夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

doris_szeman 發表於 19-4-10 13:16
後來,我醒覺了,我都要做自己喜歡的事情,我加入了健身行列,每天上健身房,慢慢便認識了他(師兄),大家 ...

唔好傻啦,我有個公司同事又好似您咁,最後個賤男玩完走左,但佢老公又發現左,攪到家破人亡

翡翠宮

stagea 發表於 19-4-10 23:38
我朋友是人辦,結婚三十年,有一個仔已成年搬出,老公又係乜都唔理,家庭內大小事務都係我朋友一人處理,連 ...

試過真係吾啱真係要快走
愈拖愈痛苦

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

doris_szeman 發表於 19-4-10 13:48
師兄對我好好,很重視我,連我運動後喝的飲品,他都有留意到,並每次為我預備好,這些細節他都很細心,令 ...

之前有間健身室個老闆娘上網控訴老公,在健身室不停溝女食女⋯⋯
如果你和老公相處不來,離婚,再搵新戀情。如果你搞婚外情,點面對你個女?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Taiping2619 發表於 19-4-10 23:54
認同
當初揀錯左不一定要死守一生
咁大個人識自己衡量

我朋友個時真係好難挨...
每日訓得三個鐘, 佢老公連買衫褲鞋襪都唔出門, 我朋友去買埋, 拎回家試上身, 唔啱又拎去換SIZE...
佢老公日日放工就對住部電腦玩ONLINE GAME, 佢條腰又有事, 做好家務要訓係床到休息, 聽到佢呻, 真係眼淚流

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

海砂兒 發表於 19-4-11 01:33
結婚30年即是佢大約都50歲或以上,還可以找到第個男人結婚?

唔係...佢好早結婚, 今年都係四十幾, 生小朋友個時佢都未夠20歲

琥珀宮

mini1204 發表於 19-4-11 09:15
試過真係吾啱真係要快走
愈拖愈痛苦

係, 我朋友真係好慘, 好彩而家個老公真係好錫佢, 雖然唔係大富大貴, 公一份婆一份...
老公一得閒就煮飯煲湯, 仲接佢收工, 我朋友而家好開心, 成個人好有神彩, 我好高興見到佢咁, 佢日子會越來越好

別墅

doris_szeman 發表於 19-4-10 13:13
同老公拍拖結婚到現在已經19年,有一個七歳囡,老公一向都不太重家庭日,只喜歡做自己喜歡的事情,例如:睹 ...

多謝各位嘅意見,今日看到一篇文章:「孩子,放下婚姻我對不起你,繼續婚姻我對不起自己」這正正是我的心聲。

人生決擇時,真係好難架,每日不停思前想後,煩惱不已,有時想:為咗個囡唔好放棄個家,但看著眼前的一個,有等如無,怎樣捱過以後幾十年⋯⋯如選擇另一個,又能保證有將來、有幸福嗎?

真的不知道,亦不知道幾時有決定

大宅

doris_szeman 發表於 19-4-11 14:46
多謝各位嘅意見,今日看到一篇文章:「孩子,放下婚姻我對不起你,繼續婚姻我對不起自己」這正正是我的心 ...

揀邊條路都沒保証
著眼現況去揀吧
子女大左有佢地世界
你自己的人生就是你自己行

男爵府

doris_szeman 發表於 19-4-11 14:46
多謝各位嘅意見,今日看到一篇文章:「孩子,放下婚姻我對不起你,繼續婚姻我對不起自己」這正正是我的心 ...

離婚先再決定

男爵府

熱血金章

一個家由兩夫婦一起建立和維繫的,當兩個人的步伐不一致時,除了影響雙方的感情,還會影響下一代的。
男人和女人不同,當一切安穩後,男人的愛情就會停下來;相反女人仍然渴望愛情,希望另一半每天愛自己多一些。

好好搵個機會和丈夫平心靜氣地傾下吧!內心的交流對每一對夫婦都是必需的。

瑪瑙宮

曖!昧, 甚或出軌, 都唔係人妻該做的事情. 若你唔離婚, 就守婦道. 咪係咁簡單.

你守唔到, 比人食左, 你又唔離婚, 咪等後果出現.

男爵府

stagea 發表於 19-4-10 23:38
我朋友是人辦,結婚三十年,有一個仔已成年搬出,老公又係乜都唔理,家庭內大小事務都係我朋友一人處理,連 ...

你呢位朋友唔同,細路大,已經搬走,一段婚姻無小朋友會簡單好多,合則來不合則去,有小朋友至少要考慮到小朋友跟邊個,住邊,錢銀問題,分開對方探視問題,呢d都要好好安排,除非係咩都無理,掉低另一半子女話走就走,咁就祝佢好運了。

翡翠宮

咁無計,生左就要負責
真係頂吾順就攤出黎講
我係自私精,不過做人都要過得人拜得神
我吾愛對方就願盡早 say sorry 傾掂仔女安排,都要抬過個頭行出去。
有第三者熱戀中先走就路難行,我吾會怪你起異心,不過進一步發展之前你 先切斷而家既婚姻,對仔女都好交代

男爵府

唔好用小朋友做藉口。
如果對方唔好,決定左,安排好小朋友就可以分開光明正大地搵下一個,點解要騎牛搵馬?唔想要個老公,又怕下一個更差,咁樣既行為,叫對得住段婚姻同個女?

男爵府

回覆樓主:

如果好似你所講你c6一無事處又點解等到個女嫁你都未離婚呢?你又講新歡咁好又考慮d咩呢

大宅

樓主應該對老公的感情所餘無幾, 不過考慮下小朋友先,一般未成1年的小朋友特別是女仔很難接受媽媽跟另外一個男人拍拖。 婚外情就唔好試啦。日後怎樣教導下一化道德倫理呢! 要開始另一段感情最好了結前一段關係先。 你有無這份勇氣,能力?

公爵府

我覺得又唔離婚,芳心寂寞又想有人錫,大家當玩下算

大宅

好媽媽勳章

如果你覺得個老公咁差咪離囉!
你完美嘛?
你試過共同解決嘛?
佢唔理你、唔陪你就可以出軌?
一日到黑都只為自己諗,要開心就尼世唔好再結婚、再生B,系你帶個小朋友黎個世界,唔係要講咩偉大,依家係講緊責任。
雙方簽左合約就共同跟合約做人,你絕對有權解約但不是你靜雞雞另起公司,公司上軌道後就踢走你舊伙伴。
好認同 做人要過得別人過得自己良心,你唔係當初認定左對方先結婚咩?

子爵府

回返當初,點解要一起,他有無變?還是根本是咁,點都好,你要出去攪是一件事,唔好用任何藉口,結得緍你就要去解決,你認為你們不能一起就離婚,但唔該唔好在未離婚時出來攪,你影衰女人呀。我們都不能批判你C6所以只能睇你所做的。

男爵府

你要將兩件事分開處理
首先係同老公段婚姻,值唔值得同可唔可以繼續落去
其次先去考慮同師兄嘅關係
好老實講,gym呢D地方真係有好多男人搵食
佢地分分鐘有老婆,只係出嚟玩happy吓
如果你都係抱住搵個情人,偶爾有D慰藉都可以理解
但你對感情咁認真,似乎唔適合玩呢個遊戲
回頭是岸呀~

首頁

尾頁

跳至