懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日9w 3 days, 醫生話只有6w 大又冇心跳。
我反應不來,5分鐘後哭到停不了。
醫生建議食藥or 吸宮。
我怕食藥排出會見到它,我會受不了。
吸宮要花多少時間?
之後又要休息多久?
有冇人幫到我?
我好亂。

大宅

Fatwing1980 發表於 19-5-18 13:54

我上年係藥流嫁
好似M痛咁
只會見到啲血塊

我休息左2星期 坐好小月 BB好快返來
加油呀

大宅

我5月頭藥流
諗住冇咁傷
好明白你感受

洋房

我都驚藥流會好煎熬,所以揀左吸宮。我喺港安度做,計埋麻醉全程唔使30分鐘,即日出得院。
之後返屋企坐小月。
一星期後再照子宮清哂就可以進補~
其實身體休息唔使好耐,係心理傷害回復要啲時間姐~加油!

禁止訪問

複式洋房

我5月初情況和週數跟你完全一樣,即日食藥排出黎,其實真的跟黎m差不多。6週的size約綠豆咁大,所以唔會見到胎型。
今日剛好2週,清哂惡露了,下星期要返醫院照超聲波覆診

大宅

fatbonma 發表於 19-5-18 15:51
我5月初情況和週數跟你完全一樣,即日食藥排出黎,其實真的跟黎m差不多。6週的size約綠豆咁大,所以唔會見 ...

坐小月要放假在家休息嗎?多久?

複式洋房

Fatwing1980 發表於 19-5-18 17:17
坐小月要放假在家休息嗎?多久?

醫院俾左一星期病假,我只在家坐小月一星期就返工,唔想同事問長問短。
正常小產要坐2星期

複式洋房

我前幾年都有吸宮 不過我冇坐小月第2日就返工 可能果時後生冇乜留意呢d野 不過吸宮係好快 就好似訓左一覺然後當日就可以走

大宅

我上年9月頭第一次照閃閃,果陣應該係8weeks,點知size係6weeks停咗同冇心跳,醫生話流產機會高,約我2個星期後再照,我忍到出診所先喊。第2日早上流血,即刻入急症同入院檢查,急症同婦科醫生講結果都係一樣,第3日出院當晚果陣仲有流血+好似好勁M痛,仲流咗好大舊組織出嚟,之後又入院,第4日做藥流,想流埋另外d組織佢,做藥流係好似M痛。醫院開咗一個星期病假俾我休息,之後返工,我都冇特登坐小月同搵中醫,好似平時咁。10月頭返去覆診,話乾淨曬,check得有d hea。果陣醫生得藥流同刮宮俾我㨂,話吸宮同刮宮一樣係有風險,藥流就冇咁傷,我想快d復原就揀咗藥流,仲有我都見到舊血組織,放心,唔似bb都未成形,我11月頭再懷孕直到而家27weeks,加油啊jm

大宅

ymyyy 發表於 19-5-19 02:06
我上年9月頭第一次照閃閃,果陣應該係8weeks,點知size係6weeks停咗同冇心跳,醫生話流產機會高,約我2個星 ...

我4月尾又係停胎係6week, 之後流血就冇左
好想快d係黃金期再有,但身邊嘅人都叫起碼休息3-6個月,話要調理好身體
依家1516要唔要再試,因為我已經36了

大宅

我4月尾藥流,我周數較大先見到胎型,但之前第一次流產時同你case差唔多,係咪都睇唔到既,不過藥流就要等同痛
我有坐小月(叫湯+自己準備),我坐足1個月。因為第一次都係坐一個,跟住無幾耐大女就黎左我家了(而家4歲了)
樓主加油,養好身體,天使好番再黎

大宅

回覆 Angelphilly 的帖子

你覆診咗未啊?果陣西醫話M恢復正常,3個月後可以再試懷孕。聽講中醫就要調理半年甚至一年,要睇返jm體質而定。我果陣係諗住3個月後再試懷孕,10月同11月M come正常,順其自然do並冇用condom,我地亦冇瘋癲造人,點知再次bingo,果陣又開心又擔心。建議jm係高齡,睇埋中醫調理身體,相信bb好快返嚟你身邊啦~

大宅

ymyyy 發表於 19-5-19 10:03

你覆診咗未啊?果陣西醫話M恢復正常,3個月後可以再試懷孕。聽講中醫就要調理半 ...

覆左了,依家等M到
就係因為高齡,所以想身體好少少先,中醫話我脾胃虛所以血氣差!
好矛盾,想調理好身體但驚年紀越大越難有

複式洋房

尋日我都剛剛藥流,過程原來只係黎m咁。可以喺屋企做個感覺冇喺醫院咁差。

大宅

咁中醫有冇講以你體質幾時可以再試懷孕?

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

樓主保重,BB今次拎漏左野,返轉頭攞,你好好保重,佢好快會執齊行李,一定會再返黎你度架,加油

大宅

未有心跳即係未有生命啦,唔好太傷心啦佢發育唔到啫丶強壯左再返來

大宅

ymyyy 發表於 19-5-19 23:45

咁中醫有冇講以你體質幾時可以再試懷孕?

佢話3個月

大宅

jm,3個月後再努力過,BB健康返嚟

首頁

尾頁

跳至