自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有無jm去過可以分享下?考慮僅暑假帶個女去其中一個

珍珠宮

回覆樓主:

深圳可以即日來回,廣州如果即日會好趕,因為比較大,亦多野睇

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

價錢差好遠

侯爵府

怪獸青BB 發表於 19-7-4 08:46
深圳可以即日來回,廣州如果即日會好趕,因為比較大,亦多野睇

不同size , price, type, 睇個價錢就知

水晶宮

深圳動物園地方大, 又乾淨, 又近,又平,
D 動物好多, 唔係瘦骨個隻,
又可以餵...最重要唔洗同人逼,

羅湖過關, 坐地鐵到西麗總站,
或深圳灣轉的士就到,好方便.

又唔洗住, 即日來回.

大宅

我愛小泡菜 發表於 19-7-4 08:43

上個星期去咗廣州長隆動物園,超多人,有住酒店,用房卡紙搭纜車可以優先,如果冇就排到天荒地老,好熱。

子爵府

我都想知邊個值得去多D

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

我覺得深圳動物園就係近,亦都好大, 一日都可能睇唔曬 ,裏面嗰啲兒童樂園設施係要每項收費,或者買券我覺得唔抵,我哋去咗一次,D蚊好毒,女被咬到起曬水泡, 已經噴曬防蚊著曬長褲
番禺長隆動物園就比較遠, 但裏面好大好多嘢睇, 歡樂嘅氣氛會比較濃厚啲
有纜車坐,裏面嘅兒童設施3d電影呀都唔使額外收費,係入場券貴D,我地住一晚 熊貓酒店 ,入場券可以玩兩日, 第一日著長褲冇畀蚊咬第二日著短褲都係冇畀蚊咬 我自己都覺得嗰度啲防蚊做得好啲,啲嘢乾淨啲,D動物亦都因為天氣熱有啲冰畀啲動物消暑呀,深圳嗰啲動物就喺度乾蒸見到嗰啲馬仲要超載行得好辛苦! 我就覺得長隆嗰個比深圳嗰個 好玩

別墅

lanloo 發表於 19-7-4 09:16
我覺得深圳動物園就係近,亦都好大, 一日都可能睇唔曬 ,裏面嗰啲兒童樂園設施係要每項收費,或者買券我覺 ...

好多謝你嘅回覆呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

長隆野生動物世界 <<< 貴價版

深圳野生動物園<<<平民版, 夏天唔建議去, 太熱了!
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

lanloo 發表於 19-7-4 09:16
我覺得深圳動物園就係近,亦都好大, 一日都可能睇唔曬 ,裏面嗰啲兒童樂園設施係要每項收費,或者買券我覺 ...

住酒店,你覺得環境如何?乾淨嘛?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Annie22 發表於 19-7-4 09:12
上個星期去咗廣州長隆動物園,超多人,有住酒店,用房卡紙搭纜車可以優先,如果冇就排到天荒地老,好熱。
...

係星期六日嗎?
放下自在

公爵府

回覆樓主:

設施規模好、有錢有時間: 廣州長隆
餵動物、近及經濟: 深圳

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

啱啱去完廣州動物世界,我地係即日來回既,早上9:10車,晚上8:05車返香港,一日都好夠,在廣州準時開車,9:30已回到家

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

pomanlife 發表於 19-8-2 07:34
啱啱去完廣州動物世界,我地係即日來回既,早上9:10車,晚上8:05車返香港,一日都好夠,在廣州準時開車,9 ...

多謝分享, 諗住下月去
放下自在

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

cattz288 發表於 19-8-2 07:37
多謝分享, 諗住下月去

一定由北門入園,坐左小火車先,小朋友就滿足晒

象牙宮

pomanlife 發表於 19-8-2 07:58
一定由北門入園,坐左小火車先,小朋友就滿足晒

噢!thx 係咪架入園shuttle會停北門架?
放下自在

彩鑽殿

cattz288 發表於 19-8-2 08:02
噢!thx 係咪架入園shuttle會停北門架?

係有shuttle bus 去北門,不過等車都好耐

回程見特別多人等車,所以我地步行去地鐵站乍,見指示牌話行300米

翡翠宮

2018復活節勳章

啱啱去完廣州動物世界,我地係即日來回既,早上9:10車,晚上8:05車返香港,一日都好夠,在廣州準時開車,9 ...

晤錯喎,唔使特登留一晚

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

廣州呢個都想去睇下喎 請問坐高鐵邊個站落呀?係咪用apps買到車票呀?
日本の平安を祈ります

首頁

尾頁

跳至