自由講場

跳至

首頁
45678...20

尾頁

侯爵府

馬明嫂 發表於 19-4-8 18:14
近年 多左要去大酒店
幾乎清一色行某種宗教儀式 (基x教)

有呀
我媽過身,佢有朋友黎話佢之前有(決志)左,其實我媽拜神架,跟住就要我地跟佢祈禱啦!

侯爵府

sabun 發表於 19-4-8 20:12
天主教不會這樣

岩!我自己都係天主教的。

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

其實講到尾d後事用乜野宗教攪,都係最親既後人最後決定,死者最後有無真係信基督教真係有甘大影響咩?!

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

珍珠宮

lily-of-valley 發表於 19-4-8 19:25
叔公屋企無人, 之前住老人院, 叔婆前2年去咗, 個陣仲有打齋。 4個仔有D在USA, 有在Canada. 仔Roman Ca ...

痴線! 佢哋以為自己好巴閉,人多蝦人少,諗住信咗教就一定上天堂,慳D啦

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

水晶宮

Yukyuk 發表於 19-4-8 19:09

卷香, 即係乜意思?
天空之城, 快樂之地

侯爵府

醒目開學勳章

PCCW2319 發表於 19-4-8 20:46
卷香, 即係乜意思?

可以參考以下:-

https://eastweek.my-magazine.me/main/6190

公爵府

yame 發表於 19-4-8 20:20
但係你的寫法令我覺得你無尊重成個基督教。
你可以對個別人仕的手法唔滿意,但針對成個宗教就有點以偏蓋全 ...

你對號入座了 ? 樓主只寫左基X教wo ? 為什麼你會這麼肯定? 因為你知道基督徒專門喜歡強人所難 ? 生人逼唔到人信教? 唯有屈個死人了 ?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

umama 發表於 19-4-8 19:43
咁得人驚
我覺得有時係個別人士,族大有乞兒⋯⋯
同意。

子爵府

馬明嫂 發表於 19-4-8 20:11
如果佢地識尊重人 人都會尊重佢地

X2 唔信又話落地獄 咁樣咒人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

cathy-tse 發表於 19-4-8 20:37
咁似舊陣時中國大解放⋯⋯ 毛主席萬歲嗰陣時
似呀, 霸道成咁。 走火入魔。

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

美之選468 發表於 19-4-8 20:50
你對號入座了 ? 樓主只寫左基X教wo ? 為什麼你會這麼肯定? 因為你知道基督徒專門喜歡強人所難 ? 生人逼 ...

基x教除了係基督教,還能是什麼?
我係基督徒亦唔代表每一個基督徒都一模一樣。

伯爵府

我老豆都係咁被迫比人踢左入會

真係好討厭,基X教既都吾係好人,又虛偽

侯爵府

回覆 馬明嫂 的帖子

基x教D人好編激, 成日講信主得永生, 唔通做壞事信完主之後都上天堂咩? 又話主會寬恕所有罪人, 唔通殺人放火, 臨死即信主就可得永生上天堂, 我唔信囉, 世間那有咁平宜的事呢? 又誣揘人宗教話人拜偶像, 成日講到自己教點好點好, 一D都唔包容其衪宗教

象牙宮

karshing 發表於 19-4-8 20:42
痴線! 佢哋以為自己好巴閉,人多蝦人少,諗住信咗教就一定上天堂,慳D啦
...
真係高人一等咁, 個funeral印好晒流程, 唱的歌, 耍人跟埋一齊唱, 一齊叫耶穌係我地救主。 我無啋, 鬧我唔唱。

pansy888hk    發表於 19-4-8 23:00

珍珠宮

回覆樓主:

其實我好奇基督教的牧師同傳道人係咪好似保險咁要每月跑數, 每月要搵夠幾多人入教先叫做有交代?如果唔係攪咩咁進取連就死既人都唔放過?

公爵府

yame 發表於 19-4-8 20:54
基x教除了係基督教,還能是什麼?
我係基督徒亦唔代表每一個基督徒都一模一樣。
...

你是基X徒? 你是好人嗎? 很可惜我不識你,因我所識的基X徒....沒有一個好東西(是基X徒沒有好人? 還是好人太少?)

侯爵府

回覆 karshing 的帖子

真心唔信上天堂咁簡單

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lily-of-valley 發表於 19-4-8 20:58
真係高人一等咁, 個funeral印好晒流程, 唱的歌, 耍人跟埋一齊唱, 一齊叫耶穌係我地救主。 我無啋, 鬧 ...

好鬼惡! 完全排斥異己
放下自在

首頁
45678...20

尾頁

跳至