自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

大廚勳章

回覆樓主:

睇完之後好失落 :pity

大宅

Freesia_cat 發表於 19-5-5 11:22
我同你一樣,並不特別討厭Thanos呢個角色。某個程度上,我甚至認同佢嘅宏觀想法。佢所做嘅,係犧牲小我, ...

agree,好耐以前我唔睇marvel,以為係膚淺英雄主義男人打架戲,原來唔係 D角色係有成長,even lebula呢D小角色,佢由細嘅遭遇到大個經歷種種,令佢改變好多,所以當唔少人鐘意captain,我反而覺得呢個角色有D悶又盟塞但呢種性格又係好啱captain本人同時代背景

Thanos同一般戲入面奸角唔同,佢動機好好,成功後都係喺大自然入面煲湯飲吓過簡樸生活,唔係要稱霸武林咁老土但方法太無情,過程又傷害太多人,所以明白佢,但又爭唔落

複式洋房

black widow好靚!

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Heisenberg 發表於 19-5-5 22:54
agree,好耐以前我唔睇marvel,以為係膚淺英雄主義男人打架戲,原來唔係 D角色係有成長,even lebu ...

Nebula又係一個塑造得好好嘅角色。我無睇Guardians of Galaxy,對Nebula嘅認知只有Avenger 3同4,但只睇呢2部都大概明白佢嘅經歷同感受: 想要得到Thanos嘅認同,要贏過Gamora…… 到後來發現Gamora對佢嘅姐妹之情,Thanos只係利用佢,令佢成長左好多,亦造就佢在Avenger 4會選擇幫助Avenger。

同你一樣,我覺得Captain America呢個角色比較悶。佢係好positive,好識振奮人心(這也是本身角色設定),但調反轉講我覺得佢無其他角色咁有血有肉。

大宅

Freesia_cat 發表於 19-5-5 23:13
Nebula又係一個塑造得好好嘅角色。我無睇Guardians of Galaxy,對Nebula嘅認知只有Avenger 3同4,但只睇呢 ...

jm guardians of the galaxy不可錯過,好好睇!! James Gunn拍攝風格獨特,你一定會愛上全team人,star lord, drax, gamora, rocket and groot

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Heisenberg 發表於 19-5-6 01:39
jm guardians of the galaxy不可錯過,好好睇!! James Gunn拍攝風格獨特,你一定會愛上全team人,star lor ...

可惜呢套真係完全提不起勁睇,所以咁多年都無睇,只係為左睇Avenger 3時睇左youTube那些精華要點,大致明白故事就算。

伯爵府

Heisenberg 發表於 19-5-5 22:54
agree,好耐以前我唔睇marvel,以為係膚淺英雄主義男人打架戲,原來唔係 D角色係有成長,even lebu ...

Me too. 我都認同Thanos嘅理念,同個女講佢都唔明,A4我最深刻Thanos講,大意係佢咁做以為大家會過得更好,可惜我地只係永遠停留係以前而唔會向前看,我覺得佢講得好啱。

珍珠宮

littlecar 發表於 19-4-28 15:46
我無喊因為見到其他人復活, 見到佢地一家團聚好開心。 仲要最後一齊出黎打好震憾, 有人死其實好合理, ...

但Ironman係團隊裡面嘅大腦、精神領袖,雖然落場時係Captain America發施號令
一個是coach一個是quater back,現在2個都走咗,場球賽好難繼續
可惜Robert Downey Jr. 唔再拍了
另外Gwyneth Paltrow老咗好多,差啲唔認得佢

男爵府

錢錢媽 發表於 19-4-28 13:46
我接受唔倒iron man 死!
真係再無iron man 同 captain America la

吾捨得

男爵府

今日出海 發表於 19-4-28 14:07
美國隊長係lift入面講「九頭蛇萬歲」同雷神媽咪叫雷神食多d沙律好正
...

好好笑
Ironman 女女鍾意,爸爸3000

男爵府

KamMui 發表於 19-4-28 15:28
thanos 咁勁,連captain marvel 都搶唔到手套,如果ironman 唔即刻彈指,就會比佢搶番。 同埋dr strange ...

彈指前先說.... I am Ironman 型到呢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

唉瘋 發表於 19-5-6 07:11
Me too. 我都認同Thanos嘅理念,同個女講佢都唔明,A4我最深刻Thanos講,大意係佢咁做以為大家會過得更 ...

佢講呢句時個心好掙扎,擺脫人性嘅做法,所以佢單純嘅解決方案就係大清洗,所有物種都從頭嚟過,只係冇交代隻方舟

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

Apple_Orange_T 發表於 19-5-6 09:07
彈指前先說.... I am Ironman 型到呢

果刻明知佢跟住會死,眼神雖然堅定,但諗番佢同Cap講一定唔可以risk loosing what's around now,呢個決定man到爆燈,對比A3因為Starlord嘅意氣用事,Ironman好型

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mizuho 發表於 19-5-6 07:28
但Ironman係團隊裡面嘅大腦、精神領袖,雖然落場時係Captain America發施號令
一個是coach一個是quater ba ...

IM 本身唔打得,CA 個人又太老實,

俾雷神取代佢地既責任啦,

佢好聰明又打得,

到時佢一定會由大肥佬變番型佬

大宅

love u 3000

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

aibaba 發表於 19-4-29 05:29
我都接受唔到Thor變到咁肥,雖然有啲cute
不過有睇過啲討論係要弱化佢同Hulk咁今集先可以集中戲 ...

Thor強行進入太空船⋯⋯⋯⋯我期待⋯⋯銀河特攻隊3,

伯爵府

錢錢媽 發表於 19-4-28 12:52
今朝終於睇咗,我最鐘意captain America 攞起Thor 支 hammer. 非常unexpected.型!

我真係為左陪屋企果3個男人去睇...我完全睇唔明....
一堆人唔見左, 一堆人又衝出黎, 跟住兩堆人打到咩咁... 完.....
明明講到好DOWN唔想再理世事.... 比人講兩講又出返黎打過....

明明雷神先有咁既能力拎起支HAMMER...
連IRON MAN都只可以整郁佢但CAPTAIN AMERICA 可以做到..... 攪到無左自己特色咁....

黑寡婦未打先死, 就咁跳左落去........... 我真係O 左咀.....好似為死而死咁...

點解Hulk帶左個手套, 只係重傷隻手, 但IRONMAN要死? 大家都係人啫....

Thor 明明變到又肥又咩咁, 又變得好內弱咁...但點解佢可以突然變返靈活....

點解... CAPTAIN AMERICA去還石果5秒, 變老出返黎, 唔係響台中間, 而係去左湖邊?

Thor最後唔返Asgard, 但佢又講到話比果個女仔做女皇就可能比佢做? 禁SIMPLE?

點解呀Sam可以做CAPTAIN AMERICA the II? 話做就做?

大宅

Ronnym 發表於 19-5-6 11:32
一堆人唔見左, 一堆人又衝出黎, 跟住兩堆人打到咩咁.. ...

好明顯你冇追開marvel,完全進入唔到mcu世界觀

伯爵府

asukav6 發表於 19-5-6 11:40
好明顯你冇追開marvel,完全進入唔到mcu世界觀
係....

我好努力咁睇, 但真係....投入唔到....

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Ronnym 發表於 19-5-6 11:32
一堆人唔見左, 一堆人又衝出黎, 跟住兩堆人打到咩咁.. ...

好明顯你冇睇之前果d,所以唔明係正常

首頁

尾頁

跳至