懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

親身經驗,真係唔recommend 梁結堂醫生,超級大意

事源我本身約左孫錫鴻醫生配藥,但果日好多日,等左2個鐘都仲未得。於是姑娘就叫我睇梁結堂,反正只係配藥,咁我都ok

當日登記時,我已經同姑娘講要配乜野藥,打乜野針,姑娘全部寫低。到我見醫生前,姑娘再確定多一次。之後我就見醫生。

醫生問完我HGC同P4指數,之後就問我攞藥單,要知道每日食的分量。咁我就張藥單whatsapp俾佢,之後佢就叫我出去等。

冇幾耐,姑娘叫我對下啲藥啱唔啱,我話我仲要打針喎 ,已經同左2個姑娘同醫生講。咁作咪又叫我再等多陣。

別墅

登記時,我已經同姑娘講要配乜野藥,打乜野針,姑娘全部寫低。到我見醫生前,姑娘再確定多一次。之後我就見醫生。

醫生問我攞藥單,知道每日食的分量。咁我就張藥單whatsapp俾佢,之後佢就叫我出去等。

冇幾耐,姑娘叫我對下啲藥啱唔啱,我話我仲要打針喎 ,同左2個姑娘同醫生講。咁佢叫我再等多陣。

等左半個鐘,醫生叫我入去打針。佢叫我瞓係張床度。我話打pat pat, 瞓係度點打。佢堅持係打肚皮,但我話台灣同我係打pat pat. 佢就話佢地冇exactly 台灣果支針,但佢地果支都係肝素,好多人打。下?我已經同左3個姑娘講,再同佢講係要打黃體油汁呀!佢地都有寫低,點解咁都可以錯!

別墅

等左半個鐘,醫生叫我入去打針。佢叫我瞓係張床度。我話打pat pat, 瞓係度點打。佢堅持係打肚皮,但我話台灣同我係打pat pat. 佢就話佢地有exactly 台灣果支針,但佢地果支都係肝素,都好多人打。OMG! 我已經同左3個姑娘講,再同左醫生講,我係要打黃體油汁呀!佢地都有寫低,點解咁都可以錯!

好啦,醫生就話唔緊要啦,你而家攞舊冰敷下pat pat, 到時打冇咁痛,佢話佢再去攞過支針。之後姑娘叫我除小小褲,瞓係張床敷冰。我問痛野墊?佢話冇架!但張床有血演,果枕頭好大頭油咪,點瞓呀!我唯有企係度敷。十分鐘後,醫生就入黎同我打針。

別墅

打完針,我出去同配藥姑娘講已經打完,可以攞藥,姑娘叫我對下啲藥。一對,有隻藥,寫明每日一次每次一粒,醫生就每日一次,每次2粒。大佬,張藥單俾左佢,再whatsapp埋俾佢,照住執都可以錯!

作為一個醫生都可以咁大意,真係有事搵佢就死得啦!

大宅

maomaochoi 發表於 19-6-6 22:09
打完針,我出去同配藥姑娘講已經打完,可以攞藥,姑娘叫我對下啲藥。一對,有隻藥,寫明每日一次每次一粒, ...

我之前睇过佢一次,真係麻麻地

男爵府

算吧啦佢係孫醫生老婆,真係理鬼你,下次唔好睇佢。

大宅

我之前睇佢又覺得佢ok細心播

首頁

尾頁

跳至