自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

靚寶 發表於 19-5-4 14:08
因為認識了一個穆斯林的朋友,佢地話ISIS唔係穆斯林,因為佢地連穆斯林都殺,但全世界人都以為穆斯林就係恐怖 ...
ISIS後面老闆就係美國世界警察

Mm233    發表於 19-5-4 17:21

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

20150618bb 發表於 19-5-4 17:19
ISIS後面老闆就係美國世界警察
呢群人士.............只在歐洲,亞洲,做世界,有無在美洲做件大事出來??

翡翠宮

回覆樓主:

兩樣野喎,ISIS係極端組織,Muslim係回教徒.....以前係英國讀書有好多回教徒同學,好和平,無人會覺得佢地係ISIS

大宅

有誤解的人源於他們少看新聞,
根本唔知世界事,
建議樓主多看新聞

男爵府

諗起孟買酒店這部電影,d恐佈分子真的冇人性,糸人刀殺,難怪普通市民會有誤解,因為只知他們為真主而殺人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

isis 可憎,好恐怖。

穆斯林唔係isis,我識人或佢地配偶信穆斯林,正常人。聽講佢地成日諗經又唔慶祝節日。有d 家庭好重男輕女,唔知係各國人仕分別定係穆斯林不同分支既分別。

街上有正常勤奮既穆斯林教徒,但同時攪事同犯事既多數係穆斯林既人。以前我對穆斯林教徒係中立,而家有少少戒心。

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

靚寶 發表於 19-5-4 14:53
即係大家唔會將中東的穆斯林人以為係恐怖份子?因為恐怖份子唔會額頭寫住.所以我想知道如何釋除呢種恐懼
...

無知會帶來恐懼

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

ISIS係恐怖份子組織

子爵府

親子王國15週年勳章

之前睇過一篇文,解釋伊斯蘭衝突:

http://hk.thenewslens.com/post/311437/?ref=superpost-317773

我身邊唔少朋友都係 Muslim,個宗教對人作息係不錯。一日祈禱五次,老弱傷殘可以彈性處理,朋友話祈禱時間除左係同真主溝通、感恩之外,仲提醒自己唔好被工作沖昏頭腦,要懂得休息。包頭係祈禱必須,但其他時候可以唔洗戴,係個人選擇,係屋企可以唔洗戴,除非有丈夫以外嘅成年男子在場,如果場合內完全冇男仔,著短褲都得。但當然,中東好多國家都要求女人時時刻刻都戴頭紗。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

靚寶 發表於 19-5-4 14:08
因為認識了一個穆斯林的朋友,佢地話ISIS唔係穆斯林,因為佢地連穆斯林都殺,但全世界人都以為穆斯林就係恐怖 ...
BK曾經有JM開post話,南亞人係恐怖份子。
see?這裡既邏輯就係咁

首頁

尾頁

跳至