自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我未用過,心思思想用,但因為驚唔識用買黎嘥左。 請問成個經期係用一隻,定係要帶定另一隻换架? 出街去廁所點算?

男爵府

9girls 發表於 19-8-12 09:11
請問fun cup係點樣㗎?
我用緊最lily cup one, 都係好難排真空,加上個底好難用手指捉緊,想換第二款
...

個底係冇lily咁好有一支嘢咁揸手,但都有少少凹凸坑紋,我有少少指甲就可以抓住,用慣左也不用指甲抓了,我會直接揀住個杯解真空,我覺得fun cup比lily compact易解真空好多,因為以前解唔到真空一扯會好痛好唔舒服,另外又用過lily長身個款,個款都易竹解真空但可能真係太長,我剪短了,但有時都會感到個杯底拮住咁唔舒服,fun cup杯底係弧面我諗就算長得濟都不會拮住咁,但我用fun cup就沒過長了

禁止訪問

2018父親節勳章

男爵府

WunieCon 發表於 19-8-12 11:14
回覆 iris2014 的帖子

我想問下攞出嚟易唔易? 我見佢個尾肥嘟嘟咁, 會唔會唔太易jar得穩?

比compact易攞呀!開頭係覺得難揸穩,但用多幾次都ok,佢都有少少坑紋我初頭會用少少指甲抓住啲坑,因我用lily時杯太長杯底支棍反而會篤住我

男爵府

iris2014 發表於 19-8-12 12:29
比compact易攞呀!開頭係覺得難揸穩,但用多幾次都ok,佢都有少少坑紋我初頭會用少少指甲抓住啲坑,因我用 ...

請問放入後杯口易彈開嗎?

男爵府

大b豬 發表於 19-8-12 12:36
請問放入後杯口易彈開嗎?

都易~~如果唔得轉幾下就彈開

男爵府

iris2014 發表於 19-8-12 12:42
都易~~如果唔得轉幾下就彈開

唔好意思 好多問題,想要兩款杯身軟度係未差唔多?

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Fun cup仲短身過compact?我用compact初初有時都覺得篤住, 后尾剪短咗2格就完全無感啦~
但用耐左覺得個杯有時好似無以前咁易開, 同埋容易左摺返埋, 所以想轉下其他唔摺得gei杯睇下好唔好D

以前用punch fold, 后尾punch fold成日都覺得佢開唔晒, 轉左"7"字摺就好好多

男爵府

大b豬 發表於 19-8-12 12:51
唔好意思 好多問題,想要兩款杯身軟度係未差唔多?

我有lily cup compact and lily cup A(淺粉紅色唔摺得個款),我覺得fun cup係兩者之間既軟度比lily cup A略軟啲啲

男爵府

WunieCon 發表於 19-8-12 13:32

Fun cup仲短身過compact?我用compact初初有時都覺得篤住, 后尾剪短咗2格就完全無感 ...

不是呀~~ 我係用不到compact因我覺得杯身軟杯口硬啲搞到好難放又好難拎出,我後來用lily cup A(淺粉紅冇得摺個款)但剪短個支棍仔都好拮,我用fun cup係比lily cup A個款短,同埋容量都有30ml,我都係買fun cup一大一細個款但主力只用大個款

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

你可能放得唔夠入, 又或者前后/左右位置唔太啱我好多時放完入去會再用陰道少少陰力"吸"隻杯入少少, 同埋有時覺得拮唔舒服就稍稍移一移個杯底棍, 移到無感覺

不過你而家試到fun cup舒服啱用就好

男爵府

回覆樓主:

請問fun cup官網我見無得選寄HK.
你地係邊到買?

男爵府

大b豬 發表於 19-8-13 09:06
請問fun cup官網我見無得選寄HK.
你地係邊到買?

pm 了你

男爵府

ling142367 發表於 19-5-11 00:35
第一次用,買左Lunette cup Size 1,發覺比較硬同闊口,好難放入同拎用,手指要好用力好累,但放用之後,零 ...

好驚呀,會唔會塞左入去塞得太入,用兩隻手指都拎唔返佢出黎架?感覺怪怪的。無試過啊

大宅

lovelypowerpuff 發表於 19-8-27 22:55
pm 了你

可話埋比我知嗎?

男爵府

b.gorilla 發表於 19-8-27 23:57
好驚呀,會唔會塞左入去塞得太入,用兩隻手指都拎唔返佢出黎架?感覺怪怪的。無試過啊
...

放得入就一定拎到出黎,要冷靜,要放鬆,利用拇指,食指對摺一摺個杯會容易d拉出黎

男爵府

ling142367 發表於 19-5-11 00:35
第一次用,買左Lunette cup Size 1,發覺比較硬同闊口,好難放入同拎用,手指要好用力好累,但放用之後,零 ...

我訂左lily最後check順豐睇到由國內發貨,請問你之前訂 係未都係?

水晶宮

我最近試用 Fun Cup,用咗兩個 cycles,間中竟然會漏 我之前用咗好多年 Lunette 同 Fleurcup,冇試過咁漏法。我用咗杯差唔多十年,唔會係唔識用 我諗住差唔多時間換新,FUN Cup 冇腳可能啱我。用後覺得 Fun Cup 比我之前兩隻難打開,可能因此而漏,用返隻舊杯即刻冇事。

真係人人唔同,試過先知啱唔啱。

男爵府

大b豬 發表於 19-9-6 07:36
我訂左lily最後check順豐睇到由國內發貨,請問你之前訂 係未都係?

係內地發貨,中國牌子,芬蘭製

男爵府

EstrellaDamm 發表於 19-9-6 10:54
我最近試用 Fun Cup,用咗兩個 cycles,間中竟然會漏 我之前用咗好多年 Lunette 同 Fleurcup,冇試 ...

真係要試過先知。
我只用過meluna, 月釀杯,meluna一定要加護墊 放得好點都好似有dd粉紅色甘,而月釀杯 個型短摺合後厚身 我自己好難放得好 兩款係較難打開 月釀杯放得好 真係無乜漏 . 所以最後我order左 lily cup希望到時岩用啦

首頁

尾頁

跳至