時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

可能大家係唔睇蘋果日報, 冇乜所謂我都唔係成日睇, 意思係通過咗法例,蘋果日報呢啲平台 都要執, 當然可以話呢個係毒果報紙根本唔睇, 但個世界係要有差人同賊社會先至得平行, 慢慢發展落去 就會得番 大公報同歌頌政府, 小市民係會受到影響

以前唔投票唔做選民, 今日聽到就算自由黨轉軚都仲爭8票, 其實民建聯 已經夠票通過法例, 7月2號就係截止新選民,我好期待下一次去投票,但 已經太遲, 因為 到時香港就會成為中國其中一個城市, 不再是香港 獨特性

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-6-14 09:29

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

ifcsir 發表於 19-6-14 08:12
可能大家係唔睇蘋果日報, 冇乜所謂我都唔係成日睇, 意思係通過咗法例,蘋果日報呢啲平台 都要執, 當然可 ...

危言聳聽
自己諗吓就當係
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

大宅

典型亂噏當秘笈

侯爵府

通唔通過,呢份冇品冇道德報紙都好快會執。

早排佢揭那個男歌手與女㙯員新聞以增加用戶登記,夠狠準,不顧人家私隠,用文字搞到人家身敗名裂,應該好難番身,佢哋同劊子手有分別嗎?他們的筆比催淚彈更有威力同剎傷力

男爵府

我唔睇平果的
但如果有朝一日,持反對意見的都要消失,這不是一個好現象

carmen_colourfu    發表於 19-6-14 09:07

男爵府

係咪話9月開始要俾$先睇到動新聞呀?佢要註冊先睇得時,我就開始唔睇啦!如果要俾$,仲有幾多人會繼續睇佢呢?

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

好坦白講,我都好少睇蘋果,佢的確比較偏激少少,又偏向反政府個邊,但無可否認佢亦起到一個作用就係,如果你有咩關於政府投訴、不公平待遇,可能得佢呢份報紙會幫你報導、質詢。

以下係一名台灣kol拍嘅,其實香港除咗蘋果,其他全部偏向政府,雖然我唔鍾意蘋果,但佢的確起咗個制衡嘅作用。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

回覆樓主:

政府應該唔會攪爛果,黎自己都唔掂,又賣物業嚟救火。根本唔洗出手。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

可能大家係唔睇蘋果日報, 冇乜所謂我都唔係成日睇, 意思係通過咗法例,蘋果日報呢啲平台 都要執, 當然可 ...

支持害人毒果執笠~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

Jumboli 發表於 19-6-14 08:33
係咪話9月開始要俾$先睇到動新聞呀?佢要註冊先睇得時,我就開始唔睇啦!如果要俾$,仲有幾多人會繼續睇佢 ...

之前我係登記左的,但每次入去睇,又要login多一次,好麻煩。

大宅

回覆樓主:

妄想症會傳染嗎?

珍珠宮

jtw_ki 發表於 19-6-14 08:34
好坦白講,我都好少睇蘋果,佢的確比較偏激少少,又偏向反政府個邊,但無可否認佢亦起到一個作用就係,如果 ...

每份報章偏去邊都好, 最重要係根據事實來報導, 標題應與內文相關!

珍珠宮

好媽媽勳章

蘋果直頭洗腦式散播仇中反共思想

根據你嘅logic, 呢個世界應該保留一d邪教同恐怖份子,呢個世界先至balance?

男爵府

針對你最後一段,請留意97回歸後香港已經是中國的一部份,香港是中國的其中一個城市,你最後一段咁樣寫是不是在網上散播港獨?

子爵府

jtw_ki 發表於 19-6-14 08:34
好坦白講,我都好少睇蘋果,佢的確比較偏激少少,又偏向反政府個邊,但無可否認佢亦起到一個作用就係,如果 ...

我只望標題睇唔到內文
但我覺得其他報紙只是中性報導,稱唔上偏幫邊面,但傳媒係應該用中性用言去報導
蘋果最大問題唔係反政府,而係用嘩眾取寵手法,甚至做假新聞,初期可以吸引一d覺得睇文章悶嘅人,但長期流失都正常不過

伯爵府

回覆 ifcsir 的帖子

會被消失

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

係就好啦,支持盡快通過

男爵府

男爵府

回覆樓主:

以後得番大公報睇

珍珠宮

執笠係好事,荼毒市民

首頁

尾頁

跳至