跳至

首頁

尾頁

大宅

將會來墨爾本讀中學, box hill 附近有冇好的中學可介紹

珍珠宮

nonno123 發表於 19-5-15 17:54
將會來墨爾本讀中學, box hill 附近有冇好的中學可介紹
有好多好HIGH SCHOOL,你想政府定私校...?我女讀的是女校,我自己係政府男女校...
我女兒的係BOX HILL

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

回覆樓主:

我們也正在為女兒找Govt 中學煩惱。
見到Box Hill, East Doncaster 好似幾好,但有人話女仔唔好讀co-ed, 會被鬼仔撩,讀唔到書。
唔知係咪真係咁瘋狂。

大宅

Macusmama 發表於 19-5-21 09:22
有好多好HIGH SCHOOL,你想政府定私校...?我女讀的是女校,我自己係政府男女校...
我女兒的係BOX HILL
...

我仲考慮中, 朋友話可以的話讀私校比較多資源, 但親戚同我講box hill high school 出名好, 所以考慮中

珍珠宮

Lonbb2008 發表於 19-5-21 12:47
請問box hill 好嗎?是不是有中文讀?一個星期有多少中文堂?另外German是不是必修的?是不是住在box hill ...
我女兒讀的是平私校,校風好英式,好好的...
一年約AUD5XXX...平的了...
中文堂,我女由細學,不是在HIGH SCHOOL讀的...因為佢自己HIGH SCHOOL 係讀法,意,同仲有一個語言的,但一定唔係中文,上到YEAR11先有中文...

如你讀我女的私校,你去問問,因為那年我女都要WAITING LIST....

珍珠宮

nonno123 發表於 19-5-23 16:05
我仲考慮中, 朋友話可以的話讀私校比較多資源, 但親戚同我講box hill high school 出名好, 所以考慮中 ...
其實政府校也不錯的...,不要小看....我女係因為我媽媽睇,SO佢決定話事,唔係我...

大宅

Macusmama 發表於 19-5-24 09:04
其實政府校也不錯的...,不要小看....我女係因為我媽媽睇,SO佢決定話事,唔係我...

你女女現在讀邊間? 想參考一下

珍珠宮

nonno123 發表於 19-5-24 11:23
你女女現在讀邊間? 想參考一下
我女讀...Our Lady of Sion College

你可以LOOK LOOK的,而家我女兒上左MONASH U 了...

首頁

尾頁

跳至