親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Vessel Hotel Campana Susukino

https://www.vessel-hotel.jp/campana/susukino/

6月1日正式開業,5月底開始有人入住。我就6月4號至9號住咗5晚,六千一百港紙,大概千二鬆啲一晚冇早餐(唔想早起身)。新酒店當然所有設施都冇問題。

地點:在薄野,距離薄野地鉄6-7分鐘步行路程。市電資生館站在酒店前方。對面有7仔及Lawson. 酒店後面有間Razan燒肉幾好食。10分鐘行到去拉麵撗丁。非常之近信玄拉麵,好好食,但一定要排隊。

設施:有coin laundry, microwave, vending machine, 大浴場 (浴室用 Dyson 風筒,真先進), 地下大堂有免費護膚用品,咖啡茶及果汁供應。

缺點:房間冇瓶裝水供應,電視只有本地台 (好多日本酒店都冇國際台),WiFi 有D弱。

我住三人房,大概260呎,三張榻榻米式床褥,可開兩個26吋喼,洗手盤在浴室外,依家好多新酒店的設計。

我第一次黎札幌所以比較唔到其他酒店。但呢個價錢我覺得非常不錯。

別墅

黎緊我都會住2晚呢度
2大1小住三人房呀

珍珠宮

回覆樓主:

呢間有咩特別?價錢偏貴,最好是18歲以下免費

瑪瑙宮

大廚勳章

babytt2 發表於 19-6-11 21:43

早餐好豐盛三人房260尺吾覺偏貴。。

男爵府

babytt2 發表於 19-6-11 21:43

冇乜特別,勝在夠新,價錢一D都唔算貴,地點方便,去狸小路五分鐘步行路程,地鐵站都近,電鐵更加一分鐘內到。設施叫做完善又有大浴場。我相信冇乜邊間酒店十八歳以下免費。我自己就絕對覺得好OK。

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

你呢間都

札幌酒店我都住過4-5間, 見真係好多新酒店, 多左好多揀
我出年先去, hold 左 red planet (9月尾先開果間), 雙人房8000yen一晚有找(2人), 睇佢好似冇乜設施, 係平囉

男爵府

TMC3012 發表於 19-6-12 08:12
你呢間都

札幌酒店我都住過4-5間, 見真係好多新酒店, 多左好多揀
你呢間都平。Vessel 我第一晚分開book JPY10650 三人房我已經覺得好抵。另外4晚永安book 就貴DD。

寶石宮

jjmame 發表於 19-6-12 08:27
你呢間都平。Vessel 我第一晚分開book JPY10650 三人房我已經覺得好抵。另外4晚永安book 就貴DD。
...

我八左我去既日子, 如星期六晚住埋係貴好多倍(間間都係)
不過好多都未放房

男爵府

TMC3012 發表於 19-6-12 09:00
我八左我去既日子, 如星期六晚住埋係貴好多倍(間間都係)
不過好多都 ...

如果你想試訂vessel 你email 佢地問問

[email protected]

我出發前email 咗佢地幾次。

寶石宮

jjmame 發表於 19-6-12 09:07
如果你想試訂vessel 你email 佢地問問

[email protected]

我八左啦 28000一晚二人房 咁貴我搶東橫咪算
或者住普通温泉酒店仲有找添

男爵府

TMC3012 發表於 19-6-12 09:15
我八左啦 28000一晚二人房 咁貴我搶東橫咪算
或者住普 ...
咁貴 搶錢

薄野東撗inn location very good. 機場巴士站就在樓下。

寶石宮

jjmame 發表於 19-6-12 09:24
咁貴 搶錢

薄野東撗inn location very good. 機場巴士站就在樓下。

係喎 咁啱果幾全部都貴
果間東橫好方便, 不過我等埋其他出價先再算

男爵府

回覆樓主:

請問新酒店 會唔會好大陣裝修味?

珍珠宮

jjmame 發表於 19-6-12 09:24
咁貴 搶錢

東橫d twins 房勁難 book

男爵府

jj213 發表於 19-6-13 23:15
請問新酒店 會唔會好大陣裝修味?

冇味 完全閒唔倒。

wcpcelia    發表於 19-6-20 08:58

首頁

尾頁

跳至