時政擂台

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

pluto豬 發表於 19-6-16 23:04
點解要用普通話?

話俾台灣某啲人知

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁細地方可以容納咁多人,
香港應該無土地不足問題啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

tell-me-y 發表於 19-6-16 23:02
分別用中英文, 普通話宣布佔左幾多條路, 佔左邊條路, 好有權威性, 好似上帝上身一樣。 癲晒!
...
唔止, 應該有7百萬
放下自在

琥珀宮

MrsBlueBlue 發表於 19-6-16 23:14
警方報細數 民陣報大數
我都覺得冇乜可能成二百萬人

BBC已經出左新聞稿話香港有2百萬人上街,外國親戚都whtapp黎問係未咁多人。 傳媒喎,以後真係要睇清睇楚

大宅

414928 發表於 19-6-16 23:11
幾多人唔重要了,最重要誰大誰惡誰正確,就算真係200萬又點?沒有上街的500多萬又表示什麼?總之香港之亂出來 ...

支持政府的人士,只有數十個,你支持政府,有上街嗎,你懂得在互聯網上說三道四,要支持就用行動

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

兔兔小馬甲    發表於 19-6-16 23:42

琥珀宮

MsBusy 發表於 19-6-16 23:30
咁細地方可以容納咁多人,
香港應該無土地不足問題啦

男爵府

幾多人唔重要了,最重要誰大誰惡誰正確,就算真係200萬又點?沒有上街的500多萬又表示什麼?總之香港之亂出來 ...

咁建議你快快入紙,等你嗰500幾萬人有機會上街表達你哋嘅意見

琥珀宮

YuiYeeMa 發表於 19-6-16 23:25
咪係,其實只有24.5 萬咁少,都唔明點解林鄭咁快要道歉。

因為佢本身都唔讚成修例

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

katherinekleung 發表於 19-6-16 23:31
支持政府的人士,只有數十個,你支持政府,有上街嗎,你懂得在互聯網上說三道四,要支持就用行動

...

支持一定要上街?有樣野叫聯署。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

mandy952 發表於 19-6-16 23:08
冇可能2百萬人

越吹越遠……

大宅

414928 發表於 19-6-16 23:33
支持一定要上街?有樣野叫聯署。

你知道聯署可以造假嗎?大家聯署也有過百萬人
希望見到你聽日,更切實嘅行動支持政府

大宅

katherinekleung 發表於 19-6-16 23:34
...

既然你識得聯署,請你聯署給民建聯議員,質問點解佢哋冇立場,他們是為支持政府聯署嘅市民發表意見

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

msyoyolam 發表於 19-6-16 23:32
咁建議你快快入紙,等你嗰500幾萬人有機會上街表達你哋嘅意見

你地真係咁鍾意上街?因為喜歡訓街?要表達訴求還有其他方法的。

複式洋房

回覆 MsBusy 的帖子

香港用地既方法錯哂姐 好似新加坡咁用唔會唔夠
詳情可睇 https://www.youtube.com/watch?v=hLrFyjGZ9NU

大宅

tinymicmic 發表於 19-6-16 23:29
Yes. 佢地可能話呢啲係電腦P圖

港朱,醒未?!

仲要由2:30至晚上8:00都有咁多人。
不過係要唔信d人點講都唔信。
佢地都唔會信中共大躍進時死左幾千萬人。

大宅

414928 發表於 19-6-16 23:36
你地真係咁鍾意上街?因為喜歡訓街?要表達訴求還有其他方法的。

期待你除咗喺網上論壇支持之外,仲更加多實際嘅行動支持政府

水晶宮

katherinekleung 發表於 19-6-16 23:34
...

你知道上街一樣可以買人頭,出得起錢一樣可以做假。

大宅

booboozi 發表於 19-6-16 23:28
今日工聯會發起「撐修例」行動,有100人

警方話毅進制高峰有99人

侯爵府

係呀! 香港而家靠惡就得架啦。
你地支持政改嘅夠膽上街,咪抹黑你地話收錢1千蚊日囉。 再夠膽真係上街,不停嚮周邊搞事滋擾你地,係咁搞事睇吓你地驚唔驚。

水晶宮

MrsBlueBlue 發表於 19-6-16 23:05
我唔明乜嘢叫
接近200萬01人

單數
帛金都單啦

首頁
12345...10

尾頁

跳至