親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇JM用AM換左暑假去歐洲嘅機票? 難唔難換? 可以分享下嗎?

禁止訪問

大宅

回覆 hkccu2700 的帖子

好多謝你縱使覺得條問題咁不濟都答覆我.

問人難唔難換就係問人的主觀意見. 我明白你嘅意見完全冇代表性, 所以你唔洗介意, 亦不需要幫我做歸納分析.

例如AM換暑假北海道直航大部分人都認為難換. 雖然人人嘅日子都唔同但十個有八個都話wait唔到. 咁我就唔會選擇去wait而直接訂購. 因為暑假酒店要預早好多book, 較難wait到六七月等佢last minute放位.

申請對我嚟講係有成本嘅. 我唔係大豪客好多AM唔洗做六七八月咩日子都飛得, 而且手上的還是銀行的points未轉AM. 所以先希望搜集下大家嘅經驗. 再決定換AM定轉做avois定係cash rebate算數.

其實轉個tone分享下自己幾時wait到歐洲機票去邊度並建議人地試下wait, 釋出善意不是更好嗎?

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

myjacob 發表於 19-5-6 23:45

好多謝你縱使覺得條問題咁不濟都答覆我.

咁一定係玩現金最好啦。。

除非你能夠出發前。。臨時兌換有隨時飛得暑假日子有彈性先至可以。。

而且歐洲太大啦唔知你講去邊。。。我朋友舊年就係暑假去意大利。。羅馬嗰啲。。。都OK搵到不過佢係坐商務同埋特選經濟。。。仲有佢唔介意轉機。。

wcpcelia    發表於 19-5-7 10:44
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

伯爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

你係咪一定要暑假去?國泰做緊歐洲線promo我見九月直航瑞士都係4千幾好抵
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

大宅

seaheart88 發表於 19-5-7 07:13
咁一定係玩現金最好啦。。

除非你能夠出發前。。臨時兌換有隨時飛得暑假日子有彈性先至可以。。

謝謝回覆! 我唔介意轉機呀..係咪代表俾多d分坐partner airlines會易換d呢? 去意大利都OK吖, 不過唔知你朋友等到幾時先出到飛...

大宅

hhmum 發表於 19-5-7 08:04
你係咪一定要暑假去?國泰做緊歐洲線promo我見九月直航瑞士都係4千幾好抵
...

係得暑假檔期可以去長途咋.. 我都好想非旺季去旅行..

瑪瑙宮

大廚勳章

myjacob 發表於 19-5-7 11:04
謝謝回覆! 我唔介意轉機呀..係咪代表俾多d分坐partner airlines會易換d呢? 去意大利都OK吖, 不過唔知你朋 ...

佢冇等我。。。佢三四月嘅時候。。知道自己差唔多有一個月冇屋住。。所以就即時係AM搵飛。。。冇特定話去邊度只不過想去遠啲嘅歐洲。。所以佢彈性比較大。。

不過佢去完之後話俾我聽佢唔會再揀七八月去歐洲囉。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

hkccu2700 發表於 19-5-7 12:08
北歐 英國 荷蘭。... 還可以, 南歐會熱屎, 但夏天日照去到夜晚十點, 時間又好好用. ...

佢就係嫌太熱

佢今年啱啱復活節都去完克羅地亞。。。佢話好舒服好正。。內陸機就停多哈。。來回佢都兌換左商務。。。佢好似上年11月兌換嘅。。

喺農曆新年都兌換左BCN。。年三十出發。。好似初九返。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

只求分享沒求餵食. 打咁多嘢批評人嘅人就最有意思!
平時在網上見到人問嘢, 雖然自己覺得不屑回覆都唔會踩場去批評人家, 因為人家冇要求我一定要答
但有好多人就樂在其中, 不停眨低他人.. 或者是要宣洩自己的負能量?

為免令負能量持續, 我不再閲讀此post. 多謝之前回覆的各位!

禁止訪問

珍珠宮

myjacob 發表於 19-5-6 15:46
有冇JM用AM換左暑假去歐洲嘅機票? 難唔難換? 可以分享下嗎?

我2017年4月尾試過換到3張8月香港早上直航倫敦的機票。。。但那次只係符碌換到,因為正式兑換前的兩天,CS都說只剩下時間不好,及要轉机的機票可兑換。

首頁

尾頁

跳至