懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我而家35歲, 意外有咗第三胎, 預產期出年1月, BB出世時, 大女13歲半, 細仔10歲~
有冇人同我差唔多情況? 你地同仔女講時, 佢地有咩反應?
我而家唔知點同仔女, 屋企人, 公司, 朋友講~
因為身邊既所有人, 都應該無諗過我會再生~ 其實連我自己都無諗過...
我都用左好耐時間先接受到

複式洋房

square72 發表於 19-6-29 11:24
我而家35歲, 意外有咗第三胎, 預產期出年1月, BB出世時, 大女13歲半, 細仔10歲~
有冇人同我差唔多情況? 你 ...

我依家34歲,陀緊第二胎(孖胎),預産期12月,大仔12歲啦
我全家都好期待bbs嘅來臨

水晶宮

回覆樓主:

無問題,好後生,有咩擔心?
經濟?無人湊?

侯爵府

回覆 李露眉 的帖子

因為所有人都唔會估到我再生... 所以真係唔知點開口同所有人講.... 我有咗~

水晶宮

square72 發表於 19-6-29 12:28
回覆 李露眉 的帖子

因為所有人都唔會估到我再生... 所以真係唔知點開口同所有人講.... 我有咗~

生仔關人咩事
我身邊大把人話唔生,或二胎

個個米 '意外'

男爵府

無所謂啦 天賜寶寶
我39歲了
大女 12歲 細仔 9歲
我仔女知道都好開心呀

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

男爵府

好多人35婚都未結,人地唔會覺得有問題,反而係自己要重新再挨過

男爵府

35歲好後生啫。我有同事親戚40頭同中先有第3胎,bb同哥哥姐姐差10-20年。蔡少芬都係琴日宣布46歲陀第3胎,對外宣布無咩問題,反而係較擔心高齡陀個b健唔健康。

男爵府

square72 發表於 19-6-29 12:28
回覆 李露眉 的帖子

當年你二十頭時,生第一個
應該都無人估到你咁快做媽媽
其實呢d一家開心顧一家感受就得
唔需要因為外人而諗咁多無謂野

男爵府

恭喜,天賜禮物,其實係你早生之嘛,得35歲你睇下蔡少芬

別墅

媽媽係緣份嚟架,不需去諗點同外人交待,只要自己一家人ok就可以,朋友如果係真心朋友會支持你,公司都只是同事不用費心。

大宅

生仔都要同人交代及顧及別人感受?單聲咪得.....

複式洋房

我34歲先第一胎,點解35歲唔生得第三胎

大宅

我大仔中三就升中四。Twins 而家6個月。
我唔覺得有問題,也不需要向任何人交代。

民房

我而家38歲,大仔19歲細妹14歲,剛剛有左7週5,期待寶寶(emoji)(emoji)

大宅

NaNa_FB 發表於 19-6-30 02:24

我而家38歲,大仔19歲細妹14歲,剛剛有左7週5,期待寶寶(em ...

你好勁呀
如果沒有你 沒有過去 我不會有傷心 但是有如果還是要愛你 如果沒有你 我在哪裡 又有甚麼可惜 反正一切來不及 反正沒有了自己

大宅

恭喜晒,我朋友本身有三個小朋友,之後隔10年有第四個小朋友,佢啲囝囡好開心呀!個個都錫到個細囡燶晒,仲幫手餵奶、換片。
依家佢上小學,啲哥哥姐姐大學、高中,仲可以幫手補習,教功課。有時哥哥姐姐仲帶佢去玩,睇戲食飯,好有趣呀!
同埋啲仔女可以好感受到媽媽係好偉大,由陀B到生至坐月。

男爵府

BK Milk勳章

我而家36歲!第四胎了,大仔今年15歲,二女就14歲,細仔就5歲!預產期2月!我係超期待同好想要bb!都係意外有左!我既仔女反應同我一樣係好期待bb出世!

別墅

我媽媽當年有第三胎時
我已經出黎社會返工
我同細佬相差21年
當時知道係好驚訝 同媽媽都喊哂
但其實好開心架
有多個開心果 屋企既關係會更好

複式洋房

細B兩個半月,大仔快15 ,個女快11 !屋企仲有三隻狗
冇乜問題,佢哋仲可以幫手睇下,係辛苦小小,但哥哥姐姐生性D,剛過38 ,不過我case 唔同D,佢哋唔同daddy ,但一樣好錫細佬

首頁

尾頁

跳至