自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

請問有冇人做過,可私下pm我講解下康復過程嗎?

我小朋友有先天性手指同掌骨問題,來緊1歲會做手術,但系我好驚好驚,因為我要確定一切,雖醫生有講做左能改善好啲,但我好心痛,又有一定既風險⋯⋯

好想知道康復者之後嘅康復同生活會系點,
因為我依家覺得有少少好無助,好驚幫佢做呢個決定,

因為我見到佢而家雖然有缺陷但佢任何動作都同正常嘅BB一樣,我驚做完之後又會有打擊

希望有人願意與我分享,感謝

大宅

BK Milk勳章

wongyung90 發表於 19-5-8 03:29

我小朋友有先天性手指同掌骨問題,來緊1歲會做手術,但系 ...

水晶宮

花d錢, 去咨詢多一兩位醫生.

水晶宮

畀面勳章

我小朋友有先天性手指同掌骨問題,來緊1歲會做手術,但系 ...

我媽之前話我6隻手指,做手術cut左一隻,有隻手指就長期彎左,不過唔影響日常生活。

有乜影響系同學唔知乜事會笑我。但我照學彈琴,無事咼
擔心既就睇多個醫生

希望幫到你

大宅

BK Milk勳章

Yee0113 發表於 19-5-8 18:34
我媽之前話我6隻手指,做手術cut左一隻,有隻手指就長期彎左,不過唔影響日常生活。

有乜影響系同學唔知 ...

好多謝你~如果吾留意又真系發覺吾到問題wor

我有問幾個醫生,佢地講法都一樣,以嫁研究幫佢做手術嘅方案同埋之後嘅治療,遲下會詳細話我知,不過我小朋友冇你咁好彩,佢少好多手指同掌骨(emoji)又要用佢既骨做義肢

水晶宮

畀面勳章

wongyung90 發表於 19-5-8 20:24
好多謝你~如果吾留意又真系發覺吾到問題wor

我有問幾個醫生,佢地講法都一樣,以嫁研究幫佢做手術嘅方案 ...

媽媽加油,我話唔到你知我康復過程,因為系好细個做,不過我相信醫生會俾到最好既治療俾你小朋友嫁。

男爵府

雖然不懂這手術,但也祝福你和小朋友

侯爵府

我女一隻手有6指,姆子外多一隻,係1歲多d做,小朋友新陳代謝快,好快康復。
做媽媽既一定擔心,我信公立醫院既醫生,手術完姑娘好細心陪伴我小朋友。觀察無事叫我入手術後房,阿女笑騎騎同姑娘玩緊。

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

祝福

大宅

BK Milk勳章

mama01 發表於 19-5-8 23:24
我女一隻手有6指,姆子外多一隻,係1歲多d做,小朋友新陳代謝快,好快康復。
做媽媽既一定擔心,我信公立 ...

好多謝你,其實我想了解做完手術嘅康復者,之後嘅康復,生活情況會係點樣,起碼我依家都慢慢會接受冇咁擔心,我就係日日都失眠瞓唔到

男爵府

祝福你

大宅

BK Milk勳章

Yee0113 發表於 19-5-8 22:36
媽媽加油,我話唔到你知我康復過程,因為系好细個做,不過我相信醫生會俾到最好既治療俾你小朋友嫁。:fort ...

Thanks

首頁

尾頁

跳至