3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問媽媽同男仔小朋友(4歲半)出街,究竟應該去女廁,男廁定殘廁?尿兜佢又未夠高,一個人去唔到,入女廁又怕俾其他女仕話,去殘廁又唔係傷殘人士,好煩惱

水晶宮

angelawyy 發表於 19-5-6 00:26
想問媽媽同男仔小朋友(4歲半)出街,究竟應該去女廁,男廁定殘廁?尿兜佢又未夠高,一個人去唔到,入女廁 ...

四歲半唔會被人話吧。。我覺得 within 幼稚園年齡都OK啦。冇理由咁細個叫佢自己去。

去殘廁都可以嘅,當然如果同時有傷殘人士等就要讓人。

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

4歲半好細個啫,梗係跟著媽媽啦

我上次見過一個同我差不多高(我1.52米)嘅男仔同個女性長輩(唔知亞嫲定亞婆)一齊入女廁呀

男爵府

EstrellaDamm 發表於 19-5-6 02:37
四歲半唔會被人話吧。。我覺得 within 幼稚園年齡都OK啦。冇理由咁細個叫佢自己去。

去殘廁都可以嘅,當 ...

認同

大宅

angelawyy 發表於 19-5-6 00:26
想問媽媽同男仔小朋友(4歲半)出街,究竟應該去女廁,男廁定殘廁?尿兜佢又未夠高,一個人去唔到,入女廁 ...

我之前都煩惱呢個問題,因之前有人post上網話咁唔啱(不過唔少人唔認同)我同其他家長傾開,佢地覺得4歲幾幼稚園,如果真係冇男性陪同,梗係跟媽入廁所,一陣門口等俾人擄走點算。老實講我仔4歲半,佢唔敢自己去男廁,同埋我老公話有時d廁所門係好重,見過有小朋友應該6,7歲都推唔開,要家長幫手

禁止訪問

男爵府

MrsPerthLiu 發表於 19-5-7 00:33
4歲半好細個啫,梗係跟著媽媽啦

我上次見過一個同我差不多高(我1.52米)嘅男仔同個女性長輩(唔知亞嫲定 ...

不過現在d小朋友真係好高,我識個小一已經有米一

男爵府

ch14kwok 發表於 19-5-7 23:55
我之前都煩惱呢個問題,因之前有人post上網話咁唔啱(不過唔少人唔認同)我同其他家長傾開,佢地覺得4歲幾 ...

小朋友又細粒。仲有d尿兜又唔乾淨,佢hi到點算呀 我仔四歲我都仲係帶緊佢入女廁或者殘廁,有時有c6出街,唔系商場,c6都會考慮男廁係咪烏做先會帶個仔入去,有試過入完男公廁,兩父子逃跑出黎

首頁

尾頁

跳至