自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有人試過joinXX巴黎婚攝嗎? 今日趁婚展諗住去睇下有咩啱 , 就比佢地sell到比左錢 但之後上網check翻發現原來係中左伏 想睇下有無其他人有影過係咪真係咁差(emoji)

男爵府

回覆樓主:

相底逐張買喎,有case最後要3萬埋單

乜都唔包,化妝跟車,車費,化妝用品等等

伯爵府

熱血勳章

lovekarenkong 發表於 19-6-8 23:40
請問有人試過joinXX巴黎婚攝嗎? 今日趁婚展諗住去睇下有咩啱 , 就比佢地sell到比左錢 但之後上網check翻發 ...

法國巴黎? 好睇你傾左個咩plan
有朋友係講價高手,傾番嚟個plan 算抵!
影出嚟效果都唔差
亦有朋友一join 就2萬台灣plan, 之後仲要加錢!

大宅

回覆樓主:

話說我四年幾前join咗法國xx 後嚟我上網睇人d負評都覺得不妙 直至我上年年尾先去影~~(中間因為我有咗唔想大肚去影)
影完之後覺得整體感覺唔錯~(造型比較娘~可能我化妝師問題)
婚紗基地 租車 都係另外比
仲有男士背心 都另外比
其實大至上都唔差~都好nice 可能我當日遇到好好嘅助理~
最後 聽聞好多都話埋單貴 的確 最後一日去揀相會sell你 唔好心軟就得啦!企硬
睇返你合約包幾多相 揀多咗就比錢囖
我識人都上年12月影 佢真係全部相要曬 埋單最後差唔多5萬

複式洋房

kuhs 發表於 19-6-8 23:45
相底逐張買喎,有case最後要3萬埋單

乜都唔包,化妝跟車,車費,化妝用品等等

係吖 佢都講左車費同化妝師要另外加錢 但我見上網D人話揀相都好hard sell 一定要你加錢 唔加就黑面咁

複式洋房

joelu0719 發表於 19-6-9 00:00
話說我四年幾前join咗法國xx 後嚟我上網睇人d負評都覺得不妙 直至我上年年尾先去影~~(中間因為我有咗唔想 ...

我就係見好多人都話揀相個度出事 同埋相問你個時揀婚紗係咪任揀架?拍攝個日係無限時?你有無同佢講定相影咩風格同想化咩妝架?

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

lovekarenkong 發表於 19-6-8 23:40
請問有人試過joinXX巴黎婚攝嗎? 今日趁婚展諗住去睇下有咩啱 , 就比佢地sell到比左錢 但之後上網check翻發 ...

其實真係好睇你買左咩plan, 一般都係包30張,但到你揀相時,又真係好難只揀咁少,佢地最少同你拍百幾二百張啦,一般影婚紗相,最少都要預2萬左右差不多。當然,若你可以堅持到什麼都不加是可以毫子都不用再比,但這樣就影得冇咁開心了

大宅

lovekarenkong 發表於 19-6-9 00:06
我就係見好多人都話揀相個度出事 同埋相問你個時揀婚紗係咪任揀架?拍攝個日係無限時?你有無同佢講定相影 ...

我合約係包五套 任揀 我揀咗件裙掛 四件婚紗…
拍攝果日我比錢入婚紗基地影 係無限時 我係最後一個走添 基地都要刪門 我8點走好似 …
化妝呢part你如果有要求最好溝通下 搵個啱嘅化妝師 因為無得試妝~當日都同化妝師講下鐘意邊類型好d…
風格都可以同攝影師講~或者你搵定個你喜歡嘅風格搵定個攝影師 提前mark定佢!
揀相真出事 我份約包50張相 算多 最後真hard sell 我開先都企硬 佢真黑面 最後佢講一句關於攝影師嘅 所以我就買多十張 我係比面個攝影師而買

男爵府

回覆樓主:

去深圳影仲抵啦,7千幾全包冇附加費

大宅

其實好睇你傾package 果陣傾包幾多張相,好多人唔識,傾左只係包30張,影幾個場景,30張每個埸景除番開得五六張,仲要每個場景都分別有男女單人同合照,到時你自己都會想加相,揀相先加一定好貴,又會有人企喺你隔離話加相唔好浪費攝影師一番心血,揀得少佢分得少,佢咁辛苦幫你影幾百張

如果你堅決唔加相,咁影少啲場景

我唔係影呢間,不過我果間手法同呢間差唔多,我果陣包50張相,其實我都好想加,但不過加一張真係好貴,我諗住再出去影響,人地好多可以包哂底相,所以果陣堅決無加相

大宅

唔好係婚展join任何要落訂既野!返到屋企慢慢上網睇同比較仲好,價錢又一樣!join左九成九都後悔,訂又無得退!其實搞結婚認真唔好行婚展,d台灣公司煩到嘔,book酒席要睇場,根本唔會婚展就訂到,總之婚展係大伏!

男爵府

我果時諗,我再揾多日影多間,多幾套婚紗造型,都唔洗咁貴,仲多一套相!係一整套!每間廿、卅十張喎!
只要你諗住影2間著數過一間,你就不會加錢買相了!

男爵府

joelu0719 發表於 19-6-9 00:00
話說我四年幾前join咗法國xx 後嚟我上網睇人d負評都覺得不妙 直至我上年年尾先去影~~(中間因為我有咗唔想 ...

5 萬已經夠跟知名攝影師去巴黎影,已經包晒全部相,五萬蚊使乜搵法巴影

大宅

太平公主 發表於 19-6-9 18:14

5 萬已經夠跟知名攝影師去巴黎影,已經包晒全部相,五萬蚊 ...

我都覺呀
我自己用咗一萬幾蚊港紙咋
識人係覺得影得好睇同埋感覺佢都唔缺錢嘅 所以佢埋單全部4萬幾~

大宅

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章

chui123458 發表於 19-6-9 10:52
唔好係婚展join任何要落訂既野!返到屋企慢慢上網睇同比較仲好,價錢又一樣!join左九成九都後悔,訂又無得 ...

又唔一定。如果之前已有心水場地,可以得婚紗展時落訂,有時個offer係會好過平時架!有多d野送咁囉!

大宅

回覆樓主:

當年。。。2014年去左台中婚紗公司影。

拎番所有相底。
包執幾多張就唔太記得。
(全部嘅3份1相左右啦)
用DHL寄回所有相薄。相架。
連埋3日2夜住宿 (因為個影相套餐包埋)

1萬7埋單。

大宅

chui123458 發表於 19-6-9 10:52
唔好係婚展join任何要落訂既野!返到屋企慢慢上網睇同比較仲好,價錢又一樣!join左九成九都後悔,訂又無得 ...

完全同意。
我果時都係去過望下有咩brand.
之後再上網格價。

(我選台灣影。 直接同台灣訂。仲平。足得 又足。)

至於酒店。酒樓。
網上都有相睇。。個場係點啦。
你有好日子。又已經有心水。
直接搵酒樓。酒店傾仲好

大宅

回覆 kuhs 的帖子

同意,我上年影六千幾蚊人仔咋.....包勁多product!完全唔洗加相!
所有野全包咩都唔洗帶咁滯!不過多數去果個婚紗基地度影,唔識睇過d親戚就以為去左外國影,但識深圳野既人一睇都會知係深圳基地個景!佢地執相都好快趣,唔洗一個月已經執好相俾你睇,唔滿意可以即時修改,p到你滿意為止!個幾月度所有product 就拎得,平靚正之選!

大宅

回覆 leung1110 的帖子

除非你自己之前已睇過場未落訂,覺得ok再去婚展落訂!婚展期間其實門市都一樣優惠🤣d經理實做俾你.....無謂去婚展俾d台灣人煩

首頁

尾頁

跳至