論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前一直都無全屋裝cam, 因為轉新工人所以打算全屋裝cam
希望搵到基本的有聲+影+錄(不過我唔知要錄多日好),平平地自己可以安裝的,因此住村屋,上網的速度有限

請問大家有無好介紹?

男爵府

回覆 e25choi 的帖子

多數都做到你要的嘢,但你自己攪,要識攪

男爵府

e25choi 發表於 19-4-18 09:01
之前一直都無全屋裝cam, 因為轉新工人所以打算全屋裝cam
希望搵到基本的有聲+影+錄(不過我唔知要錄多日好), ...

村屋 2 層?
可能會有好多 wifi dead zone, 最好先裝多幾個 wifi signal 擴大器。然後cam牌子方面: 推介瑩石, 我用開, 穩定, 官方 app 好用, 但不能用第3方apps登入睇cam。如你反正不懂set 複雜的東西, 這個好用。但必須要有大陸電話號碼收msg登記。

大宅

回覆樓主:

買個mesh router
平就華為水貨淘700人仔三件裝
叫華為分布式路由
https://item.m.jd.com/product/5360861.html?ShareTm=YojlIWZpEyCfw0ezmiGwTQBL3Mefyi8eFQunRCtntPHyYd3xUhXpYzZPGiZ2GpJ5cNB0KeKUbM35CXCWFR39aOJalwUjuUQwvx1YJgGv%2F%2BG3Sx4xFaiHyDrSIQmhPLvcvK8mX0UYKGRj%2B8eBmFRoiPP6l3ST9ZfjR7tuKmaIFlk%3D&ad_od=share&utm_source=androidapp&utm_medium=appshare&utm_campaign=t_335139774&utm_term=CopyURL

京東做緊699人仔送埋去香港

二腳火牛
買幾個施拿得二腳轉三腳轉插
長用安全又平

行平就tplink 1300元二件裝

唔好買放大器,repeater, 電果d

保證1000呎全屋零死角

大宅

回覆樓主:

cam
可以用小米 hk buy

男爵府

嘩,我要消化下先,多謝大家幫忙

大宅

回覆樓主:

第一個問題

屋企有死角

mesh router可解決

mesh係可以比2000-3000呎家用

第二個問題

cam 小米

第三個問題村屋上網慢

cam係本身用你router network ,所以唔存在慢問題

只係你係街想睇時,由家轉去你手機呢到慢,咁你set quality低d

首頁

尾頁

跳至