時政擂台

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

謝謝你發聲

大宅

公道d 講 大陸的法治不會令人放心 其他淘寶 睇大陸劇的行為同商業 文化有關 我唔否認大陸係近把這些發展比好多地方好 但同現在自由同人權 法治方面的差劣沒有關係

這個條例影響十分深遠 可以動搖到香港成功的核心價值 就算政治冷感的我也忍不住去走出來為下一代做一點小小的貢獻呀

ANNAFRIEND    發表於 19-6-14 15:09

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bb130505 發表於 19-6-14 09:16
其實反送中跟淘寶有咩關係?
點解咁多呢d人,打橫黎講?
咁d高官又外國國籍?又買進口貨?

下? 之前反個陣
唔係吹到話內地會藉住你淘寶件貨有爭拗, 拉你返上去咩?
唔好同我講你未睇過喎
天朗氣清

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

用戶要求終止服務

大宅

李豆豆 發表於 19-6-14 08:43
其實我都反對條例,但係見依家d人偏激得咁緊要,我覺得仲恐怖過條例
話第時冇言論自由真係仲搞笑,我覺得依 ...
係公司講左少少,已經俾人批鬥左

水晶宮

keung199195 發表於 19-6-14 07:47
本人是一個四歲小朋友的爸爸。 一直努力工作,沒有參與任何示威遊行。 選舉也沒有去投票,因為連選民也沒 ...

自己细時喜世界歷史,-切好似有自然定則,做-個旁觀者就足夠!好彩上次和今次孩子不在港,冥冥中好似上天有安排,亞大剛落機

侯爵府

本人是一個四歲小朋友的爸爸。 一直努力工作,沒有參與任何示威遊行。 選舉也沒有去投票,因為連選民也沒 ...

這文對反對西九高鐵一地兩檢、 在地底設立內地口岸區同樣適用

當時犯民話內地執法人員會衝出內地口岸區域 去捉人
後來有發生嗎?
犯民騙香港人太多次了

珍珠宮

ayako 發表於 19-6-14 08:48
我想講叫啲人冷靜啲,唔好將警察當出氣袋,應該團結啲將茅頭指返去7婆都唔敢講
...

你要明白總係有人會借遊行 野餐呢啲事去生事,而砌罪名俾和平遊行同野餐嘅人

琥珀宮

李豆豆 發表於 19-6-14 08:43
其實我都反對條例,但係見依家d人偏激得咁緊要,我覺得仲恐怖過條例
話第時冇言論自由真係仲搞笑,我覺得依 ...

你所謂既「一d言論自由都冇,唔想講都俾人批鬥」,根本只係私人社交及網上既口舌之爭,大家互鬧,無人會被拉

話第時冇言論自由,係講緊以言入罪,可以拉人既「罪」

珊瑚宮

2024年龍年勳章

bb130505 發表於 19-6-14 09:10
咁你做乜反對?
e家網上講既野,最多比人批鬥,法例通過後,網上講反對,你比人拉左喇!
咁顯淺既分別!

咪就係你呢d人囉
我反對無啦啦立條咁既法例,但我又唔認為第時我會俾人拉,好想問下,上網講句反對就俾人拉,大陸第時係咪會僻個島或省去困住幾百萬個香港人?

珊瑚宮

2024年龍年勳章

木土土 發表於 19-6-14 09:27
你所謂既「一d言論自由都冇,唔想講都俾人批鬥」,根本只係私人社交及網上既口舌之爭,大家互鬧,無人會被 ...

朋友同輩之間既批鬥、欺凌、杯葛,我覺得仲恐怖過俾大陸拉
因為俾人欺凌而自殺、抑鬱既人,會驚大陸多d,定身邊既人多d

伯爵府

呢D唔駛開咁多個POST講, 持相反意見的其實都會做同一樣野

伯爵府

遠離癲狗Ling.W+小人ssss

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

同意,見到香港咁撕裂,相信支不支持立法的市民,都會心痛香港。
多一票就是一票,讓我們反對立法的人,話比林鄭知,香港的孩子,不是暴徒,讓我們話比政府知,我們都理智而溫和,讓我們以選票,拉出賣香港人的議員下來。

男爵府

tinlong22 發表於 19-6-14 09:21
下? 之前反個陣
唔係吹到話內地會藉住你淘寶件貨有爭拗, 拉你返上去咩?
唔好同我講你未睇過喎

我無睇到呢個帖喎!
我又唔係5毛,有錢收就話日日捕住d論壇姐

ANNAFRIEND    發表於 19-6-14 15:11

公爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

大家記住要好好利用自己手上嗰一票!!

子爵府

Honey 發表於 19-6-14 09:13
修例取消了立法會把關,得特首&法院把關,法官已表明佢哋睇文件only冇權判斷,特首非民選,完全唔肯定今日 ...

修例取消了立法會把關,得特首&法院把關,法官已表明佢哋睇文件only冇權判斷,特首非民選,完全唔肯定今日特首&未來特首點判斷。

修例係好,但解釋得好啲向嗰一百萬人釋疑下,why not? 點解要咁急?要警察&示威人士付咁大代價

好句x 2

珊瑚宮

2024年龍年勳章

Honey 發表於 19-6-14 09:13
修例取消了立法會把關,得特首&法院把關,法官已表明佢哋睇文件only冇權判斷,特首非民選,完全唔肯定今日 ...

冇錯,要修例,咪盡量修到多數人接受囉,依家咁多人都反對,hold住再研究再傾
如果改完之後可以令市民唔會咁擔心既,咪再上場囉

子爵府

修例取消了立法會把關,得特首&法院把關,法官已表明佢哋睇文件only冇權判斷,特首非民選,完全唔肯定今日特首&未來特首點判斷。

修例係好,但解釋得好啲向嗰一百萬人釋疑下,why not? 點解要咁急?要警察&示威人士付咁大代價

好句要說三次!

首頁
12345...12

尾頁

跳至